MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 травня 2020

759 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 травня

Сазонов: Зеленский потерял реальную власть

Формальные полномочия не всегда определяют реальную власть. Они должны быть подкреплены легитимностью. Нужны работающие механизмы для реализации этих полномочий. И, конечно, политическая воля их использовать.

Почему Зеленскому невыгодно "сажать" Порошенко – мнение

Посадив Порошенко власть получит истерику и радикализацию 25%, непонимание со стороны части западных "партнеров" и запустит процесс переформатирования националистического лагеря в нечто новое и, значит, куда более опасное. Что ей, конечно же, совершенно не нужно. 

Здали позиції: чому влада пішла на пом'якшення карантину

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 4 травня ухвалив рішення скасувати частину карантинних обмежень: відкриються парки, сквери, салони краси, літні майданчики в кафе і ресторанах, заклади громадського харчування зможуть працювати на виніс і т. д. Рішення уряду набере чинності з 11 травня, решту заборон поки продовжили до 22 травня.

Антимонопольний комітет навідається з перевірками до мережі магазинів "Епіцентр" та "Нова лінія"

За його словами, АМКУ отримав підстави для початку дослідження, адже з точки зору антимонопольного законодавства робота "Епіцентру" та "Нової лінії" під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами.

Кінець реформам. Початок епохи бідності?

Тепер прийшов час знищення медичної реформи. Бо навіщо країні з однією з найгірших медичних систем в Європі реформа в часи пандемії? Кому сподобається, що гроші почнуть ходити за пацієнтами, а не за гаманцями великих медичних начальників? Як говорить президент – не реформа, а якась диверсія.

Усик і Ломаченко знялися у російському фільмі про православну віру та "дружбу народів"

"Фільм розповідає про віру, дружбу, братів у Христі відомих українських боксерів чемпіонів світу Василя Ломаченка, Олександра Усика і російських спортсменів. У нелегкі часи для канонічної православної церкви України бійці залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні!", – йдеться в описі до фільму.

Доллар готовится к скачку: эксперты рассказали, стоит ли скупать валюту

"Инфляционный тренд никуда не исчез. У бизнеса сохраняется отложенный спрос на валюту, который в полной мере начнет реализовываться, как только страна станет выходить из карантина. 

Поэтому тем, кто имеет гривневые излишки и хочет их конвертировать в доллары, самое время делать это в дни затишья, когда курс на минимуме", – говорит член Экономического дискуссионного клуба Олег Пендзин.

Сколько стоит парад Лукашенко

За время подготовки к параду каждая машина съедает до тонны топлива. Авиации нужно до нескольких тонн на каждую машину, и это на 1,5-2 часа. Полет одного самолета может стоить до нескольких тысяч долларов.

Белоруссия объявила России "ценовую войну" на рынке удобрений

Российский конкурент – «Уралкалий» – может быть вынужден полностью отказаться от поставок в Китай из-за низкой цены, предложенной Белоруссией, следует из заявления компании, опубликованного во вторник.

В ОАЭ полностью потушили охваченный огнем небоскреб – есть пострадавшие. ФОТО

Пожар начался около 21:00 по местному времени во вторник, 5 мая. Были эвакуированы жители этого небоскреба (около 250 семей) и пяти соседних. Квартал вокруг небоскреба в огне огорожен правоохранителями. На месте также дежурят медики.

За мотивами Караваджо – лондонський вуличний художник присвятив графіті медикам

За словами художника, локдаун дав йому потрібний час і безлюдні вулиці, потрібні для відтворення картини, яку він завжди хотів зробити у великому масштабі.

Українська олімпійська чемпіонка Ольга Харлан потрапила на обкладинку відомого журналу

"Я займаюся спортом уже двадцять років. Коли постійно береш участь у змаганнях, швидко забуваєш про результати – чи то перемога, чи поразка, бо потрібно рухатися далі, працювати більше. Відтак не помічаєш багатьох речей навколо. І коли раптом стаєш натхненницею для такого бренду, як Барбі, – розумієш, що все вірно робиш", – розповіла спортсменка в інтерв'ю для видання "Elle".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини