MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 червня 2022

223 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 червня. 

Рада через два роки нарешті затвердила антикорупційну стратегію

Верховна Рада України через два роки після утвердження в першому читанні прийняла в цілому закон №4135 "Про засади державної антикорупційної політики", який визначає засади державної антикорупційної політики на 2020-2025 роки. За законопроект проголосували 310 депутатів, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org

В законі прописано головні принципи змін системи для уникнення корупційних складових:

  • оптимізація функцій державних органів та усунення дублювання;
  • цифрова трансформація реалізації повноважень органів державної влади й місцевого самоврядування та повне відкриття даних;
  • зручні та законні сервіси;
  • невідворотність відповідальності за корупційні правопорушення та суспільна нетерпимість до корупції;
  • утвердження культури доброчесності та повага до верховенства права.

Відповідно до ухваленого закону, при Національному агентстві щодо запобігання корупції (НАЗК) буде створено робочу групу з питань антикорупційної політики (координаційну робочу консультативно-дорадчу групу) як орган, співголовами якої є голова НАЗК та Міністр Кабінету Міністрів України. Персональний склад групи затверджується урядом, зокрема, за згодою до неї можуть входити і народні депутати. Основними її завданнями є «сприяння координації дій органів державної влади щодо реалізації Антикорупційної стратегії та виконання заходів державної антикорупційної програми».

В РФ пообіцяли Україні удар по "центру прийняття рішень" після знищення "вишок Бойка" 

Атака України на вежі Чорноморнафтогазу (вишки Бойка, - ред.) розв'язала руки Російської Федерації. З такою заявою у бесіді з РІА "Новости" виступив так званий депутат Державної думи РФ від республіки Крим Михайло Шеремет.

За його словами, найближчим часом буде завдано удару Росії у відповідь по центрах прийняття рішень в Україні, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org

"Атака на вежі Чорноморнафтогазу розв'язала Російській Федерації руки, найближчим часом будуть завдані удари у відповідь по центрах прийняття рішень", — заявив колаборант. 

Нагадаємо, українські військові завдали удару по бурових платформах у Чорному морі. Вони були захоплені військами РФ після окупації Криму у 2014 році.

Про удар повідомив зокрема колаборант, самопроголошений прем'єр-міністр тимчасової російської окупаційної влади в АР Крим Сергій Аксьонов. За словами Аксьонова, врятовано 5 людей, троє з них поранено. Пошуки решти продовжуються.

"Коли треба буде боятися – скажемо": Арестович і Подоляк прокоментували ймовірний напад Білорусі на Україну

Найближчим часом не варто очікувати напад з боку збройних сил Білорусі на Україну.

Про це запевняють два радники голови Офісу президента Олексій Арестович та Михайло Подоляк, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

У відеозверненні Подоляк зауважує, що у Білорусі є "дивні люди, які можуть мати особисту уяву про те, звідки треба нападати на Україну"

Арестович заспокоює українців, що боятися не треба. Він наголосив, що коли буде реальна загроза нападу, про це буде проінформовано.

Подоляк закликав українців не слухати "видатних експертів, які все знають точно". На що Арестович пожартував, що натяк стосується його, але Подоляк так само жартома спростував.

"Сміялися усім підрозділом": українські бійці "проінспектували" трофейний бронежилет представника "другої армії світу"

Українські захисники "проінспектували" трофейний російський бронежилет і поділилися враженнями від знахідки.

Фото опублікували на Facebook-сторінці 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, інформує UAINFO.org.

"Сміялися усім підрозділом. Попереду стрічка з 5 кишенями для прямокутників з текстоліту, на спині 2 стрічки з 4 кишенями для напівкруглих пластинок з нержавійки, а кишені для гранат на ґудзиках. Крім того, на спині є окрема тоненька пластина спресованого паралону, щоб п'яним було легше падати", - розповіли бійці. 

Воїни зіронізували, чи то в Росії такий "потужний волонтерський рух", чи "все по стандарту "аналоговнєт".

"Очікуємо далі побачити орків у мішках для картоплі замість форми і з сумочками у клітиночку замість рюкзаків", - наголосили українські військові.

"Велика мильна кулька". Екстрасенс розповів, чи наважаться агресори застосувати ядерну зброю найближчим часом 

Відомий екстрасенс, експерт каналу Україна Макс Гордєєв розповів, чи дійсно нашу планету чекає масштабний ядерний вибух і чого слід побоюватися, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Розвідка США припускає, що Північна Корея готується влаштувати масштабний ядерний вибух, попередні випробування якого були у 2017 році. Однак нещодавно верховний лідер КНДР Кім Чен Ин показав гігантську ракету і сказав, що вона має велику дальність і може потрапити, куди їм потрібно. Більше того, Кім Чен Ин ще й висловив підтримку путіну.

«Випала карта дурня. Лідер КНДР, як наївна дитина, яка хоче лише роздмухувати вогонь і залякувати. Так, певні ризики є, але це дитячі розмови. Адже путін дуже хоче налякати всіх, а коли людина справді хоче зробити щось — вона робить це мовчки. Це велика мильна кулька, яка трісне на запитанні: "Коли?"» - поділився результатами розкладу на картах Таро Макс Гордєєв.

Екстрасенс відзначив — ціль путіна зараз не просто залякати світ, а й загнати нас у кут. Тому не варто вестись на порожні провокації, краще вірити та йти до перемоги, яка, за словами Гордєєва, вже зовсім близько.

Пес Патрон показав новий знімок і розповів про свій метод заохочення

Пес-сапер Патрон потішив фоловерів своєю новою світлиною, на якій він зазнімкований під час служби у жилетці з шевроном.

У дописі собака вирішив поділитися своїм дієвим способом заохочення, інформує UAINFO.org

Патрон розповів, що за хорошу його роботу і знахідки мін та снарядів його частують смачним сиром. Тож Пес пропонує своїм підписникам тішити себе чимось смачненьким за кожну виконану справу чи завдання.

"Не знаю чи ви вже чули, що я обожнюю сир. Мені його не дозволяють тлумити просто-так: лише за знайдені міни і снаряди. Святі каченята, який же він смачний той сир!

Так мене і тренували знаходити всілякі вибухонебезпечні предмети. Я розпізнаю їхній запах, бо мені під час занять давали понюхати ємності з різним вмістом. Якщо я обирав правильно - мені давали смаколик. Мені довго пояснювати не треба, якщо за це дають щось смачне.

І я вирішив вам розповісти про це, бо може ви хочете в черговий раз почати бігати, чи більше читати, чи перестати гризти нігті - використовуйте "Метод Патрона". Зробили те, що запланували - дайте собі смаколик. А без цього - ні-ні. І так у вас буде асоціюватись нова бажана звичка з чимось ням-ням.

Може марафон влаштувати? Буду сидіти такий важливий і розповідати про "10 кроків, щоб знайти їжака" або "Стань для господаря нормальним псом". (В останньому відсилочка була до Скрябіна: "Стань для батька нормальним сином")" – написав Патрон.

"Марш смерті". Як дев'ять відважних жінок врятувалися від нацистів навесні 1945-го

Коли твоя бабуся за обідом раптом розповідає, як 1945-го зуміла втекти з нацистського концтабору разом із вісьмома іншими учасницями Опору, мимоволі хочеться дізнатися про це більше. Письменниця Гвен Штраус вирішила пройти слідами героїчних жінок, відновити перебіг подій і зробити все, щоб зберегти для нащадків пам'ять про те, що сталося понад 75 років тому.

Якось 2002 року Гвен Штраус обідала зі своєю 83-річною двоюрідною бабусею Елен Подляскі. Елен була француженкою, Ґвен, американська письменниця, теж жила у Франції, пише Люсі Волліс для ВВС, інформує UAINFO.org

Гвен лише у загальних рисах знала, що бабуся брала участь у французькому Опорі. Бабуся нічого про це не розповідала, а тут раптом розговорилася.

І Гвен почула драматичну історію про арешт, тортури в гестапо та нацистському концтаборі.

Наприкінці війни ув'язнених, серед яких була Елен Подляскі, вишикували в колону і кудись повели. Вони були впевнені, що їх женуть на страту.

"А потім мені і моїм подругам вдалося втекти", - лаконічно підсумувала літня жінка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини