MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 квітня 2022

230 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 квітня.

Білий дім: Нова фаза війни в Україні може тривати кілька місяців й довше 

Росія змінює плани щодо України та готується до нової фази війни. Вона може тривати кілька місяців й довше.

Про це заявив радник американського президента Джейк Салліван на брифінгу, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Салліван зазначив, що зараз Росія зосереджує сили для спроб атакувати українські війська в Донецькій та Луганській областях. Ймовірно, загарбники продовжуватимуть блокування Миколаєва та наступ на Харків. 

За словами посадовця, війська РФ передислоковуються з півночі України до Донбасу. Ймовірно, окупанти розгорнуть там додаткові батальйонні тактичні групи з десятків тисяч солдатів.

Арестович розповів, на що піде Путін, щоб виглядати переможцем в очах росіян 

Серед "зрадників" можуть опинитися міністр оборони РФ Сергій Шойгу і начальник генштабу збройних сил Валерій Герасімов.

Після поразки в Україні президент Росії Володимир Путін буде змушений шукати ворогів всередині своєї країни для того, щоб списати свій провал і виглядати переможцем в очах російського обивателя.

Таку думку висловив радник глави офісу президента Олексій Арестович, пише портал "УНІАН", інформує UAINFO.org.

"Когось призначать зрадником. Тобто Путіну, щоб вийти переможцем, потрібно якщо не в Україні перемогти, то перемогти у внутрішній змові, яка "була в Росії". І ось треба "знайти" змовників, зрізати їм голови і таким чином опинитися переможцем, а потім "мудро укласти мир, який врятує Європу", - зазначив Арестович.

Він припустив, що серед "зрадників" можуть опинитися міністр оборони РФ Сергій Шойгу і начальник генштабу збройних сил Валерій Герасімов.

"І буде парочка, п'яток-десяток козлів відпущення поменше, там, рівня начальників управлінь, командувачів армією", – додав Арестович.

Як повідомлялося, на думку експертів, набагато легше притягнути до відповідальності за військовий злочин солдата, який його вчинив, ніж лідера, який віддав наказ.

США провели успішні випробування гіперзвукової ракети, але тримали це в секреті з однієї причини – CNN

У середині березня 2022 року в США провели випробування гіперзвукової авіаційної ракети HAWC. Вони були успішними, але чиновники тримали це в секреті протягом двох тижнів, щоб уникнути напруження ескалації у відносинах із Росією.

Також саме тоді американський лідер Джо Байден збирався вирушити до Європи. Про такі причини пише CNN, посилаючись на ознайомленого з ситуацією представника Міністерства оборони, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, під час першого успішного випробування версії системи Lockheed Martin концепція гіперзвукової повітряно-реактивної зброї (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, HAWC) була запущена з бомбардувальника B-52 біля західного узбережжя США. Прискорювальний двигун розганяв ракету до високої швидкості, після чого повітряно-реактивний двигун запалював її і розганяв до гіперзвукової швидкості 5 Маха та вище.

Зазначається, що чиновник повідомив мізерні подробиці випробування. Він лише розповів, що ракета пролетіла на висоті понад 19,8 км і на відстані більше 482,8 км. Навіть на нижній межі гіперзвукового діапазону – близько 6115,5 км на годину – політ зайняв менше 5 хвилин.

Стало відомо, чому Шойгу не з'являвся на публіці  

Один з колишніх керівників російської нафтової компанії "ЮКОС" Леонід Невзлін розповів, де пропадав міністр оборони Росії Сергій Шойгу і чи пов'язана його відсутність з хворобою або відстороненням від посади за провали у війні в Україні.

Про це він повідомив в ефірі latynina.tv, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Так, за словами Невзліна, очільник російського Міноборони був у КНДР, де просив ракети для війни проти України.

"Він був посланий на інспекцію ядерних арсеналів, що на Заході сприйняли як лякалку. А потім він зник і за свідченнями з різних надійних джерел, він їздив і просив боєприпаси, ракети в основному, так як вони у РФ закінчилися, а російські заводи стоять через санкції. Тут Путіна знову обдурили - там 70-80% імпорту в начинці цих ракет. Тому треба було шукати сумісні ракети і, наскільки я знаю, він домовився про це з корейцями. І ще домовився про розміщення якоїсь бази озброєнь на території КНДР. На якийсь час вони мають частину ракет, якими з ними поділилася Північна Корея. Напевно, вони сумісні до російських", - говорить один з колишніх керівників компанії "ЮКОС".

Пєсков поставив Кадирова на місце після претензій про патріотизм Урганту 

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відповів на претензії голови Чечні Рамзана Кадирова щодо твердження, що російський ведучий Іван Ургант, покинувший РФ, є патріотом своєї країни. Державний діяч закликав чеченця "не вести полеміку про рівень патріотизму тих чи інших публічних осіб".

Відповідна заява прозвучала на прес-конференції Пєскова в Москві, передали пропагандисти з Interfax, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На зустрічі з журналістами питання про "конфлікт" путіністів прозвучало після пропозиції Кадирова "зробити щось з шкалою пріорітетів прес-секретаря".

На питання, як у Кремлі трактують слово "патріотизм" та чому втікача Урганта вважають більш гідним представником Росії, аніж інших, Пєсков відповів узагальнено.

"Ніякого подвійного прочитання слова "патріотизм" немає і бути не може. Патріотизм – це любов до своєї Батьківщини та готовність на будь-які жертви для своєї країни, коли це потрібно", – сказав він.

Ще один претендент на премію Дарвіна? Окупант РФ замінив пластину в бронежилеті на MacBook. ВІДЕО

Російський окупант викинув бронепластину зі свого бронежилету та замінив її на MacBook. Таким чином, він розраховував вивезти ноутбук.

Про це у Telegram повідомив журналіст та блогер Стас Домбровський. Вивезти ноутбук у загарбника не вийшло, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

У мережі іронізують, що, мабуть, премії, які в Росії обіцяли своїм солдатам, – це виключно премії Дарвіна. Нагадаємо, що її присуджують за безглузді смерті. 

"Він (окупант) витягнув бронепластину і замість неї засунув собі MacBook. Ось такі хлопці", – прокоментував український боєць.

"Це генетичний збій". Дмитро Гордон висловився про окупантів, які влаштували геноцид у Бучі. ВІДЕО 

Український журналіст Дмитро Гордон гнівно висловився про росіян та їх злочини, скоєні в Бучі, Ірпені та інших населених пунктах під Києвом. 

«Це злочин проти людяності, це нацисти у чистому вигляді. Нацисти, покидьки», — сказав журналіст, обговорюючи наслідки окупації Київщини російськими військами. Він поділився, що йому страшно уявити, які злочини трапляються в Маріуполі, Херсоні та інших містах, захоплених або заблокованих ворожими військами. Про це журналіст повідомив у ефірі телемарафону, пише НВ, інформує UAINFO.org.

«Це негативна селекція, це онуки та правнуки тих, хто вбивав людей у громадянську війну, ті, хто влаштовував Голодомор, ті, хто влаштовував сталінські репресії. Вони живі. Гени їхніх дідів і прадідів у них живі. Це орда якась... І те, їх ордою називати теж не можна - орда якась культурніша, напевно, була. А це просто нелюди. Їх людьми назвати не можна. Це генетичний збій у російському населенні. Народом я його теж не назву. Це населення, це натовп. Тому що те, що ми побачили, що до нас прийшло на цих іржавих танках і БТР-ах, що ми почули, як вони розмовляють зі своїми мамами, зі своїми дружинами, те, що їм говорять мами і дружини, що їм грабувати, що їм брати... Це скотина. Це не ХХІ століття, це Середньовіччя, — сказав Гордон. - Їм прощення немає! Вони горітимуть у пеклі на тому світі і перевертатимуться на рожнах! Смажитись, собаки!».

"Люди божеволіли і викидалися з вікон": голова патрульної поліції Маріуполя розповів про катастрофу в місті

У березні правоохоронні органи заблокованого російськими окупаційними містами Маріуполя отримували від 5 до 10 повідомлень про самогубства доведених до відчаю мирних жителів. Люди божеволіли, не витримуючи рівня напруги, нелюдських умов, на які прирекла їх Росія та підлості ворога.

Те, що пережили ті маріупольці, які не загинули за понад місяць безкінечних бомбардувань та обстрілів, не вкладається в голові. Про жахіття життя у знищуваному "визволитеями"-рашистами місті в інтерв'ю виданню Цензор розповів начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, інформує UAINFO.org

За словами головного патрульного Маріуполя, глибина цинізму та підлості ворога та масштаби скоюваних ним злочинів проти мирного населення призводила до того, що люди у прямому сенсі слова божеволіли - і скидалися з останніх поверхів висоток на землю.

"Кожного дня у березні ми отримували інформацію, що 5-6 чи навіть 10 людей викидалися з вікон останніх поверхів. Це ознака колапсу. Люди божеволіли. Не витримували напруги, рівня підлості ворога. Російськомовні люди думали, що Росія і ми - один народ. А тут прийшла та сама Росія – і, не озираючись, розхерачила все. Вони стріляли по місту хаотично. Абикуди. Ракети летіли на житлові будинки. "Точка У" влучила в двір, де я прожив три роки. А там лише житлові будинки, немає військової інфраструктури", - зазначив Вершинін.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини