MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 червня 2022

285 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 червня. 

Джонсон підтвердив передачу Україні РСЗВ

Глава уряду Великобританії Борис Джонсон підтвердив передачу Україні сучасних реактивних систем залпового вогню. Їх дальність складає 80 кілометрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Джонсона в Twitter, інформує UAINFO.org.

Британія надасть Україні ракетні системи M270 та постачатиме боєприпаси M31A1 у великих масштабах.

"Ми не можемо стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія розрівнює міста і вбиває невинних мирних жителів. Велика Британія подарує Збройним силам України реактивні системи залпового вогню, щоб вони могли ефективно відбивати триваючий наступ Росії", - зазначив прем'єр. 

На сайті британського уряду пояснюють, що рішення про передачу було узгоджене з США, які нададуть Україні високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.

Жданов пояснив, чому США затягують надання озброєння Україні

Олег Жданов вважає, що США затягують надання озброєння Україні, оскільки чекають на переворот в Росії.  

Про це військовий експерт розповів в інтерв'ю ТСН.uaінформує UAINFO.org

"Сполучені Штати намагаються дочекатися, і я так думаю, що вони якоюсь мірою затягують надання озброєння, вони чекають палацового перевороту саме в Росії. Їм потрібна ціла Росія в тих кордонах, в яких вона є сьогодні. Для того, щоб так званий образ ворога для існування НАТО не зник з мапи європейського континенту", - зазначив він.

Операція "спадкоємець": стало відомо, кого Путін бачить своїм наступником

Чутки про те, що Путін хворий на рак і повільно вмирає, ходять у ЗМІ вже досить давно. Кажуть, диктатор почав готувати собі наступника, який посяде його місце у президентському кріслі.

Як повідомляє телеграм-канал Generall SVR, минулими вихідними Путін зустрічався з людьми зі свого найближчого оточення і під час цієї зустрічі обговорювалася концепція його поступового відходу від влади та способи забезпечити наступність при зміні керівництва режиму, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Канал повідомляє, що вже до кінця осені 2022 рейтинг "Єдиної Росії" просяде і з'явиться запит на нового лідера партії. Дмитру Медведєву належить зіграти роль "цапа-відбувайла" і відповісти за рейтинг партії, що впав, а соціологічні опитування покажуть, що запит у народу Росії на керівника-жінку.

Таким чином, "на арену" може вийти молодша донька Путіна – Катерина Тихонова, яку вже давно готують до цієї ролі.

В Україні ліквідували відомого члена ПВК Вагнера із позивним "Ваха". ФОТО

В Україні ліквідували найманця із ПВК Вагнера Володимира Анданова із позивним Ваха.

Про це у Facebook повідомляє Стратегічне командування ЗСУ, інформує UAINFO.org.

"Улюбленець російських пропагандистів, найманець ПВК Вагнера Анданов Володимир Ваха з Бурятії офіційно денацифікований та демілітаризований", — йдеться у повідомленні.

Анданов ще у 2014 році вирушив на Донбас як добровольця. Він брав участь у боях за Дебальцеве та причетний до розстрілу військовополонених української армії у Логвиновому.

Окупант внесений до бази даних Миротворця, де перераховані всі його злочини.

Бабченко: Коли росіяни роками підтиратимуть дупу газетою "Правда", бо весь туалетний папір буде в ковбасі, тоді вони візьмуть вила і проткнуть царя 

Буржуазно-демократична революція у Росії неможлива, але "російський бунт" рано чи пізно у країні відбудеться.

Таку думку в інтерв'ю головній редакторці "ГОРДОН" Олесі Бацман висловив російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко, інформує UAINFO.org.

"Російський бунт обов'язково буде. Це неминуче. Просто який стосунок російський бунт має до буржуазно-демократичної революції? Буржуазно-демократичної революції в Росії не буде. Усе, проїхали", – сказав Бабченко.

Усі роки правління президент РФ Володимир Путін утискав активних громадян і "робив ставку на бидло", сказав журналіст.

"Адже Путін працював 20 років. Путін усе-таки не дурень, перепрошую. Путін зробив ставку на клас-гегемон під назвою "бидло". І ця ставка спрацювала чудово. До того ж Путін – це лише хвостик того організму, який робив цю ставку. Ставку на бидло було зроблено 1917 року. І 70 років більшовики проводили чудовий експеримент, я перед ними схиляюся. Експеримент вдався на ура, експеримент із негативної селекції. Усе, що там хоч на вершок височіло над пляшкою "Жигулівського", було зачищено повністю", – наголосив Бабченко.

Росія намагається продати вкрадене в Україні зерно країнам Африки – New York Times

Москва намагається продати вкрадене українське зерно країнам Африки, які постраждали від посухи. Кремль має намір скористатися тим, що спровокував продовольчу кризу.

Країни Африки можуть відмовитись від покупки краденого українського зерна, якщо Захід запропонує їм альтернативу.  

 Про це йдеться в матеріалі американського видання The New York Times, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У п'ятницю, 4 червня, глава Африканського союзу, президент Сенегалу Макі Салл прибув до Росії, де провів зустріч із російським лідером Володимиром Путіним, намагаючись домовитися про постачання зерна. Західні журналісти стверджують, що цей візит зіграв на руку лише Кремлю, оскільки він може викликати розбіжності щодо єдиної думки про вторгнення ЗС РФ в Україну. 

Водночас низка африканських країн неоднозначно ставляться до позиції Заходу через російсько-українську війну та санкції проти Кремля, оскільки залежать від постачання не лише продовольства, а й озброєння з боку Москви. Ситуацію також посилює сильна посуха, яка може спровокувати голод на континенті.

В Маріуполі люди по 6 годин стоять в черзі за їжею, але продуктові набори дістаються лише кожному п'ятому

"Маріуполь. Реалії гуманітарки.Щоденна черга за гуманітаркою (фактично за їжею) в колишньому ТЦ Метро сягає від 1,5 до 2 тисяч людей. В день видають до 400 наборів", - про це в Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, інформує UAINFO.org

На спеці під сонцем люди стоять в черзі по 6 часів даремно. Питної води немає, взяти її на території «гуманітарного штабу» немає де. Тіні для укриття немає. Кожен час останніми днями до 10 людей вивозять до лікарні через обморок. Сморід від моргу, влаштованого за 200 метрів посилюється щодня. 

Все заради такого набору. Бо іншого шляху отримати їжу немає. Гум допомога росіі - знущання та приниження. Як і все, що вони роблять в місті.

Українська легкоатлетка Магучіх виборола золото етапу Діамантової ліги у Марокко 

У марокканському Рабаті в рамках етапу Діамантової ліги відбулися змагання зі стрибків у висоту за участю українських спортсменок.

Ярослава Магучіх здобула перемогу та завоювала золото турніру. Українській легкоатлетці з першої спроби вдалося підкорити висоту 196 см, що дозволило посісти перше місце. Стрибнути на 201 см українка не змогла, пише ZN.UA,  інформує 

Для Магучіх це вже друге золото цього сезону - раніше вона перемогла з результатом 200 см в американському Юджині. 

Друге місце посіла ще одна українка Ірина Геращенко, яка з першої спроби підкорила висоту 193 см. Юлія Левченко із результатом 185 см стала сьомою.

Путініст Охлобистін неочікувано заступився за Оксану Фандеру, яка підтримала Україну 

Відомий російський актор та фанат путінського режиму Іван Охлобистін, якого глядачі знають за роллю доктора Бикова в комедійному серіалі "Інтерни", неочікувано підтримав свою колегу Оксану Фандеру, яка вивісила на балконі прапор України. Путініст порадив усім її критикам, залишити акторку в спокої.

За його словами, нібито кожен має право на помилку. Такий коментар пролунав у блозі пропагандиста в Yandex Zen, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Актор спробував апелювати до того, що сам виступає за геноцид українців, а тому його "патріотичній" думці можна довіряти. Ймовірно, Охлобистін сподівався, що такі ж пропагандисти, як і він сам, прислухаються до його прохання. 

"Ви всі знаєте моє ставлення до того, що відбувається в Україні. У зраді не помічений. Не чіпайте Фандеру. Вона дуже хороша людина. Право на помилку є у всіх", – заявив він.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини