MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 жовтня 2020

177 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2020Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  21 жовтня.

"Неочікувано": фінансувати опитування президента Зеленського буде партія "Слуга народу"

Політична партія "Слуга народу" профінансує всеукраїнське опитування, яке анонсував президент Володимир Зеленський. Про це сказано в заяві політичної сили у Фейсбуці.  Про це інформує UAINFO.org.

«5 запитань від Президента України – хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія «Слуга Народу». Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня.

Чи це законно? Так. «Слуга Народу» не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил.

10 маніпуляцій у Посланні Президента – КВУ

Експерти Комітету виборців проаналізували текст Послання Президента України до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище від 20 жовтня. Про це інформує UAINFO.org.

У тексті Послання містилася низка тверджень, які можна розглядати як маніпулятивні. Ці твердження стосувалися тематики проведення опитування біля виборчих дільниць 25 жовтня, використання представниками влади «телефонного права», прийняття Виборчого кодексу та ефективності влади в питанні боротьби з коронавірусом.

Уряд змінив порядок розрахунків за газ на початку опалювального сезону. ДОКУМЕНТ

Борги ТЕЦ за газ для виробництва електроенергії не впливатимуть на опалювальний сезон

Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Постанова розділяє борги ТЕЦ перед "Нафтогазом" за спожитий газ для виробництва тепла та електроенергії, повідомляє UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 21 жовтня 2020 року.  Постанова прийнята з доопрацюванням у дводенний термін.

Місцеві вибори: чому вони важливі для України? Чого очікувати українцям та як сприймати опитування Зеленського?

На актуальні запитання відповідають партії: "Слуга народу", "Європейська Солідарність", "ОП-ЗЖ", "Батьківщина" та "Голос".

Вже за кілька днів в Україні відбудуться вибори в органи місцевого самоврядування. За їхніми результатами в країні на кілька років закріпляться нові (або збережуть статус-кво старі) місцеві владні еліти. За децентралізації, що триває, а також за відчутної слабкості чинної центральної влади, саме ці еліти значною мірою визначатимуть головні тренди розвитку держави і суспільства найближчим часом.

Полковник Юрій Беляков: "Війну не можна припинити за допомогою команди "не стріляти". Вона припиняється у двох випадках: перемога або поразка"

Юрій Беляков – військовий за покликанням. Втратив руку на війні в Афганістані. Доброволець у російсько-українській війні, заступник комбрига. Виходив на передок зі своїми бійцями. Нині – військовий комісар Одеської області.  Юрій розповів "Цензору" не тільки про бойовий досвід, а і про свій політичний шлях: як і чому став депутатом міськради свого міста, чому вступив до Партії регіонів, що в ній розчарувало, і що мотивує йти в мери Ужгорода цієї осеніі, інформує UAINFO.org.

"Я народився у сім’ї військового. Дід теж був військовим. Але батько не хотів, щоб я повторив його шлях. Він казав, що це постійна зміна міст, завжди нові люди – нащо це мені треба? Але якось я прочитав книгу "Щасливий день суворовця Криничного" – і після цього мене перемкнуло. Вирішив поступати до Київського Cуворовського училища (Зараз "Київський військовий ліцей імені Івана Богуна") – і вступив без татової допомоги. А коли прийшов у першу відпустку, він сказав мені, що, мовляв, Юро, ти для родини тепер втрачений – ти військовий. Але запам’ятай одне: ти можеш спати на панцирному ліжку, їсти картоплю на одній воді, але, виходячи з дому, маєш бути поголений, у попрасованій одежі та спокійно дивитися людям в очі.

Притула: Пане президенте, майте до власного народу хоч грам поваги, інакше той бумеранг, який ви колись запустили, повернеться до вас. ВІДЕО

Волонтер Сергій Притула потролив президента Володимира Зеленського за "тикання" власному народові. Так він відреагував на звернення Зеленського, в якому президент анонсує опитування на 25 жовтня і звертається до українців на "ти", інформує UAINFO.org.

"Пане президенте, це навіть не так питання, як можливо, прохання. Звертаючись до власного народу, звертайтеся, будь ласка, до нього на ви, а не на ти. Ну до мене можна на ти, ми знайомі. Але ж з усіма іншими ви, мабуть, дітей не хрестили.

Не існує жодних маленьких українців, простих людей. Ти, чуєш, дядя, пацани. В кінці кінців "ребята, вы засранцы".

Реальна ситуація з коронавірусом у Донецьку та Луганську: що намагаються приховати "ДНР" і "ЛНР"

Самопроголошена "ДНР" заявляє, що кількість померлих від вірусу перевищила 340 осіб, загальна кількість інфікованих — понад 5200. Їхні сусіди з "ЛНР" говорять про 64 померлих і понад 1300 виявлених випадків за весь час. Ще у вересні хворих було удвічі менше. Щоденний приріст інфікованих збільшився в 2-3 рази порівняно з тим, що було місяць тому.

Аналітик «Донецького інституту інформації» Віталій Сизов зазначив, що в «Л/ДНР» не вводили жорстких стримувальних заходів: працював транспорт, усі підприємства і магазини, не було контролю маскового режиму і соціальної дистанції. Це, на його думку, і викликало стрімке погіршення епідемічної ситуації.

Водночас кількість хворих в Україні та інших країнах щодня зростає, долаючи показники, які раніше вважалися рекордними. Але люди по той бік блокпостів на Донбасі відрізані від реальної інформації, медичного забезпечення та правового захисту.

На Одесщине от COVID-19 умерла медсестра, почти 40 лет проработавшая в больнице: для нее не нашлось места в стационаре

В Черноморской больнице от COVID-19 умерла медсестра, 38 лет проработавшая в больнице Подольска, городские больницы отказались ее принимать из-за отсутствия мест. Об этом написала глава местного благотворительного фонда "Корпорация монстров" Катерина Ножевникова на своей странице в Facebook, сообщает  UAINFO.org со ссылкой на Обозреватель.

В Одессе на сегодняшний день сложился настоящий "коронавирусный апокалипсис", заявила она.

Девушка рассказала, как волонтеры помогают людям находить места в государственных больницах для лечения родных и близких, и показала на конкретных примерах, насколько сложная ситуация сложилась в городе и области.

Не чарівні продукти! Противірусну дію часнику не доведено. А лимон та імбир корисні не для всіх – дієтолог

«Настає сезон застуд. У цей період особливо важливо приділяти увагу імунітету. Стійкість до простудних захворювань спричинена багатьма факторами, до яких відносяться, зокрема, фізична активність, достатня кількість сну і відпочинку, а також збалансоване здорове харчування.

У період підвищеної захворюваності ми зазвичай починаємо звертатися до продуктів, які рекомендують використовувати для зміцнення імунітету. Найпопулярніші, на які покладаємо надії це лимон, часник та імбир», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org.

На Netflix відбудеться прем’єра ремейку трилера "Ребекка" Альфреда Хічкока

Від сьогодні на «Netflix» можна оцінити нову екранізацію готичного роману «Ребекка» («Rebecca») Дафни дю Мор'є від режисера Бена Вітлі. Головні ролі в стрічці зіграли Лілі Джеймс, Армі Гаммер і Крістін Скотт Томас.

Про це пише Cinematico, інформує UAINFO.org.

За сюжетом, нова молода дружина заможного аристократа переїжджає жити до його маєтку. Там їй доведеться зіштовхнутися з тінню першої дружини чоловіка, Ребеккою, яка після своєї смерті залишила незгладимий слід у будинку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини