MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 травня 2020

171 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 травня

Зеленский не понимает опасности, исходящей от пророссийских сил – политолог

Зеленский до сих пор не понял, что пророссийские силы вначале использовали его по принципу "любой, кроме Порошенко" (сразу уточню, что при этом не все, кто голосовал за Зеленского – пророссийски ориентированные, была и часть тех, кто искренне верил в "новые лица" и реформы). А теперь пришло время для этих сил выступать и против Зеленского. Но он этого не понимает, и все ещё сражается с Порошенко.

Новая Врадиевка под Киевом? Восемь вопросов министру Авакову

В выходные вдруг раздался телефонный звонок с неизвестного номера – социологический опрос по поводу безопасности в нашей стране, оценки действий правоохранительных органов. Всегда стараюсь принимать участие в соцопросах, потому не отказал и в этот раз. Вопросы звучали примерно так: "Чувствуете ли вы себя в безопасности?", "Как оцениваете работу полиции, патрульной полиции, пограничной службы", "Как оцениваете действия силовых ведомств во время карантина?" и т. д.

Кандидаты на пост мера Киева: мнение Зеленского, возможно, будет решающим фактором при выдвижении кандидатуры от "Слуги народа"

В этой паре преимущество на данный момент имеет скорее А.Ткаченко. Прежде всего потому, что за последнее время вокруг фигуры Н. Тищенко возникли чересчур громкие скандалы. А это может стать сильным аргументом против выдвижения кандидатуры Н.Тищенко и для многих членов фракции СН, и для Президента Зеленского.

Італійські медіа і справа Марківа: чи вплине дезінформація на апеляційний суд?

Апеляційний суд щодо Марківа через пандемію коронавірусу перенесли з квітня на пізніший термін – орієнтовно на осінь. Тим часом в Італії медіа продовжують поширювати дезінформацію про цю справу, яка мала вплив на рішення суду першої інстанції – і тепер може вплинути на результат апеляції (про роль російської пропаганди у справі Марківа писала навіть New York Times).

Портников: Кагарлик – це нагадування про майбутню деградацію суспільства

Врадіївка стала багато в чому прелюдією до Майдану 2013–2014 років. Вона підірвала авторитет тодішнього міністра внутрішніх справ і продемонструвала гризню в оточенні Віктора Януковича. Оточення тодішнього глави держави було готовим боротися за владу та фінансові потоки без розуміння того, до яких суспільних наслідків може привести ця боротьба, яким може бути результат резонансу тієї чи іншої справи.

"90-ті повертаються", – Яніна Соколова про напад на лікарів Національного інституту раку

Я нагадаю, що в інституті триває війна між директоркою, яка за рішенням комітету МОЗу була відсторонена від виконання обов‘язків через ознаки корупційний дій. І командою чесних лікарів, які воліють змінити інститут і життя пацієнтів в ньому.

Россия, обречённая на Путина

В длинной беседе двух ярких представителей российской демократической и якобы прозападной оппозиции особенно примечательной вышла завершающая часть. А именно вопрос Быкова: "Были ли у Советского Союза альтернативные варианты развития? Имеется в виду, можно ли было обойтись без катастрофы 90-х?" И ответ Акунина: "Если бы Советский Союз в августе 1991 года вместо того, чтобы развалиться, превратился в такую конфедерацию, во что-то типа ЕС, только вот на этом евразийском пространстве, все могло бы, я думаю, пойти по-другому". Быков не возразил.

Foreign Policy: Індія й Китай знову на межі початку війни

З 1975 року жодна куля не пролетіла через індійсько-китайський кордон. В результаті теорія про те, що індійсько-китайські сутички – це лише мимовільні спалахи, стала широкопоширеним консенсусом. Але події останнього часу говорять про те, що ескалація цілком можлива, – пише Foreign Policy. Обидві країни мають значні військові сили біля спільного кордону, які продовжують зростати. І впродовж більш ніж десятиліття Народно-визвольна армія КНР випробовувала бойову готовність і політичну рішучість Індії в кількох стратегічних регіонах. Мир більше не можна сприймати як належне.

Небоженко: Судьбу выборов в США решают не Трамп и не Байден

Француза Макрона вообще никто не замечает в Вашингтоне. Мы уже не говорим о молодом и жизнерадостном президенте Украины Зеленском – это, вообще, живое оскорбление американской геронтократии. Американцы, кажется, не совсем верят, что у нас есть свой президент. Но это их проблемы.

Цьогоріч День Києва відзначатимуть онлайн, з'явилася програма

В ефірі телеканалу "Київ" зранку триватиме святкова програма. Зокрема, кияни побачать привітання, серії тематичних сюжетів "Прогулянки Києвом", "Київ, який ми любимо", "Портрети" та "Історії".

Як отримати максимальну користь від полуниці

Вчені також виявили, що полуниця активізує в нашому організмі білок Nrf2, що збільшує вміст антиоксидантів у крові: вони захищають організм від руйнівного впливу шкідливих для здоров’я вільних радикалів. Ягоди також містять фізетин, що прекрасно стимулює роботу мозку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини