MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 грудня 2018

1121 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 грудня

Президент підписав закон щодо перейменування УПЦ МП, що керується з держави-агресора

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної  Православної церкви України, чи то до тієї церкви,  яка наполягає на збереженні свого зв’язку й залежності від РПЦ", – наголосив глава держави, підписуючи закон. Президент підкреслив: "Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей  для того, щоб його добровільно ухвалити".

НАТО активізується на Півночі

Норвежці купують літаки-винищувачі та підводні човни, відновлюють інфраструктуру й будують військову базу в регіоні Фіннмарк, що межує з РФ. Також Осло переконало Вашингтон удвічі збільшити кількість морських піхотинців США в Норвегії. Починаючи з 2019-го, має відбутися ротація 700 моряків не лише в центральній частині країни, а ще й за Північним полярним колом. Велика Британія планує вислати до країни та утримувати на ротаційних засадах до 800 солдатів. Із британцями норвежці придбали 14 літаків P-8A Poseidon для ведення морської розвідки та підводних боїв.

Мав надію позмагатися з Lego: сумна історія винахідника легендарної кравчучки

Окремої уваги заслуговує конструктор міні-максі "АС", який не мав аналогів у світі. Це 20 кілограмовий кейс із колесами, сидіннями, спинками, педалями, вузлами, трубам й навіть лижами. Із цього комплекту можна було змонтувати, ви тільки уявіть, – понад 150 різних багатофункціональних моделей: візки, велосипеди, санки, коляски, тренажери стаціонарні та мобільні. Фактично це мав бути демісезонний модульний набір для всіх наяних дитячих потреб. Більше того, кожен змонтовний модуль можна було індивідуально підлаштувати під антропометричні дані конкретної дитини.

Ігри ранньомодерних ідентичностей: як "русские люди" руської мови не розуміли

Невідповідність приказки, "руски сказуємої", мові, рідній для мешканців Москви, спричинила суттєву проблему для укладачів першого московського видання 1648 року. Виявилося, що цей "русский язык" "русским людям" незрозумілий. Було вирішено виправити авторський текст, але чи то розуміння, чи то рішучості не вистачило, аби зробити це виправлення послідовним. У результаті початок пассажу наводиться за оригіналом, "Руски сказуемый: нехай, и, абы...", але "русский" переклад цитати "Гамуй язык свой от злого..." просто вилучений, наче його й не було.

Несподівані переваги батьківства: діти – корисні для здоров’я

Наприклад, ви прокидаєтеся зранку, прокидаєтеся складно й із боями, ледь протираючи очі й намагаючись згадати, який сьогодні день. Діти вже давно не сплять. Тому перед вами – уже певна reality on the ground. Потоп, засуха, наслідки буревію, знищений врожай, пошкоджені стратегічні об'єкти. Але. Але, наприклад, у вас є сніданок. Вам не треба думати, де його знайти і як його зробити, він уже є. Сніданок розподілено по вашій житловій площі у вигляді розкиданого по ній вівсяного печива. Вам треба його просто зібрати і з'їсти. Жодного мисливства, тільки збиральництво.

Геракл проти Авгія: як реформувати українську науку

Коли прибічники реформ закликають до того, що науки (зокрема гуманітарні) мають "очищувати" ініціативні групи бездоганних вчених, які кожного колегу правильно оцінять і чітко скажуть, хто в їхній науці "науковець", а хто "псевдонауковець", це мислення саме в категоріях царя Авгія: "кожний шмат лайна зі стаєнь герой має виносити самотужки". Тобто йдеться про суто авторитарні методи – про створення такої собі "наукової ВЧК", яка складається з "лицарів без страху й докору", із "холодною головою, чистими руками і гарячим серцем".

Парашутистка малює картини під час падіння. ВІДЕО

Професійна парашутистка Мішель Нірумандрад створює картини під час стрибків з парашутом. Жінка знімає свої "творчі стрибки" на відео. Одне з них з'явилося на YouTube-каналі. Мішель називає свої роботи Захоплене небо. Дівчина закріплює на тілі невеликі полотна, і вже під час вільного падіння випускає фарби, які лягають на полотно під силою вітру. Художниця каже, що дозволяє вітрам неба малювати і таким чином створює матеріальне з нематеріального, "захопивши" частку неба з собою на землю.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини