MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 лютого 2019

376 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 лютого

Литовський дороговказ для України: непокаране зло наздоганяє в майбутньому

Ще 2012 року з подачі російських і проросійських ЗМІ почали з‘являтися публікації про "невідомих снайперів", "третю сторону" тощо, покликані зняти відповідальність із радянського керівництва й радянських силових структур. Під час прямого ефіру місцевої радіостанції литовський політик Альгірдас Палецкіс заявив, що в подіях тих днів більше незрозумілого, ніж зрозумілого, а деякі свідки тих подій у різних, зокрема й відкритих джерелах стверджують, що жертви серед цивільних осіб трапилися через провокації активістів руху за незалежність Литви, тобто самих литовців.

Паралелі між Рейґаном і Зеленським цілком безпідставні

Тут один телеканал часто порівнює одного коміка з одним поважним президентом США. Одначе Рейґан перш ніж не лише стати, а просто претендувати на пост президента США, пройшов кількадесятирічний шлях, який формував його як політика. Цей шлях про вміння взаємодіяти з різними групами людей, керування, відстоювання інтересів, розуміння державного управління, служіння громаді тощо. Я не вірю, що кухар може керувати державою, навіть якщо він дуже талановитий кухар.

Момент істини для "Північного потоку-2" й українського транзиту

Якщо Єврокомісія вирішить, що проект "Північного потоку-2" під виняток не потрапляє, "Газпром" повинен буде підкоритися правилу надання доступу до нової трубі компаніям із третіх країн. А це означає, що російський монополіст просто не зможе використовувати газопровід на максимальну потужність, доведеться резервувати частину потужностей для інших компаній – навіть якщо ці компанії з'являться на ринку не відразу (наприклад, компанії з Азії, які захочуть переганяти свій газ через Росію в Європу).

П'ять років декомунізації: від дерадянізації – до деколонізації

Що найпалкішим прихильникам, що найзапеклішим ворогам нової політики пам’яті зрозуміло, що лише демонтажем ідолів Ілліча перемогти його спадщину в головах співвітчизників нереально – потрібні інші заходи та значно більше часу. Але слона, як любить підкреслювати мій колега-декомунізатор, можна з’їсти лише по шматочках. Те, що відбувається в Україні останніми роками, правильніше було б називати попередньою/формальною/топонімічною, ніж повною декомунізацією, та навряд чи можна було діяти інакше. 

Чому Зеленський – катастрофа для України

Перемога Зеленського майже негайно призведе до таких згубних висновків для України. По-перше, відносини України із Заходом атрофуються, оскільки Зеленський тільки намагається збагнути, які західні інституції та органи є найважливішими для його країни. Перемовини із МВФ, Світовим банком і Європейським банком реконструкції та розвитку уповільняться. Тим часом американські та європейські лідери у своїх відносинах із Україною оберуть позицію очікування. Те ж саме зроблять інвестори, які повелися би по-дурному, вклавши свої капітали у країну, якою керує комік.

"Не говорити, не писати, не торкатися": невтішний діагноз нашій політиці

Говорять про неї молоді журналісти так, начебто вимушено повторюють не дуже пристойні слова: нам, мовляв, дуже соромно, але треба ж. Школярі відчувають політиків як злочинців, яких за домовленістю в суспільстві треба вважати корисними. Вони майже стовідсотково дорівнюють журналістські матеріали про політиків чи політичну силу до "джинси", реклами або "чорного" піару. А ще з підлітковим запалом заперечують можливість будь-якого висвітлення політичних подій на рівні шкільного чи молодіжного ЗМІ.

Два експерименти, якими лякають у Стенфорді

Чому настільки схожі експерименти дали настільки драматично відмінні результати? Можливо, рчі у втраті мешканцями будинку для старих із другого експерименту цінного соціального контакту зі студентами? Дослідники відразу попереджали їх, що візити завершаться, зменшували їх регулярність поступово та стимулювали студентів підтримувати контакт навіть після завершення програми, але, можливо, всі ці заходи виявилися неефективними? Або ми маємо справу із глибшою проблемою? 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини