MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 лютого 2019

3642 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 лютого

Конституційний удар по російській піратській банді

Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав закон про конституційні зміни, яким закріплюється курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію нашої країни. Але цей закон має ще один важливий складник, не настільки помітний. Він усуває конституційну суперечність, згідно з якою в перехідних положеннях до Основного закону дозволялося базування російського Чорноморського флоту на нашій землі – в той час як сама Конституція України забороняла створення іноземних військових баз.

Дональд Туск: Без України немає Європи. ВІДЕО

Президент Європейської ради Дональд Туск переконаний, що без України немає Європи. Про це політик сказав під час виступу на засіданні Верховної Ради у зв’язку із п’ятими роковинами від початку збройної агресії Російської Федерації проти України. "Дозвольте мені повторити слова, з якими я колись звернувся до лідерів Європейського Союзу: тільки той, хто солідарний із Україною, має право називатися європейцем. Хто готовий продати Україну – продає майбутнє Європи", – наголосив Туск.

Банальна формула іспанської державної кризи

Каталонська криза стає причиною падіння вже другого іспанського уряду за останні роки. Нездатність до стабілізації ситуації, яку продемонстрував ​​правий уряд Маріано Рахоя, полегшила завдання зміни влади. Тепер каталонська проблема наздогнала лівого прем'єра Педро Санчеса. І зрозуміло чому – Санчес, на відміну від Рахоя, готовий до діалогу з каталонськими політиками. Але не до діалогу про незалежність Каталонії. А інший діалог каталонцям нецікавий. Тому в Іспанії відбудуться дострокові парламентські вибори. Але й вони проблеми не вирішать.

Балуха етапували голодним і без речей – правозахисники

Раніше з'явилася інформація, що Балуха етапували із Сімферопольського СІЗО. Пізніше стало відомо, що його доставили до Краснодара. Напередодні в жінки Балуха Наталії не прийняли передачу. Відмову прийняти посилку для українця працівники СІЗО пояснили тим, що нібито документи на Балуха досі не роздруковані. Захист Балуха і правозахисники наголошують, що він став жертвою репресій за проукраїнську позицію – через прапор України у дворі свого будинку.

Мафіозні князьки на заваді одній із найуспішніших реформ

Lецентралізація – це не лише про тергромади. Як щодо наступного рівня? Що буде з районами, областями, межі яких накреслені радянської владою з її тодішнім розумінням політичної та економічної доцільності? За роки незалежності в нас дбали не так про зовнішні кордони (передовсім із Росією), як про непорушність меж "вотчин". Кожен виборчий округ, кожна окрема районна прокуратура й податкова, кожен міський голова – це й одиниця адмінресурсу, й окреме князівство (в Конституції про це нічого не написано, але ви розумієте, що я маю на увазі).

Азаров зробив усе для економічної кризи в Україні. ІНФОГРАФІКА

Станом на жовтень 2013 року завдяки "Сім'ї" та Азарову нас чекала економічна криза. Падіння реального ВВП, порожня скарбниця, в якій не було грошей, аби заплатити платежі до кінця дня, валютні резерви, які швидко закінчувались. Все це було ще до перших протестів у Києві. Ми були за лічені місяці від масштабної девальвації та дефолту. Поспішна втеча дозволила Азарову уникнути публічної відповідальності за крах в економіці. Його спадок – розграбована країна, створення всіх передумов для глибокої економічної кризи в державі, яка зустріла зовнішню агресію без грошей.

Луна-камера та спільнотофренія: несподівані загрози онлайн-спільнот

Поява соцмереж перетворила прагнення формувати спільноти (кола однодумців) на хворобливу ідею. Люди отримали доступ до терабайтів інформації. Однак нас привчають не вільно серфити серед них, а розбиватися на спільноти, в яких її обсяг обмежують. Ми не просто тримаємося свої переконань, підсилених спільнотами. Ми фанатично захищаємо їх аргументами, які на свій розсуд висмикуємо з потоку. І аргументами, які самі вливаємо в потік. Саме так ми, часто непомітно для себе, перетворюємося на радикалів, стаємо непримиримими до альтернативної думки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини