MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 серпня 2021

155 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  19 серпня.

Не "Північний потік-2": у Берліні розкрили головну тему майбутньої розмови Путіна і Меркель

Події в Афганістані різко змінили порядок денний переговорів канцлерки Німеччини Ангели Меркель та російського президента Володимира Путіна.

Про це заявив у середу в Берліні офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, цитує DW, інформує UAINFO.org 

Тепер ситуація в Афганістані стане однією з центральних тем переговорів між країнами. Сторони також обговорять ситуацію на Донбасі та в Білорусі.

Зайберт стверджує, що для Меркель також важливе питання збереження газового транзиту через Україну. 

Меркель навідає Путіна 20 серпня, а потім зустрінеться з українським главою Володимиром Зеленським – 22 серпня.

Попередньо стверджувалося, що Берлін та Москва збираються обговорити Донбас і питання у газовій сфері, зокрема газопровід "Північний потік-2".

Евросоюз признал украинские COVID-сертификаты

Европейский союз признал украинские COVID-сертификаты, сообщает пресс-служба Минцифры, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

Ранее сообщалось, что COVID-сертификаты Украины признаны на техническом уровне в ЕС. 

Отмечается, что отныне сертификаты в приложении Дія соответствуют европейским. "Украинцы снова смогут безопасно путешествовать без ограничений, которые вызвала пандемия", - говорится в сообщении. 

Детально о сертификатах расскажут завтра.

Береза: РФ не только захватила наш Крым, но и убивает Чёрное море. Пора реагировать

В России любят масштабные проекты. Там даже экологические катастрофы масштабные. И возможно, что мы могли бы не реагировать на них, если бы не то, что Украина тоже страдает от экологических катастроф, которые происходят по вине РФ.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org

Дело в том, что еще 7 августа при погрузке судна Minerva Symphonу с терминала российского Каспийского трубопроводного консорциума (КТК) в 6 км от берега в районе Новороссийска произошел выброс нефтепродуктов. Надо объяснить, что сам Новороссийск расположен у побережья Цемесской бухты Чёрного моря. А все что происходит в Чёрном море задевает и нас. 

Представители КТК сразу заявили, что пятно до 200 кв. метров. А значит вред минимальный. Российская власть молчаливо согласилась с такой версией. И все сошло бы россиянам если бы не космическая съемка, сделанная 8 августа, которая показала истинный масштаб экологической трагедии. Спутниковый снимок, сделанный через сутки после аварии, показывает, что нефтяное пятно было вытянуто от берега в открытое море на расстояние 19 километров. Как можно увидеть тут 200 квадратных метров? Только если доллары нефтяные в глазах.

Зеленский прокомментировал возможность второго президентского срока: "Хочу некоторые вещи закончить"

Президент Украины Владимир Зеленский в интервью НВ, Washington Post, Liberation, Новой Газете и Funke Media прокомментировал возможность того, что он будет во второй раз баллотироваться на пост президента.

Об этом пишет НВ, информирует UAINFO.org.

На вопрос о том, готовится ли он ко второму сроку, Зеленский ответил, что об этом говорить еще рано.

«Очень рано об этом говорить. Даже не интересно. Я не сделал то, что хочу просто. Я сам для себя должен какие-то вещи, договариваться еще с собой, с внутренним миром», — сказал президент Украины. 

На уточняющий вопрос, рассматривает ли он возможность второго срока, он ответил, что хочет «некоторые вещи закончить».

Талібан проголосив в Афганістані "Ісламський Емірат"

Угруповання Талібан проголосило нову державу на підконтрольній їй території – Ісламський Емірат Афганістан.

Як повідомляє Business Insider, про це в Twitter повідомив спікер Талібану Забіхулла Муджахід.  Проголошення нового режиму відбулося в День незалежності Афганістану, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що таліби використовують для свого режиму ту ж назву, що і в попередній період свого перебування при владі в 1996-2001 роках. Тоді в країні була встановлена тоталітарна система шаріату, що відрізнялася особливою жорстокістю до жінок.

Тим часом у кількох містах Афганістану проходять мітинги з нагоди Дня Незалежності. Як повідомляє Al Jazeera, бойовики застосовують проти мітингувальників зброю. 

Так, в Асадабаді таліби відкрили вогонь по натовпу демонстрантів, загинули двоє людей. У Джалалабаді бойовики почали стріляти по людях, що несуть прапор Афганістану, поранивши чоловіка і підлітка.  

Нагалаємо, 15 серпня таліби увійшли в Кабул і до кінця дня оголосили, що контролюють всю країну. Президент Ашраф Гані подав у відставку і виїхав з Афганістану.

Талибы захватили биометрические устройства, которые могут раскрыть сотрудничавших с США афганцев

Боeвики "Талибана" захватили американские военные биосканеры HIIDE. Эти биометрические устройства могут идентифицировать афганцев, которые помогали силам коалиции. Талибы также получили доступ к базе данных населения Афганистана.

Об этом сообщило издание The Intercept, ссылаясь на информацию собственных источников, информирует UAINFO.org. 

По словам представителя Объединенного командования спецопераций и трех бывших военнослужащих США, устройства HIIDE (портативное межведомственное оборудование для идентификации личности) талибы захватили на прошлой неделе в ходе наступления на силы безопасности. 

Биосканеры HIIDE идентифицируют биометрические данные человека, такие как радужная оболочка и отпечатки пальцев. Они также содержат биографическую информацию и используются для доступа к большим централизованным базам данных.

Військові під час репетиції параду в Києві виконали відому пісеньку про Путіна. ВІДЕО

Під час репетиції військового параду до Дня Незалежності в Києві військові хором співали пісню "Путін х**ло".

Відповідне відео було опубліковане в середу, 18 серпня ввечері в сторіз Instagram-акаунту "_gibi___", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На відео видно колону українських військових, які маршують Хрещатиком й під музичний супровід барабанщиків співають легендарну пісеньку про російського президента.

Назріває скандал: Інтер напередодні Дня Незалежності України покаже концерт Миколи Баскова

Український телеканал "Інтер" 22 серпня покаже концерт російського артиста Миколи Баскова.

У телепрограмі "Інтера" зазначено, що ювілейний концерт Баскова "Гра" можна буде подивитися в неділю, 22 серпня, о 23:00., інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Приголомшлива театралізована вистава, в якій поєдналися унікальний вокал і яскрава хореографія, розкішні костюми і масштабні декорації, пантоміма і акробатика, історія і сучасність, спецефекти і нові технології", - йдеться в релізі. 

Зазначимо, що Микола Басков - це російський артист. І зовсім незрозуміло, чому український телеканал вирішив транслювати його концерт напередодні Дня Незалежності України.

Вчені розгадали таємницю звучання скрипок Страдіварі

Вчені дізналися в чому ж був секрет прекрасного звучання скрипок великих майстрів струнних інструментів, наприклад, таких, як Антоніо Страдіварі, повідомляє Phys.org.

Виявилося, що таємниця такого звучання, якому не було рівних понад 200 років прихована в хімічних речовинах, якими оброблявся інструмент, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.ua.

Першим таку теорію запропонує почесний професор біохімії в Техаському університеті A&M Джозеф Надьварі. Він вважав, що хімічні речовини, які використовували при виготовленні скрипок створювали унікальне звучання, а не тільки те, в якій техніці виготовляли інструмент.

І вчені знайшли підтвердження цієї теорії, а деякі хімікати вони ідентифікували вперше. Результати дослідницької групи підтверджують, що такі речовини як бура, цинк, мідь і галун використовувалися для обробки деревини разом з вапняною водою. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини