MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 вересня 2019

263 0

Огляд блогосфери

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 вересня

"План Штайнмайера" – це лише буквальне виконання Мінських угод, яке призведе до сомалізації України – думка

НЕМАЄ жодної формули Штанмайєра. Це міф. Є лише буквальне виконання Комплексу мір по виконанню Мінських угод. І якщо перший рік, їх існування можна було виправдати тим, що вони все ж змогли зупинити гостру фазу російсько-української війни, то вже 31 серпня 2015 року стало зрозуміло, що їх виконання в прямому сенсі без крові та жертв не відбудеться. Я нагадаю, що саме в цей день Верховна Рада України в першому читанні прийняла ухвалила зміни до Конституції України в частині децентралізації і особливого порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (далі – ОРДЛО), і саме в цей день у правоохоронців, полетіла граната.

Міністр МЗС України допускає укладення "великої угоди" стосовно Донбасу у "нормандському форматі"

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко допускає укладення "великої угоди" у "нормандському форматі" стосовно Донбасу і енергетичної безпеки. Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Європейська правда".

"Насправді в зоні уваги лідерів (нормандського формату) завжди були газова проблема і енергетична безпека України. Але в деяких документах, в заявах існує питання енергетичної безпеки України", – заявив Пристайко.

Виклики та ризики уряду Гончарука

Із претендентів на посаду голови уряду президент вибрав саме кандидатуру Олексія Гончарука. Чому саме Гончарука – питання цікаве, але вже не таке важливе. Головне питання – чи впорається Гончарук та його команда з викликами, які стоять перед Україною (а їх йому дісталось дуже багато), і чи подолає спротив на шляху необхідних реформ в Україні?

І взагалі, наскільки адекватно усвідомлюють та оцінюють Гончарук та його команда ці ризики і чи будуть готові їх уникати або принаймні мінімізувати. Як кажуть сингапурці щодо оцінки ризиків – "ми готуємо варіанти не для якщо щось станеться, а для коли щось станеться".

Це і є формула Штайнмаєра? На що погоджується Україна

Насправді у так званій формулі Штайнмайера йдеться лише про один момент: прив’язку законодавчого запровадження особливого статусу для непідконтрольних територій до проведення місцевих виборів. А ось далі починаються різні інтерпретації. Таку думку у своему блозі на сайті "Новое время" висловив Олексій Гарань.

Адже Росія вочевидь хоче, щоб питання виборів вирішувалось у відриві від питань безпеки, в той час як Україна говорить про необхідність виконання цілого ряду передумов. Вони законодавчо прописані й полягають у виведенні російських військ і бодай міжнародному контролі над неконтрольованою нині ділянкою українсько-російського кордону. Крім того, мають бути умови, що дозволять цим виборам будуть вільними і демократичними. Це передбачає діяльність на цих територіях українських ЗМІ, ЦВК, українських політичних партій та вільної агітації їхніми представниками. Зрозуміло, що безпеку їм усім наразі ніхто гарантувати не може. Всі ці питання потрібно вирішувати до виборів.

Перспективи підписання нового транзитного договору. Чи виконає "Газпром" місію кремлівської зброї

Перспективи підписання нового договору про транзит російського газу через Україну в Європу, як і раніше, виглядають доволі туманними. Не варто переоцінювати той раунд переговорів, який відбувся з цього приводу 19 вересня в Брюсселі за участі України, Євросоюзу та Росії. Хоча сторони й обмінялися взаємними компліментами щодо конструктивності підходів, це не повинно нікого вводити в оману.

У Києві депутата вдарили цеглиною

У столиці скоєно напад на депутата Київради. Про це повідомляє відділ комунікації Києва. До Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від депутата Київради про незаконне будівництво на вулиці Залізничній. На виклик виїхала слідчо-оперативна група управління поліції. Під час спілкування із правоохоронцями до депутата підійшов невідомий і вдарив цеглиною по голові. Правопорушника затримали та доставили до відділу поліції для з‘ясування всіх обставин і надання пояснень...

"Хто така, щоб мене перевіряти": черговий "слуга" нахамив журналістці. ВІДЕО

Нардеп зі "Слуги народу" Микола Тищенко не зміг відповісти на запитання журналістки, тому порадив їй "попити води" й додав, що вона "не має права" його "перевіряти". Журналістка запропонувала Тищенку та його колезі Артемові Культенку пройти невеличкий тест на знання міністрів, за призначення яких вони голосували. "Слуги народу" не змогли відповісти на запитання, хто зараз очолює Міністерство охорони здоров'я.

Суд на два місяці заарештував "підривника" мосту Метро у Києві  

Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб колишньому військовому Олексію Бельку, який погрожував підірвати столичний міст Метро. У якості альтернативи суддя призначила заставу у розмірі 288 тисяч 150 гривень, передає кореспондент УНІАН.

Профілактика отруєнь ліками

Якщо Ви не хочете, аби Ваша дитина отруїлася ліками – не лінуйтеся ховати ліки від малечі після їх використання і ніколи не називайте ліки "смачними" словами (цекерочкою, соком, варенням і таке інше). Більше порад від лікаря Комаровського – на нашому сайті.

Пішов із життя відомий французький актор Шарль Жерар

У Парижі на 93-році життя помер відомий французький актор Шарль Жерар. Як повідомила 19 вересня газета Le Mond, це трапилося в одній зі столичних лікарень, де легенда кіно перебував останнім часом. Інформація про причини смерті не розкривається.

Жерар був близьким другом Жан-Поля Бельмондо, з яким у молодості боксував на рингу. Одного разу Бельмондо зламав другу носа в процесі боротьби, який надалі став "візитною карткою" актора.

Хіміотерапія – безнадійність чи шанс на життя?

Хіміотерапія – звучить як вирок для багатьох людей. ЇЇ часто асоціюють з безнадійністю ситуації та подальшого лікування. Але насправді все не так. На сьогоднішній день, хіміотерапія посідає важливе місце в успішному лікуванні багатьох злоякісних пухлин і її роль невпинно зростає.

Що таке хіміотерапія? Здоровий організм постійно поновлює свої клітини шляхом поділу та росту. Коли виникає рак, клітини починають ділитись безконтрольно, уражаючи здорові тканини та органи навколо, а також утворюючи віддалені метастази. Хіміотерапевтичні препарати перешкоджають здатності ракових клітин ділитися та розповсюджуватись.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини