MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 березня 2020

247 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 березня

Візит Зеленського в Оман: українці вже два місяці в "омані"

Тема перебування Зеленського в Омані зараз відійшла на другий план. Органи статистики не звітують про стрімке зростання товарообігу з цією державою, оманські інвестори не оббивають пороги українських підприємств. Хіба що Андрій Єрмак, який супроводжував родину Зеленських під час цього авантюрного візиту, очолив президентський офіс.

Заяви про воду в окупований Крим мають усі ознаки державної зради – нардепка

Не факт, що з таким підходом в урядовому кварталі знають, що у січні 2015 року у Криму був сформований територіальний орган Міністерства оборони РФ, основна мета якого, за деякими даними, відродження ядерного потенціалу півострова. Як повідомляє розвідка, у Криму вже можуть перебувати ракети з ядерними боєголовками, системи озброєнь, зокрема авіація, здатна нести ядерну зброю. Також слід усвідомлювати, що там розташовано багато військової техніки та військових держави-агресорки, яких теж мали би забезпечувати водою з Північно-Кримського каналу.

Прем'єр пояснив, чому саме зараз ввели карантин в Україні

"Щодо рівня заходів, щодо питань, чи вчасно, чи не вчасно. Це збалансоване рішення на сьогодні. Ми аналізуємо щодня ситуацію в Європі, у світі. Ми бачимо, як стрімко розвивається ситуація в Італії, в Німеччині, в країнах з розвинутими економіками, в країнах Азії. Не хочемо чекати, коли у нас почнеться параболічне зростання. Ми хочемо максимально захистити українців і хочемо захистити Україну, якомога легше пройти цей період", – сказав він.

"Трохи розфарбували" – у Києві невідомі розмалювали з балончика центральний офіс ОПЗЖ

Досі невідомо, хто саме стоїть за цим актом вандалізму. "Антикор" зазначає, що Telegram-канал, у якому було повідомлено про інцидент, має патріотичну та націоналістичну тематику.

Герої завтрашнього дня

Останні роки в Україні найбільшою довірою населення заслужено користуються інституції та спільноти, напряму чи опосередковано причетні до захисту нашої держави від російської агресії: Збройні сили України, волонтери, добробати, Нацгвардія тощо. Ця весна має шанс все радикально змінити. Новими героями українців стануть медики. Оскільки їхній фронт вже невдовзі буде набагато небезпечнішим за фронт російсько-української війни.

Міжнародні авіалінії України назвали рейси, які скасують

Зокрема, МАУ вирішили призупинити рейси Київ – Венеція у період з 12 березня по 12 квітня. Пасажири зможуть покинути територію Італії на регулярних рейсах МАУ з Риму та Мілану. Тим, кому потрібно буде переїхати з Венеції до Риму або іншого міста для вильоту в Україну, необхідно заповнити спеціальну декларацію.

Усі паніки та істерії в Україні за останній час мають виразні ознаки провокованості, – політолог

Трохи про сприйняття. Усі ми пам'ятаємо істерію в українському суспільстві щодо легендарного "літаку з Уханя" з евакуйованими громадянами України. Як він довго намагався сісти. Як громадян з нього намагалися завести до Нових Санжар. Як їх там зустрічали каміннями. Як в інших областях проводили молебні за "недопуск коронавірусних співгромадян".

Надмірне "закручення гайок" призведе до більших негараздів, аніж сам вірус – Пекар

Безумовно, карантин запобігає поширенню вірусу. Але в умовах початку глобальної економічної кризи важливо утриматися від надмірних заборон. Надмірне "закручення гайок" призведе до більших негараздів, ніж сам вірус. Нагадаю, навіть у Китаї карантинні заходи дуже різні в різних регіонах – таким чином, менш уражені регіони можуть взяти на себе частину економічної активністі більш уражених.

Харві Вайнштейна засудили до 23 років тюрми

Суддя Джеймс Берк, який головував у Верховному суді штату Манхеттен, міг засудити 67-річного Вайнштейна до п'яти років, але він прислухався до аргументів прокурорів, які закликали його винести більш тривалий вирок.

Washington Post: У нафтовій війні між Росією і Саудівською Аравією програють США

Тепер Володимир Путін вирішив завдати удар у відповідь, відмовившись скорочувати видобуток. І це може поставити значну кількість американських компаній перед загрозою банкрутства.

Политолог: 9 мая – грустный праздник, особенно для европейцев, которые плохо знают историю России

Президент Украины Зеленский рвался в Москву на празднование 75-летия Дня Победы – посмотреть в глаза Путину, пошутить, поговорить по душам и заодно, поднять пошатнувшийся рейтинг среди жителей Юго-Востока Украины. Но Ермак, его местный "дипломатический гений", отговорил президента: рано ехать Москву, еще не время.

Тарас Шевченко в образі самурая: вийшов перший тизер стрічки "Безславні кріпаки"

Як повідомляє Moviegram, режисер назвав жанр стрічки історичною фантастикою. "Це новий жанр. Це не роуд-муві, тут є три паралельні сюжетні лінії, які перегукуються одна з одною… Це кіно про внутрішню трансформацію героя", – сказав Перфільєв.

Бывшая звезда мирового футбола Роналдиньо угодил в тюрьму

В 2018 году бразильца лишили загранпаспорта за неуплату налогов. Роналдиньо также назначили штраф в размере 8,5 миллиона реалов (более 2,2 миллиона долларов) за нарушение требований природоохранного законодательства при строительстве пирса на берегу озера, где расположен дом его семьи.

Федерація боксу України "злила" найкращого надважковаговика Європи

У вересні минулого року Федерація боксу України (ФБУ), фактично скориставшись політичною кон'юнктурою – до влади в Україні прийшла підтримувана нею політична сила, міністерство тільки об'єднали, нові урядовці ще не ввійшли в курс справи – захотіла підпорядкувати собі професійний бокс. Не вийшло: ідея ФБУ отримала адекватну відповідь Національної ліги професіонального боксу України, професійних боксерів і боксерської спільноти.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини