MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 грудня 2018

4005 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 грудня

Що буде із Сирією без США

Ключове питання – яким буде фінал війни. Хто від чийого імені виступатиме і які актори в ній, зрештою, залишаться. Чи будуть внутрішні гравці на кшталт курдів, які залишаться активними, чи все ж втратять такі можливості? Може, їх замінить Туреччина, чи вони здадуться Асаду? Цілком можливо, що вони просто домовляться з Асадом: він візьме ці території під свій контроль, обіцяючи курдам автономію. Тут важко говорити наперед, але зрозуміло одне: Туреччина залишається важливим гравцем. Натомість американці, в разі виходу, втрачають такий козир.

Британська дилема: чи Brexit означає Brexit?

"Brexit означає Brexit", – сказала Тереза Мей у червні 2016 року. Тоді ніхто не знав, що британська прем’єрка мала на увазі. І тепер, коли безлідерна Велика Британія вагається між низкою на позір неможливих варіантів, ніхто цього так і не зрозумів. Серед сценаріїв: спроба перегляду угоди (ймовірно, марна, адже час спливає, оскільки Британія має термін приблизно до 29 березня); варіант без будь-якої угоди, за якого країна вийде з ЄС без домовленостей; якась комбінація з відкладенням оголошення про вихід згідно зі ст. 50, другим референдумом, парламентськими виборами та значними ускладненнями для Мей.

Добра й погана новини нового меморандуму із МВФ

Вже ніхто не говорить про великі реформи, потрібні для економічного зростання. Головне – втримати в рік виборів хоча б те, чого вже досягли. Це зважена бюджетна політика, низька інфляція, гнучкий курс гривні, достатні валютні резерви, одна ціна на газ, незалежний аудит НАБУ. Ще один блок умов програми – впровадження раніше прийнятих реформ. Тут практичне створення Вищого антикорупційного суду, боротьба із власниками збанкрутілих банків, жорсткіша політика щодо недокапіталізованих банків. Із нового до умов додалася лише реформа Державної фіскальної служби.

Фундаментальна геополітична поразка Росії й особисто Путіна

Позиції Москви особливо постраждають на Балканах, у Греції, Румунії, Болгарії, Сербії, Боснії, Македонії, Албанії та на Близькому Сході, де давні східні патріархати ще раз матимуть можливість переконатися в тому, що Росія далеко не всесильна. А отже, Єрусалим, Антіохія та Александрія зроблять свої висновки… Таким чином, геополітичні мрії державної Москви про узурпацію Константинопольського патріархату, про політичне переформатування світового православ’я тихо помруть. 

Класична інформаційна атака Кремля у Великій Британії

Такі звинувачення лунають проти Інституту державного управління, що діє під егідою Міністерства закордонних справ Великої Британії, та проти Integrity Initiative, покликаної протидіяти дезінформації. Ліві мас-медіа здійняли галас довкола цієї історії, яка, здається, підтверджує те, що давно підозрює кожен прихильник теорій змови: у Великій Британії діє прихована мережа шпигунів, журналістів і політтехнологів, які за лаштунками лицемірно смикають маріонеток за мотузки. Минулого тижня Емілі Торнберрі, міністерка закордонних справ у тіньовому уряді, порушила це питання в парламенті. 

Історичний нігілізм по-українськи

Спочатку ми відмовилися від Гоголя, а нині я вже прочитала, що й пам'ятник Хмельницькому поряд із Суворовим треба знести, бо саме Хмельницький закабалив великий український народ. Оцей вже був найбільшим нашим перевертнем! І пишуть це, до речі, журналісти, які працюють у впливових ЗМІ. Однак Хмельницький усе ж – не Суворов. Він створив Гетьманщину, надавав легітимності всьому наступному українському рухові. До речі, Хмельницький розумів увесь жах українського становища після спілки з Московщиною. І статті Переяславські московити препарували, як хотіли.

Чому відвідини Каїрського єгипетського музею справляють гнітюче враження

У цьому музеї на тебе мимоволі накочується відчуття провини. Бо усвідомлюєш, як ласо й хижо протягом століть розграбовували "цивілізовані" держави Заходу єгипетську старовину. Хоча Захід давно визнав помилки колоніалізму, та повертати Єгипту вивезені пам’ятки не поспішає. Тому прогулянка Єгипетським музеєм справляє радше гнітюче враження, стає соромно й незручно. Зрештою, "чорна археологія" процвітає й у сучасному світі, і не тільки в Єгипті, а навіть в Україні. Шкода, що в історії кожної цивілізації розкопувачів могил – сотні, а Оґюст Марієт – один…

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини