MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 червня 2021

149 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  2 червня.

В Ізраїлі обрали нового президента

Одинадцятим президентом Ізраїлю став син шостого президента держави, Голова Єврейського агентства зі зв’язків з діаспорою та питань репатріації Іцхак Герцог.

Про це повідомляють The Times of Israel, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Він набрав 87 зі 120 голосів Кнесету, що є верховним органом влади Ізраїлю.

Герцог стане наступником Реувена Рівліна, термін каденції якого закінчується 9 липня.

У своїй першій промові після обрання Герцог сказав, що має намір «наводити мости» всередині ізраїльського суспільства і з єврейською діаспорою, заохочувати підприємництво, «боротися з антисемітизмом і ненавистю до Ізраїлю» і «захищати основи демократії».

Казанжи: Один біснуватий недофюрер відбудовує імперію, інший біснуватий зробив однозначну ставку на тиранію і автократію, а тим часом ми спостерігаємо, як анексують Білорусь

Ну що, ̶р̶е̶в̶о̶л̶ю̶ц̶і̶я̶ , хрєнь, про яку попереджали і яку розуміли всі притомні люди, відбувається прямо зараз.

У Білорусі заявили про інтеграцію з Росією. Влада устами прем’єр-міністра тішиться, що будуватимуть "єдиний економічний простір". А там і до "єдиного політичного" не так далеко, пише у Facebook журналістка Зоя Казанжи, інформує UAINFO.org.

Один біснуватий недофюрер відбудовує імперію, інший біснуватий зробив однозначну ставку на тиранію і автократію всередині майже приватизованої країни.

А тим часом ми спостерігаємо, як анексують Білорусь. Гібридні методи сучасної геополітичної стратегії Росії. Дружнє поглинання братів і сестер білорусів.

Коли революція програє, то гайки закручують сильно і боляче.

Ми могли б піти точно таким шляхом. Якби не Майдан і втеча Януковича з 3 мільярдами від Путіна, як сатисфакція за не підписання угоди про євроінтеграцію. Якби не українці, які вчасно зрозуміли, що відступати немає куди – бо попереду лише Кремль.

Курт Волкер стал лоббистом "Северного потока-2", – Лана Зеркаль

Бывший специальный представитель Государственного департамента США по вопросам Украины Курт Волкер стал лоббистом газопровода "Северный поток-2". Это произошло после всех слушаний об импичменте Дональда Трампа.

"Против нас, на поддержку построения трубы работают очень сильные лоббисты. Например, всем известный Курт Волкер. Он работает на компанию, которая представляет интересы "Северного потока-2", – заявила советник министра энергетики Лана Зеркаль. Об этом свидетельствует ее публикация в Facebook, информирует  

По ее словам, нужно задаться вопросом, что Волкер делал в Украине. "Не приезжал ли он уговаривать нас отказаться от "Северного потока-2", от борьбы с ним?" – резюмировала Зеркаль.

Якщо суддя – фанат Сталіна, то не принципово, є "суд у смартфоні" чи ні, – Жернаков

Парламент ухвалив в цілому законопроєкт #5246 про e-Case, тобто електронну систему для кримінального правосуддя. І це добре. Але ніякий це не "суд у смартфоні". І будь ласка, перестаньте його так називати,

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив голова правління фундації DEJURE Михайло Жернаков, інформує UAINFO.org.

Закон передбачає ІТ-систему для досудового розслідування, в якій існуватимуть електронні справи замість папірців. Це – прозорість, швидкий обмін інформацією між слідством, прокуратурою і судом, а також гарантія того, що справу не з'їдять миші і важливі докази не потонуть/не згорять.

Тимофей Милованов возглавил наблюдательный совет "Укроборонпрома"

Бывший министр развития экономики Тимофей Милованов возглавил наблюдательный совет " Укроборонпрома", в состав которого входит с конца мая.

Об этом сообщила пресс-служба концерна утром 2 июня, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org. 

Как отмечается, накануне состоялось заседание обновленного состава наблюдательного совета, члены которого единогласно избрали Милованова его новым председателем. 

Сам Милованов заявил, что реформа "Укроборонпрома" позволяет превратить предприятия государственного оборонно-промышленного комплекса в хозяйственные общества в максимально короткие сроки.

Официально: Луческу продлил контракт с "Динамо"

Мирча Луческу, который недавно признался, кто именно убедил его стать тренером киевского "Динамо", пролонгировал соглашение с "бело-синими".

Об этом сообщает официальный сайт киевского клуба, информирует UAINFO.org. 

Новый контракт 75-летнего специалиста будет действовать до июля 2023 года, то есть ближайшие два сезона.

"Мы полностью доверяем Мистеру и его стратегии развития. Мирча Луческу не только тренер-победитель, он является специалистом, который развивает игроков и помогает меняться нашему клубу. Надеюсь, что ближайшие два года - это только начало новой, победоносной страницы в истории "Динамо", и мы очень рады, что Луческу будет частью этого пути", - заявил почетный президент клуба Игорь Суркис.

Netflix переклав слово "бандерівець" як "нацист". Та після скандалу змінив "переклад"

В англомовній версії фільму "Брат", права на який придбала стрімінгова платформа Netflix, пролунало слово "бандерівець", яке було перекладено як "Ukrainian Nazi collaborator" (нацистський колабораціоніст). Це стало причиною суперечки між користувачами в мережі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив український підприємець і народний депутат Дмитро Гурін. Він також опублікував скриншот, на якому можна побачити відповідний переклад. 

"Скоро з'ясуємо, як впливають групові звернення народних депутатів України на іноземну компанію. А поки можете зайти до них на сторінку і написати, що ви про них думаєте", – йдеться у підписі до фотографії.

В Израиле нашли амулет для защиты от злых духов: ему 1500 лет

Древний оберег был передан Управлению древностей Израиля (IAA) семьей, проживающий в деревне Арбель, что в Галилее. 40 лет назад этот артефакт обнаружил старший, ныне покойный член семьи. Археологи полагают, что амулет защищал женщин и детей от темных сил.

Об этом пишет The Sun, информирует UAINFO.org.   

По словам доктора Эйтана Кляйна из отдела по предотвращению краж древностей IAA, этот треугольный оберег относится к группе так называемых «печатей Соломона». Их делали в Галилее и Ливане.

Носили амулет на шее. Эксперты датировали его V-VI веками нашей эры.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини