MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 грудня 2019

187 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 грудня

Сім сценаріїв для України: чого прагне Росія

Які основні характеристики російської держави? По-перше, це імперія – хоча трохи пошарпана та зменшена в 1991 році, але в усіх сенсах правонаступниця всіх попередніх імперських форматів державності, від царського до радянського. По-друге, це авторитарна держава, де традиція демократії, прав людини та підзвітного врядування ніколи не була вкоріненою. Важливо, що обидві характеристики є питомими для Росії: вона народилася як держава з цими характеристиками, виросла й існувала завдяки їм (згадайте ординський вплив на формування формату державності та колоніальну політику ранньої Московії щодо навколишніх слов’янських і неслов’янських утворень, яка стала передумовою її вивищення та зростання).

В газовом пакете Путина Крым Зеленский не увидит – Портников

Можно заметить, что реакция на возможную дискуссию о Крыме, которой хотел бы добиться на встрече в Париже президент Украины, оказалась более осторожной, чем можно было бы предположить. На протяжении многих лет российские чиновники – начиная от самого Путина – уверяли нас, что никакой возможности поднять вопрос о Крыме в "нормандском формате" нет, что "нормандский формат" существует исключительно для обсуждения вопроса Донбасса, что любая другая дискуссия может привести к срыву переговоров. И вот оказывается – ничего не случится. Почему?

Честь і гідність залишаються головними рушіями українських протестів

Зараз знову прикмети віщують неспокій: Володимир Зеленський має відбути на важливі переговори в "нормандському форматі" 9 грудня, а з чим він повернеться і як його тут зустрінуть, можна тільки здогадуватися. Віктор Янукович, коли відмовився від євроінтеграції, повернувся з Вільнюса до іншої країни, яку йому невдовзі довелося покинути, та ще й таким пригодницьким маршрутом, що й Жуль Верн позаздрив би. Нинішній президент сподівається, що повернеться з миром, але не любить говорити про ціну такого миру.

Тейлор про нормандську зустріч: Це можливість для Росії повернути окупований Донбас

"Лідери нормандської четвірки зустрічаються вперше за три роки, і це можливість для росіян погодитися вивести своїх бійців, війська і повернути окуповану частину Донбасу Україні", – сказав він журналістам в Києві.

Двоє "слуг народу" влаштували "бойову посвяту" у залі Верховної Ради

Джерела "Української правди" у "Слузі Народу" повідомили, що Бужанський накинувся на Лероса нібито через те, що той образив у чаті депутатку від "Слуги народу" Ірину Верещук. Пізніше це підтвердила сама Верещук. Вона додала заявила, що вимагає публічного вибачення від Лероса за образи у її бік в чаті, де обговорювали законопроєкти, які стоять у порядку денному 5 грудня.

Фурса: Нет лучшего времени запустить рынок земли, чем сейчас

Многие вдруг начали задаваться вопросом – а время ли сейчас открывать рынок земли. Как будто бы есть неподходящее время, чтобы начать жить правильно. Давайте отложим рынок земли – это как "я брошу курить с понедельника". Или пойду в спортзал с 1-го числа. Вот так и мораторий у нас. Давайте страдать от ожирения, но продолжать кушать тортики перед сном. Давайте кашлять как чахоточник, но не бросать курит до 1-го января.

"Долар подешевшав і оптові ціни на бензин знизилися". АМКУ рекомендує відрегулювати ціни на пальне у мережах АЗС

5 грудня 2019 року Антимонопольний комітет ухвалив рекомендації "ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ" (бренд WOG), "ОККО-РІТЕЙЛ" бренд ОККО), "УКРНАФТА" (бренд UKRNAFTA), "АМІК Україна" (бренд AMIC Energy), "Альянс Холдинг" (бренд SHELL), "СОКАР ПЕТРОЛЕУМ" (бренд SOCAR), "Укрпалетсистем" (бренд UPG) та "ГЛУСКО Рітейл" (бренд  GLUSCO) щодо встановлення цін при торгівлі високооктановими бензинами та дизельним паливом.

Аншлюсу Білорусі не буде. Поки що

"Головне запам'ятайте: я не пацан, який відпрацював три-чотири-п'ять років президентом. І я не хочу перекреслити все, що зробив разом із вами, народом, створив суверенну незалежну державу, щоб її зараз покласти в якийсь ящик із хрестом нагорі. І кудись викинути або передати. Цього за мене не буде ніколи. Це – наша країна. Ми суверенні й незалежні. Цим треба пишатися", – заявив Лукашенко.

В Лондоне погиб российский миллиардер: не дошел до дома пару метров

В британской полиции отказались раскрыть личность погибшего. В компании Партнеры и Боровков сообщили, что речь идет об основателе и владельце крупной дистрибьюторской компании Магнат Трейд Энтерпрайз Дмитрии Обретецком.

Юрій Бардаш заявив, що хіт "Между нами тает лед" присвячений відносинам України та Росії

На питання, як він пояснює чому пісня зайшла, Юрій Бардаш сказав, що "всі хочуть миру, і другий сенс – це між нами тане лід, ми випустили це під час жорсткої ескалації конфлікту, між двома сусіднім, братніми вже не можна говорити слово (Ваню Дорна просто розірвали на частини) сусідніми державами".

Нинішнє десятиліття може стати найспекотнішим за всю історію

За даними WMО, станом на кінець жовтня середня світова температура була на 1,1 градуса за Цельсієм вищою, ніж у кінці доіндустріальної епохи наприкінці VIII століття. Тож 2019 рік стане другим чи третім найгарячішим роком за весь час спостережень.

"Прогресивний крок": чому варто впровадити лікування онкохворих коштом акцизів на тютюнові вироби для нагрівання

Фахівці з охорони здоров'я сходяться на думці, що основною проблемою для України є не лише рівень захворюваності, а, передусім, рівень смертності від раку, який значно вищий, ніж в країнах з розвиненою системою охорони здоров'я. Так, показник 5-річної виживаності хворих на рак в Україні становить 524,5 на 100 тисяч осіб, тоді як у Польщі 691,5, у Німеччині – 1010,9, у США – 1195,7.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTub

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини