MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 лютого 2022

282 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 лютого.

Путін – Франції про вступ України до НАТО: "Хочете воювати з Росією?" 

Російський президент Володимир Путін вважає, що Україна у разі вступу до НАТО захоче повернути окупований Росією Крим "військовим шляхом", "отже, станеться воєнна конфронтація".

Про це він заявив на спільній прес-конференції з французьким лідером Еммануелем Макроном, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ми категорично проти розширення НАТО шляхом нових членів на сході, тому що це є загальною загрозою подальшого поширення НАТО до наших кордонів. Не ми ж рухаємося до НАТО, а НАТО рухається до наших кордонів. Тому говорити про те, що Росія поводиться агресивно, щонайменше, не відповідає здоровому глузду. Чи ми прийшли на кордон кудись там? До нас підійшла інфраструктура НАТО", - сказав Путін. 

ЄС і Вашингтон побоюються, що РФ може піти на повномасштабний наступ на Україну  / REUTERS

Російський президент Володимир Путін вважає, що Україна у разі вступу до НАТО захоче повернути окупований Росією Крим "військовим шляхом", "отже, станеться воєнна конфронтація".

Путин о Минских соглашениях: "Нравится – не нравится, терпи, моя красавица" 

Президент России Владимир Путин процитировал российскую поговорку, обращаясь к властям Украины с требованием выполнять Минские соглашения, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Об этом он заявил во время пресс-конференции после встречи с президентом Франции Эммануэлем Макроном.  

"Другой альтернативы просто нет. В Киеве то говорят, что будут выполнять, то говорят, что это разрушит их страну. И президент действующий недавно заявил, что ему ни один пункт не нравится из этих Минских соглашений. Ну, нравится - не нравится. Терпи, моя красавица! Надо выполнять!" - сказал Путин.  

По его словам, власти Украины должны "напрямую разговаривать с "представителями Донбасса", потому что "иначе работать невозможно".

"Ви там не сиділи, не відпочивали?" Зеленський на брифінгу з Макроном відповів на слова Путіна про Україну-"красуню". ВІДЕО

Глава держави Володимир Зеленський відповів лідеру Росії Володимиру Путіну на саркастичну приказку на адресу України: "подобається, не подобається, терпи моя красунє". Оскільки огульний вираз глава Кремля дозволив собі на спільному брифінгу з Еммануелем Макроном, Зеленський з натяком запитав французького колегу, чи не був Путін на той момент "під чаркою".

"Ви там, до речі, після вечері не сиділи, не відпочивали?" – звернувся український гарант до президента Франції під час спільного брифінгу у Києві, який транслювала пресслужба Офісу президента у Facebook. В іншому Зеленський погодився з визначенням Путіна, але частково, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Безумовно є речі, з якими не посперечаєшся тут із президентом Російської Федерації. Україна, звичайно, красуня. Щодо "моя", мені здається, тут уже перебір невеликий. Це дуже серйозні речі", – звернув увагу лідер української нації.

Також Зеленський розібрав і останню частину висловлювання, де звучить заклик до "красуні" терпіти. На його думку, у контексті України терпіння означає мудрість. 

"Оскільки це важливо не тільки для України, а й для всієї Європи, а також росіян. Тому що від нашого терпіння залежить ескалація з іншого боку, наше терпіння не відповідає на провокації, націлені проти нас", – підсумував український президент.

Зеленський пообіцяв безкоштовні сучасні смартфони та пільгові тарифи всім вакцинованим пенсіонерам 

Кожний вакцинований громадянин України віком старше 60 років зможе отримати безкоштовний смартфон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент України Володимир Зеленський на черговій події "Diia Sаmmit", під час якої презентують нові послуги порталу "Дія", інформує UAINFO.org.

"Навесні ми запускаємо нову велику державну програму. Всі охочі вакциновані українці старше 60 років отримають безоплатний якісний сучасний смартфон і пільговий тариф. Це – наша мрія, це вже реальність і шлях до головної мети – доступ до інтернету для всіх громадян України. Держава в смартфоні – для всіх. Можливість впливати на процеси у державі – для всіх. Не лише через класичні інструменти, а завдяки сучасним технологіям. Це – народовладдя у максимально широкій формі", – сказав він.

У ВР зареєстрували законопроект про зниження ПДВ на продукти та комуналку

Депутатська група "Партія "За майбутнє" зареєструвала у Верховній Раді законопроект № 7023, який передбачає зниження податку на додану вартість на продукти харчування, вироблені в Україні, до 0%, а також на послуги ЖКГ — до 7%. Такі ставки ПДВ пропонується встановити тимчасово — до 1 січня 2023 року.

Про це повідомив лідер партії "ЗА МАЙБУТНЄ", народний депутат Ігор Палиця, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"По всьому світу через рекордні тарифи на газ стрімко дорожчають продукти, бо виробники вимушені закладати в ціну вартість енергоносіїв. Щоб урятувати своїх громадян і підтримати вітчизняних виробників, держави Європейського Союзу домовилися про зниження до 0% податку на додану вартість на м’ясо, рибу, молоко, овочі, фрукти, хліб, олію та інші основні продукти харчування з 1 липня цього року. Якщо в Україні діятиме нинішня ставка ПДВ на рівні 20%, то вже влітку українська продукція коштуватиме значно дорожче, ніж європейська. Наші виробники просто не витримають конкуренції, більшість збанкрутує, багато людей залишаться без роботи", — зазначив Ігор Палиця.

Журналісти показали автопарк нардепа Дмитрука, який приїжджав до ВР на "копійці". ВІДЕО

Колишній нардеп від "Слуги народу" та виключений з партії Дмитра Разумкова через дебош в Одесі Артем Дмитрук - любитель гарних авто.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.info, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Розслідувачі нагадали, що минулого року Дмитрук демонстративно приїхав до Ради на старій "копійці" (ВАЗ-2101), але це йде в розріз з тим, якими авто він користується насправді.

Так, журналісти помітили у нього кросовер Hyundai Santa Fe 3-го покоління, ціна якого на вторинному ринку стартує від 400 тис. грн. Також Дмитрук був помічений на мотоциклах, на Volkswagen Transporter, Hyundai Genesis та Mercedes Benz G55.

"Більшості з перерахованого у нардепа Дмитрука не було, і коли ми запитали в нардепа про цей автопарк, він чомусь взагалі почав спростовувати, що їздить за кермом авто у відео із власних "сторіс", - кажуть журналісти.

Та після виходу матеріалу Bihus.info нардеп визнав, що використовує Transporter, Genesis та "гелік". Й сказав, що все це належить друзям, а вони просто дають йому покататися. 

Королівська астрологиня передбачила великі зміни в житті Кейт Міддлтон

Королівська астрологиня, яка передбачила Меган Маркл переїзд за кордон, зробила прогноз для Кейт Міддлтон на 2022 рік. Експертка запевняє, що на сім'ю герцогині Кембриджської чекають переміни, у яких Кетрін зіграє головну роль

Королівська астрологиня Деббі Франк склала прогноз для герцогині Кембриджської на 2022 рік, про що розповіла журналу Hello!, пише Фокус, інформує UAINFO.org.

Судячи з її слів, на Кетрін чекає хороший рік. Дружина принца Вільяма зустріла своє 40-річчя під час злиття Сонця та Венери. Це дуже гарний період для Кейт Міддлтон, тому зараз вона почувається цінною та коханою. Особливо яскраво Кетрін сяятиме навесні та на початку літа. Вона чудово проявить себе під час святкування Платинового ювілею правління Єлизавети II в червні та зможе підтримати британську королеву завдяки своїй "спокійній, стійкій аурі".

Учені виявили під Японією гору, яка притягує землетруси

Учені створили 3D-візуалізацію об'єкта, відомого як плутон Кумано, яка показала, що енергія землетрусів відводиться в кілька точок уздовж його сторін.

Плутон – це загальний геологічний термін позначення великих самостійних тіл глибинних вивержених порід. Це вторгнення магматичної породи, яка витісняє гірську породу під поверхнею Землі, повільно остигає і твердне у вигляді великого шматка. Цей плутонічний масив відомий ученим із 2006 року, але тільки зараз їм вдалося його нанести на карту повністю та дізнатися більше про його особливості, повідомляє ScienceAlert, інформує UAINFO.org  з посиланням на Фокус.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини