MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 липня 2020

220 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 липня

Снєгирьов: Справа МН17 – це питання політичної волі країн Заходу

На підставі інформації українських спецслужб 16 липня 2015 року Верховна Рада України ухвалила звернення до ООН щодо створення міжнародного трибуналу для судового переслідування відповідальних за злочин, пов’язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysian Airlines рейсу MH17 17 липня 2014 року.

Постернак: Победа на выборах в Киеве – это ключ к национальной избирательной кампании

Начнется борьба за голоса, отданные за третьего, четвертого и пятого кандидатов. За кого проголосует во втором туре избиратель Пальчевского, Ильенко, Омельченко, Попова, Березы? За кого кинет клич Гордон?

Зеленский тоже ностальгирует – блогер

Собственно, и СССР не подлежит восстановлению, разве что может быть пародия. Это когда ты стоишь в очереди за картошкой на центральной великолепной улице мегаполиса, и там нет и капли того великолепия, к которому ты привык за последние годы. Там есть ржавый трамвай, лотки с овощами, унылые люди и ты. Тебе не 18, когда на все неудобства плевать, а серость для тебя незаметна. Тебе за 60, может быть, и ты стоишь в той же очереди, за картошкой, и ржавый трамвай стучит колесами совсем рядом с тобой. Романтика?

ВР утвердила сокращение количества районов: было 490 – стало 136

При этом ликвидация и образование районов на временно оккупированных территориях АР Крым, Донецкой и Луганской областей будет проведено по возвращении этих территорий под общую юрисдикцию Украины.

В'ятрович: Ми виграли битву, але війна за ідентичність триває

Рішучі протести державницьких сил у парламенті й за його межами, тисячі людей, які вийшли на протест у Києві і по всій Україні змусили їх відступити. Щиро дякую кожному, хто виявив свою громадянську позицію і піднявся на захист нашої мови.

Разом ми виграли цю битву, але війна за ідентичність триває. Це частина гібридної війни, яку Москва і її п’ята колона ведуть на різних фронтах – від парламенту до Конституційного Суду, атакуючи нашу мову, нашу культуру, наш інформаційний простір.

Чого чекає економіка від нового глави НБУ

Банківська система, як і країна в цілому з погляду макроекономічних показників, увійшла в кризу в найкращому стані за всю історію України. Це передусім стало результатом грамотної макроекономічної політики, яку проводять Мінфін і НБУ протягом останніх років. Більшість банків мають достатньо капіталу і ліквідності для забезпечення кредитної підтримки економіки в період кризи. Зниження обсягу непрацюючих кредитів, посилення прав кредитора і недостатня капіталізація окремих банків є основними проблемами банківської системи. Розв’язання цих проблем багато в чому сприятиме розширенню кредитування реального сектора економіки.

Путин приказал срочно проверить состояние армии РФ на границе с Украиной

Он отметил, что проверка нужна для «оценки способности ВС обеспечить военную безопасность на юго-западе России, где сохраняются серьезные угрозы террористического характера и подготовки к стратегическим командно-штабных учений Кавказ-2020». Шойгу добавил, что в ходе внезапной проверки предусмотрено проведение 56 тактических учений.

Рекорд: В день выхода мемуаров племянницы Трампа продано почти 1 миллион экземпляров

Во вторник, день выхода книги в США, было продано 950 тыс. экземпляров, включая предварительные заказы, а также аудио- и цифровые версии. Книга также возглавляет топы продаж Amazon в Канаде и Австралии.

Ті, кого утискає державний статус української, хочуть, аби ми й далі боялися своєї мови – Забужко

У школі вчать тільки про Стуса й іще кількох відомих дисидентів – а безіменний директор школи із Красного Кута, якого "уволили" (за "український буржуазний націоналізм" його, любі діти, "уволили". а це значить – цз кінцями, під нагляд КГБ та "із забороною на професію"!) так і лишився за кадром.

БЦЖ і COVID-19. Чи допоможе старе щеплення перемогти новий вірус?

Ще від самого початку пандемії лікарі і вчені помітили, що смертей від вірусу помітно менше в країнах з великим охопленням вакцинацією БЦЖ. Це виглядало обнадійливо, але було дуже важко довести, що це саме ефект вакцини, а не вплив супутних чинників, як-от погана статистика, неналежні обсяги тестування і менша тривалість життя в країнах з великим поширенням туберкульозу.

Після важкої хвороби помер легендарний ексфутболіст "Динамо"

У 70-80-х роках Володимир Лозинський був незамінним і одним із найяскравіших гравців київського «Динамо», багаторазовим чемпіоном та володарем Кубку СРСР, гравцем збірної СРСР. Надійний та висококваліфікований, справжній боєць, відданий на 100% рідній команді та улюбленій справі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини