MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 червня 2022

229 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 червня. 

Кремль хоче приєднати всі окуповані території України до РФ: названо терміни 

Кремль має намір "узаконити" окупацію частини територій України. Для цього в РФ планують провести референдуми про "приєднання" Донбасу, Херсонської та Запорізької областей протягом року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву члена міжнародного комітету СФ Сергія Цекова у середу, 1 червня, передає РИА Новости, інформує UAINFO.org

"Абсолютно згоден, що ці регіони мають бути з Росією. Думаю, все може статися у набагато більших розмірах, - сказав він. - Я думаю, що всі території, які контролює Росія, вони мають дуже великі шанси на з'єднання з РФ".

За його словами, процес щодо проведення референдуму в цих областях щодо "приєднання" до Росії буде "досить швидким, протягом року".

У Росії заявили про готовність завдати удару по США 

Після трьох місяців повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України Москва заявила про те, що вкрай негативно оцінила новий пакет військової допомоги США для України, до якого входять ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS і далекобійні ракети для них. 

Про це заявив військовий політолог, доцент кафедри політології та соціології РЕУ імені Плеханова Олександр Перенджієв, повідомляє Lenta.ru, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами Перенджієва, якщо США вирішать поставляти Україні зброю, здатну досягати цілей на території Росії, країна змушена буде завдати удару по території Штатів, щоб не допустити здійснення поставки. 

Також інформацію про готовність Росії вдарити по США підтвердив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков.

"Розцінюємо ми це суто негативно... США на чолі групи держав займається цілеспрямованим накачуванням київського режиму озброєннями — це очевидна річ", - заявив дипломат країни-агресора.

Росіяни починають навчання стратегічних ядерних сил. Чи є небезпека?  

"Росіяни починають навчання стратегічних ядерних сил. В навчання будуть задіяні стратегічні комплекси «Ярс». Ці комплекси можуть попадати в цілі до 11 тис км (читай США). Що це означає?", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org.

"1. Ніякого ядерного удару, ні тактичного, ні стратегічного Путін не готує. Це блеф.

2. Один з найбільших комплексів Путіна - комплекс Карибської кризи. Йому дуже хочеться повторити її, але на цей раз виграти. І всі його дії треба розглядати саме з цієї точки зору. Він вірить, що Байден слабий і Байден піддасться на його блеф. 

3. Вчорашню статтю Байдена про Україну він розглядає не як пояснення американцям, а як слабкість супротивника, на якого треба ще трошки натиснути і він здасться.

4. Насправді ми всі повинні пам‘ятати слова Гіларі Клінтон про Путіна: «Крутий хлопець з тонкою шкірою». Єдине, що він розуміє - це мова сили. І, якщо витримати його блеф - він потече. В прямому і переносному значенні цього слова.

Ердоган оголосив про початок нової спецоперації в Сирії

Туреччина почала нову спецоперацію на сирійському кордоні. Анкара хоче створити "зону безпеки" глибиною 30 км.

Про це заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Anadolu, інформує UAINFO.org

За його словами, Туреччина починає новий етап боротьби з тероризмом. Метою операції є "звільнення" кількох районів біля південного кордону.

"Починається нова фаза формування (в Сирії) "зони безпеки" на 30 км вглиб від кордону Туреччини. Ми очищаємо від терористів Талль-Рифат і Мюнбіч", - сказав Ердоган. 

Він додав, що після цього підуть й інші фази для зачистки прикордонних районів.

Варто зазначити, що Ердоган вже говорив про нові військові операції Туреччини вздовж своїх південних кордонів.

Кочетков: Что такое хорошо и что такое плохо от Байдена  

"Президент США счел необходимым письменно зафиксировать свою позицию насчет помощи Украине в виде статьи в «Нью-Йорк Таймс». Очевидно, это надежда на то, что рашисты вникнут и слегка попритихнут. Ложная надежда. Чекистский подход, что надо дезинформировать всех — и чужих, и своих, которые завтра станут чужими, настолько органично лег на души глубинного рашистского народа, что стал национальной чертой. Там все врут на рефлекторном уровне, всех меряют по себе, поэтому все равно не поверят ни Байдену, ни Джонсону, ни Зеленскому — никому, кроме истинно правдивых людей вроде Соловьева и Скабеевой", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Александр Кочетков, информирует UAINFO.org.  

"А вот нам статью изучить полезно. Насчет военной и финансовой помощи там не написано ничего нового. Штаты не ставят целью свержение Путина уничтожение РФ — зачем, если бункерный фюрерок сам делает для этого все возможное?

Штаты не будут провоцировать Украину и предоставлять ей оружие, позволяющее перенести войну на территорию России. Важно отметить: Штаты не против наших ударов по военным целям на территории РФ, что мы и так делаем, Штаты не хотят, чтобы украинцы завоевывали себе Белгород и Воронеж. Так и здравомыслящие украинцы этого тоже не хотят! То есть, этот принцип не запрещает поставлять Украине оперативно-тактические ракеты с дальностью от 300 до 500 км, которыми сейчас нас атакует недоимперия. Но всему свое время (поговорим об этом отдельно).

NYT: Путін почав війну не лише проти України, а й проти всієї Європи 

Можна стежити за вторгненням Росії в Україну від самого його початку. Але потрібно побувати в Європі й зустрітися з місцевими політиками і підприємцями, щоб усвідомити, що насправді відбулося.

«Розумієте, я думав, що Владімір Путін вторгся в Україну. Я помилявся. Путін вторгся в Європу. Йому не варто було цього робити. Тому що це найбільша дурість, яку скоїли в розпал європейської війни з часів вторгнення Гітлера в Росію у 1941 році», - пише в статті для New York Times трикратний Пулітцерівський лауреат Томас Фрідмен, визнаючи, що усвідомив це лише тоді, коли перетнув Атлантичний океан, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org

Здалеку могло здаватися, що, Європа змириться з повномасштабним російським вторгненням в Україну, яке почалося 24 лютого. Напевне, саме на це й розраховував Путін. Зрештою, Європа змирилася ж з анексією українського Криму в 2014 році. Тоді опір був мінімальний, а хвиля потрясінь досить обмежена. Але так думати було дуже великою помилкою.

Російські солдати без розбору обстрілюють українські житлові будинки й лікарні, вбиваючи цивільних, грабуючи чужі помешкання, ґвалтуючи жінок і створюючи найбільшу кризу біженців у Європі з часів Другої світової війни. І це вторгнення все більше розглядають як повторення бійні, яку Гітлер влаштував у Європі, розпочавши з вторгнення в Польщу у вересні 1939 року. Додайте до цього ще путінські погрози застосувати ядерну зброю. Російський автократ обіцяє будь-якій країні, яка вирішить втрутитися в розв’язану ним війну, «наслідки, яких ви ніколи не бачили». І це пояснює все.

Це пояснює, чому буквально за ніч уряд Німеччини відкинув майже 80 років політики невтручання у конфлікти й максимального урізання оборонного бюджету. Натомість Берлін оголосив про дуже велике збільшення витрат на армію, а також пообіцяв відправити зброю Україні. Це пояснює, чому Швеція і Фінляндія блискавично відмовилися від 70 років нейтральності й подали заявки на вступ в НАТО. Це також пояснює, чому Польща вмить припинила загравати з лояльним до Путіна угорським популістом Віктором Орбаном, налаштованим проти іммігрантів. Варшава швидко відкрила свої кордони для більш ніж двох мільйонів українських біженців, а також стала критично важливим мостом для забезпечення української армії зброєю НАТО.

Довгоочікувані MLRS і HIMARS. Як реактивна артилерія США може змінити перебіг війни в Україні  

Президент США Джо Байден підтвердив передачу Україні сучасних ракетних систем залпового вогню. Як ця зброя зможе змінити хід війни?

Західні та українські військові експерти неодноразово підтверджували, що саме артилерія відіграє ключову роль під час війни в Україні, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Українські захисники компенсують перевагу окупантів у кількості важкого озброєння власним професіоналізмом, бойовим досвідом та наявністю сучаснішої зброї.

Проте останнім часом Київ все частіше наполягав на необхідності якнайшвидшої передачі Україні реактивних артилерійських систем. Ця зброя має допомогти ЗСУ не лише у стримуванні ворога, а й у переході у контрнаступ.

Після заяв української влади Білий дім все ж таки вирішив передати нову артилерію. Постачання західних реактивних систем очікують уже на першому тижні червня.

НВ зібрав характеристики цієї зброї, а також думки експертів щодо ефективності таких систем.

Путіна готують до операції. Для нього підготували закритий корпус у Національному медичному Дослідницькому центрі онкології ім. Блохіна  

Після трьох місяців повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України з'явилася інформація про те, що президента РФ Володимира Путіна готують до операції.

Про це повідомляє ТГ-канал "Сможем объяснить", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За інформацією каналу, у Путіна діагностовано рак підшлункової залози.

Як вдалося з'ясувати журналістам каналу, оперувати президента країни-агресора планують у Національному медичному Дослідницькому центрі онкології ім. Блохіна.

Інформацію про те, що Путіну належить операція у зв'язку з онкологією також підтвердив ізраїльський журналіст, оглядач Інтернет-видання "деталі" Марк Котлярський. 

У бесіді з каналом "можемо пояснити" Котлярський уточнив, що одне з його джерел — зі столичних лікарських кіл, інший близький до підрозділу кремлівської адміністрації, що відповідає за здоров'я першої особи.

Пушилін отримав поранення в Лимані  

Ватажок бойовиків Денис Пушилін отримав поранення у Лимані Донецької області.

Про це повідомив радник міністра МВС Антона Геращенка, інформує UAINFO.org

"У м. Лиман (Донецька область) в ході артилерійського удару постраждали 72 кадировці і був поранений Пушилін", - написав Геращенко.

За його даними, до Лимана Пушиліна їхав для представлення гауляйтера нещодавно окупованого Лимана.

Суханов назвав Собчак і Дудя лайном, а російських політиків – хворими

Український телеведучий Олексій Суханов дав інтерв’ю Славі Дьоміну. Слава запитав, як той ставиться до російських опозиціонерів. Відповідь була доволі чітка, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"Лайно. Я не вірю їм. Собчак - це взагалі лялька Путіна і лялька Кремля. На ній треба поставити хрест. Дудь - це представник так званої "лагідної пропаганди", - пояснив Олексій.  

"Жодним опозиційним журналістам і политикам з "раші" я не вірю, тому що жоден з них не визнає Україну незалежною європейською країною, яка має такі самі права, які вони визнають для своєї "раші". Вони не поважають так, аби це відчувалося", - додав Суханов.  

Він також зазначив, що не вірить і опозиційним політикам. 

"Не вірю ані Навальному, ані Каспарову, ані Ходорковському. Я нікому з них не вірю, бо кожен з них хворий на імперськість. Особливо це притаманне політикам. Політика - це взагалі вірус. І кожен рашистський політик хворий на імперськість", - резюмував Олексій Суханов. 

Брежнєва і Меладзе на межі розлучення через війну в Україні – ЗМІ

У російських ЗМІ поширюється інформація про те, що співачка Віра Брежнєва і продюсер Костянтин Меладзе знаходяться на межі розлучення через різні політичні погляди.

Так, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Костянтин Меладзе ще жодного разу не висловився про війну. А ось Віра Брежнєва активно займається волонтерською діяльністю. Нещодавно її помітили, коли вона допомагала розвантажувати фури з гуманітарною допомогою, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Крім того, в росЗМІ припускають, що така позиція Меладзе пов'язана з тим, що він не хоче втрачати успішний бізнес в Росії. І саме така позиція могла негативно позначитися на його стосунках з Брежнєвою. 

Зазначимо, Віра Брежнєва і Костянтин Меладзе офіційно розписалися в 2015 році. Церемонія одруження відбулася в Італії. У пари немає спільних дітей, але Брежнєва неодноразово говорила про те, що хотіла б народити продюсеру спадкоємця. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини