MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 серпня 2019

2798 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 серпня.

Штаб ООС: Внаслідок ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець

війна на Донбасі

14 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню. З них двічі – із забороненої Мінськими угодами зброї: мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також противник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув.

Загарбники обстріляли Новолуганське та Зайцеве

Загарбники обстріляли Новолуганське та Зайцеве

Російські окупанти й колаборанти демонстративно порушують режим припинення вогню й обстрілюють українські населені пункти. Про це повідомляє пресцентр Об'єднаних сил. Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що, незважаючи на Мінські домовленості та режим припинення вогню, збройні формування Російської Федерації підступно 14 серпня, в період з 18:56 до 19:40, здійснили обстріл селища Новолуганського, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю, а саме міномети 120-го калібру. Загалом окупанти випустили дев'ять мін. Встановлено, що вогонь загарбники вели з окупованого Байрака.

Луценко звинуватив СБУ у приховуванні матеріалів по справі Катерини Гандзюк

Хто замовив Катю Гандзюк

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у Службі безпеки України приховували матеріали допитів, які могли розширити кількість замовників нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Про це він сказав в інтерв'ю "Цензор.нет".

"Ми планували закінчити слідство не пізніше минулої п'ятниці, і вручити Мангеру матеріали для ознайомлення. Але з'явилася нова людина, яка, ймовірно, дасть нові свідчення, що вірогідно розширять число учасників змови", – повідомив він. На уточнення, коли буде надано свідчення, генпрокурор відповів: "Обіцяли один день, а чекаємо вже тиждень".

Норвегія виявила радіацію на кордоні з Росією

Норвегія виявила радіацію на кордоні з Росією

Департамент ядерної безпеки та охорони довкілля Норвегії (DSA)  аналізує крихітні кількості радіоактивного йоду, виявлені в повітрі на півночі країни через кілька днів після вибуху при випробуванні ракетного двигуна у Росії. Про це повідомляє"Європейська правда" з посиланням на Reuters. Російське державне ядерне агентство "Росатом" заявило в суботу, що п'ятеро людей, загиблих у результаті вибуху, були його співробітниками, а аварія сталася при виконанні робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводженням "ізотопних джерел живлення".

У Польщі хочуть вдвічі збільшити армію

армія Польща

У четвер в столиці Сілезького воєводства Польщі вперше відбудеться великий парад "Вірні Польщі", яким буде відзначений свято Збройних сил. Однак схоже, що глава оборонного відомства стурбований більше не патріотизмом своїх підопічних, а станом армії в цілому і її потенціалом.

Ось що в переддень свята заявив Блащак "Польському радіо 24": "Військо повинно бути більш численним. На даний момент воно налічує трохи більше 100 тис. військовослужбовців. Разом з СОТ (війська територіальної оборони) – близько 120 тис. Необхідно понад 200 тис. Військо польське повинно мати сучасну техніку, тому купуємо F-35... На схід від Вісли проводять навчання війська НАТО. Спільно дбаємо про безпеку наших держав. За часів ПНР військо дислокувалася на заході країни, а схід був тилом. Сьогодні навпаки – потенційна загроза знаходиться на сході. На оборону ми видаємо 2% ВВП. Вибудовуємо зв'язку з союзниками, тому що це для нас – гарантія безпеки".

Михайличенко призначений новим головним тренером "Динамо"

Новим головним тренером київського "Динамо" став спортивний директор клубу Олексій Михайличенко. Деталі контракту не уточнюються.

У тренерський штаб також увійшов Вадим Євтушенко, а імена інших асистентів стануть відомі пізніше. Михайличенко вже працював головним тренером "Динамо" з 2002 по 2004 роки, двічі зумівши привести команду до золотих медалей чемпіонату України (2003, 2004) і один раз вигравши Кубок країни (2003).

Як оформити біометричний паспорт дитині – пояснює ДМС

Біометричний паспорт для дитини

Оформити біометричний паспорт дитині можна від самого народження, документ буде чинним протягом 4 років, повідомляє пресслужба Державної міграційної служби. Якщо плануєте подорож за кордон – оформити біометричний паспорт дитині можна від самого народження, а забрати готовий паспорт може один з батьків (зі своїм паспортом та свідоцтвом про народження дитини) або інша особа за наявності нотаріально завіреної довіреності. Вартість дитячого закордонного паспорта становить 682 грн за 20 робочих днів, прискорений варіант – 1034 грн за 7 робочих днів.

Вчені: В Арктиці разом зі снігом випадають мікроскопічні частинки пластику

Вчені: В Арктиці разом зі снігом випадають мікроскопічні частинки пластику

Дослідники з’ясували, що в повітрі міститься значна кількість мікропластику і тому потрібно терміного досліджувати його вплив на організм людини. Аналіз крижин з океану між Ґренландією та Шпіцбергеном показав, що в них міститься в середньому 1 760 частинок мікропластику на літр, а поруч з європейськими територіями – 24 600 частинок на літр.

Барак Обама поділився новим списком книжок, які він прочитав цього літа

Барак Обама список книжок

Експрезидент США Барак Обама назвав найцікавіші книжки, які прочитав цього літа. 

"Зараз серпень, тому я хотів повідомити вам про кілька книжок, які я читав цього літа, на випадок, якщо ви шукаєте якісь рекомендації. Для початку ви не можете помилитися, прочитавши чи перечитавши твори Тоні Моррісона", – написав Обама на свої сторінці у Фейсбук.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини