MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 квітня 2021

223 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 квітня.

США непохитно підтримують суверенітет і цілісність України – Держдеп

США зберігають тверду позицію щодо захисту суверенітету Української держави на тлі агресії РФ та закликають продовжувати реформи задля зміцнення демократії й інтеграції в НАТО.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США за результатами розмови Дмитра Кулеби й Ентоні Блінкена, передає Укрінформ, інформує UAINFO.org.

«Держсекретар підтвердив непохитну підтримку з боку США суверенітету й територіальної цілісності України в умовах тривалої агресії РФ на Донбасі та в Криму. Він висловив занепокоєння щодо ситуації у сфері безпеки на сході України й передав співчуття з приводу недавньої загибелі чотирьох українських військових», - зазначається в повідомленні.

Янголи бувають: під Шумами лікарка-реаніматолог витягла пораненого бійця з-під обстрілу

24-річна парамедикиня Світлана витягла пораненого захисника України з поля бою – просто з-під кулеметного вогню.

Про це розповів військовий журналіст Ігор Левенок у Facebook, інформує UAINFO.org

 - То ви його врятували?

- Та ні, я думала тільки як би усе пошвидше зробити. Накласти турнікет і відтягнути його у безпечну зону...

- Але ж по вам стріляв ворожий кулеметник!

-Так, мабуть... Я про це вже не думала.

- А якби ви не встигли накласти той турнікет?

- Я не знаю що б було...

- Скільки ви важите?

- 48 кілограмів...

- А він?

- А він - більше...

- То, ви його врятували, людина ж вижила!!!!

- Та ні, я просто зробила усе що змогла...

А кажуть, що янголів не буває... Бувають!!! І виглядають інколи вони ось так.

Це – Світлана, бойовий медик, яка без жодних вагань кинулася рятувати хлопців, що їх розстрілювали російські снайпери в районі Шумів.

Історичний максимум. Смертність через коронавірус в Україні вища, ніж у Євросоюзі та США — FT

В Україні надлишкова смертність, яка є найоб'єктивнішим показником впливу пандемії, перевищує середні показники у Європейському Союзі та США, і нещодавно досягла максимальних показників від початку пандемії

Про це свідчать дані, зібрані Financial Times. інформує UAINFO.org  з посиланням на НВ.

Надлишкова смертність — це різниця між смертністю від усіх причин під час пандемії та історичними середніми сезонними показниками.

Дослідження цього показника дозволяє нівелювати бюрократичні відмінності між країнами щодо того, як розраховувати смертність від коронавірусу, наприклад, те, що в деяких країнах випадки смертей від COVID-19 у будинках для літніх людей не потрапляли в загальну статистику, яка публікувалася на основі даних із лікарень.

 

"Курс гривні буде неминуче падати. Причина: локдаун і загальне падіння економіки", – економіст. ВІДЕО 

Українська економіка у 2021 році продовжує демонструвати минулорічну динаміку падіння, а впровадження загальнонаціонального локдауну негативним чином позначиться на ключових галузях, що як наслідок спричинить падіння національної грошової одиниці – гривні.  

Про це під час пресконференції сказав голова Комітету економістів України Андрій Новак, передає UAINFO.org.

"Сьогодні зберігається тенденція до падіння української економіки. За минулий рік замість прогнозованого зростання ВВП на 4,5%, відбулось падіння на таку ж величину. І тому різниця між прогнозним рівнем ВВП і реальним за минулий рік становить 9% ВВП України, що складає фактично десяту частину", – сказав він. 

Економіст пояснив, що суттєве падіння продемонстрували ключові галузі економіки – сільське господарство та промисловість. Так, промисловість в лютому впала на 4,6% ВВП, аграрний сектор – на 4,3%.  

В Грузии забросали яйцами отель, в котором остановился Владимир Познер. ВИДЕО

В Тбилиси прошла акция протеста перед зданием гостиницы Vinotel Boutique Hotel, в которой остановился известный российский журналист Владимир Познер. Он приехал в Тбилиси, дабы 1 апреля отпраздновать свое 87-летие.

Об этом сообщает Telegram-канал о Грузии Николая Левшица, информирует UAINFO.org.

Люди требовали выдворить Познера из страны, забросав гостиницу яйцами. 

Поводом для протестов стало высказывание журналиста о том, что он не верит, что Абхазия снова станет частью Грузии. В интервью грузинскому телеканалу "Имеди" Познер рассказал, что часто бывал в Абхазии еще в 1970-годах и видел, что отношения между грузинами и абхазцами были "ужасными".  "Драк было очень много при мне. Про абхазцев грузины говорили, что они чуть ли не слезли с деревьев, что они неполноценные. Я это очень хорошо помню. И никакой дружбы я не наблюдал", – цитирует Познера грузинское издание Сова.

Береза: Починати втілювати ідею Зеленського треба з переносу ОП до Авдіївки – це допоможе президенту зрозуміти, хто воює проти нас

Повністю згоден із пропозицією Зеленського винести міністерства з Києва. Більше того, розумію, що починати треба з переносу Офісу президента до Авдіївки. Це допоможе президенту зрозуміти, хто воює проти нас і гарантує, що двері більше не розмалюють.

Таку думу на власній сторінці у Facebook висловив Борислав Береза, інформує UAINFO.org.

Міністерство цифрової трансформації треба перенести до Естонії. Щоб вони подивилися, що таке справжня діджиталізація.

Міністерство енергетики та захисту довкілля – до Запоріжжя. І поки ситуація з екологією в Запоріжжі не зміниться, то хай сидять там. З сім'ями, коханками и коханцями. 

Міністерство молоді та спорту потрібно перенести до Білої Церкви, яка подарувала Україні не тільки молодого спортсмена Тітушко та ще багато інших перспективних тітушок. Міністерство повинно бути ближче до своїх кадрів.

ПЦУ взяла під опіку 13 дітей із родини переселенців Родікових, у яких "ковід" забрав обох батьків

Київська єпархія ПЦУ взяла під опіку 13 дітей із багатодітної родини Родікових, у яких коронавірус забрав батька й матір.

Про це 31 березня повідомив предстоятель Помісної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який два роки тому хрестив дітей переселенців із Донеччини Володимира й Діани Родікових.

“Сьогодні ця сім’я, ці тринадцятеро дітей, як ніколи, потребують підтримки. Церква продовжує всебічно опікуватися цією родиною, подбає про її духовні та матеріальні потреби. Київською єпархією Православної Церкви України вже створений цільовий “Благодійний фонд допомоги сім’ї Родікових”, він допоможе сім’ї вирішити найболючіші питання”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці митрополита Епіфанія.

Глава церкви зазначив: “Захворювання COVID-19 стало чи не найбільшим випробуванням для всього людства за останні роки, воно змінило звичний стан речей, спосіб життя людей, а у багатьох відібрало найдорожче – рідних та близьких. Багато батьків і дітей, братів і сестер відчули неймовірний біль і смуток від втрати рідної людини. А ще порожнечу, дезорієнтованість і питання "як жити далі?"

Світлана Фус: У більшості "гріхів" звинувачувати картоплю не варто

Картопля один з продуктів, навколо якого часто сперечаються. Одні стверджують, що вживаючи картоплю можна худнути, інші на 100% впевнені в зворотному. Є такі, які стверджують, що будь-яка картопля шкідлива. Для інших – це улюблена їжа. Звичайно, це не суперфуд, але має вагомі аргументи на свою користь і у більшості «гріхів» звинувачувати її не варто", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org.   

"Давайте розбиратися наскільки картопля корисна та чи можуть страви з неї нашкодити нашому здоров'ю та фігурі?

Коли ви не хочете набрати зайву вагу або худнете, що в Інтернеті порадять прибрати з раціону в першу чергу? Солодощі, хлібобулочні вироби, картоплю, макарони, білий рис... З солодощами і здобою я погоджуся, але причому тут картопля або макарони твердих сортів?

Я хочу відразу стати на захист цього овоча і розповісти чому. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини