MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 грудня 2022

245 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 грудня.

США не заважають Україні розвивати можливості дальнього удару – Пентагон 

Йдеться про зброю, яка потенційно може бути націлена на територію РФ.

Сполучені Штати Америки не мають наміру заважати Україні розвивати можливості дальнього удару.

Про це заявив Міністр оборони США Ллойд Остін, пише CNN. За його словами, Штати не працюють над тим, щоб перешкодити Україні розробити свої власні засоби дальнього удару, які потенційно можуть бути націлені на територію Росії, інформує UAINFO.org.

"Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свої власні можливості", - зазначив Остін. 

Ця заява прозучала після припущення високопоставленого чиновника Держдепартаменту про те, що Україна може стояти за недавніми ударами безпілотників по двох російських базах.

В Amnesty International знову оскандалились заявами щодо України 

Міжнародна організація Amnesty International вляпалась у новий скандал – там назвали розслідування Міжнародного суду по Україні "вибірковим правосуддям".

Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Він зауважив, що організація продовжує закопувати залишки своєї репутації, пише 24 канал, інформує UAINFO.org.

Лубінець також пригадав, що саморуйнівну кампанію Amnesty International розпочали ще влітку, коли намагались показати "несправедливу увагу" Міжнародного кримінального суду до подій в Україні та фактично звинуватили нашу державу у війні.

Що сталось тепер

В Amnesty International назвали розслідування Міжнародного Кримінального Суду по Україні "вибірковим правосуддям", наголошуючи на тому, що розслідуючи воєнні злочини в Україні МКС відмовляє іншим країнам у правосудді.

За словами омбудсмена, відповідні листівки Amnesty International розповсюджує на 21-й сесії Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.

Кремлівський дует. Американський політолог пояснив, як маячня Медведєва грає на користь Путіну і чи вірить Захід цій грі

Російський диктатор Володимир Путін та колишній президент Дмитро Медведєв у публічній риториці розділили між собою ролі "доброго" та "поганого" поліцейського. Ця гра не приносить особливих плодів за межами РФ, але все ще ефективна всередині Росії.

Таку думку у своїй колонці висловлюють Олександр Мотиль, професор політології університету Ратгерського університету (США) та Денніс Солтіс, канадський професор порівняльної політології, пише НВ, інформує UAINFO.org.

«Колись на Заході Медведєв вважався помірною людиною та джерелом сподівань на поліпшення відносин з Росією. Тепер же він відіграє роль кепського поліціянта за правління Путіна, використовуючи відверто фашистську мову, порівняно з якою власні загрозливі промови російського диктатора видаються конструктивно помірними», — пояснюють суть навмисної «гри» Кремля Олександр Мотиль та його співавтор. 

У той час як Медведєв волає, що Москва бореться з «божевільними нацистськими наркоманами» в Україні, у західних прихильників яких «слина тече по підборіддю від виродження», Путін свідомо уникає того, щоб здатися публіці відверто неврівноваженим, навіть попри часто надуманий характер його публічних заяв. На відміну від диктаторів ХХ століття, таких як Беніто Муссоліні та Адольф Гітлер, які були сумно відомі своєю маячнею і дикою жестикуляцією, обурливі твердження Путіна, як правило, вимовляються тихим і стриманим тоном, що створює враження врівноваженого і цілком раціонального політика.

"Бавовна" на російських аеродромах: CNN проаналізував, як Росія може помститися за свою ганьбу

"Бавовна" на низці російських військових аеродромів, зокрема на аеродромі "Енгельс" поблизу Саратова, внаслідок чого було пошкоджено два ворожі стратегічні бомбардувальники Ту-95, створила для Путіна нову проблему.

У статті CNN проаналізували, на які кроки може наважитися російський диктатор, для якого вибухи на аеродромах у глибокому тилу стали особистою образою, пише ТСН,  інформує UAINFO.org.

За словами журналістів, приниження росіян зазвичай супроводжується побоюваннями, що це може призвести до ескалації конфлікту.

"Але важко зрозуміти, що ще Росія може зробити з Україною, чого вона досі не зробила. РФ зрівняла міста з землею, безсердечно й невпинно завдавала ударів по цивільній інфраструктурі, коли це було можливо, убивала тисячі мирних жителів і ще більше військових, а також бомбила пологові будинки та притулки, позначені словом "діти", – зазначають у статті.

Орест Сохар: Напасти на когось ще РФ не здатна. Чому ж Європа готується до повномасштабної війни? 

Жодна країна НАТО, окрім США, не має достатніх запасів зброї та економічного потенціалу для ведення війни, аналогічній російському вторгненню в Україну. Це з одного боку. Але є й інший, пише у своєму блозі Орест Сохар, інформує UAINFO.org.

Значна частина арсеналу Росії – це спадок Радянського Союзу. Ця війна – остання, у якій РФ зможе оперувати великими запасами застарілої радянської зброї. Ось факти.

Танки. За даними Military balance, на 2022 рік у Росії на озброєнні було близько 3,4 тис. танків. З них побудовані вже після 1991 року – 12%, це приблизно 420 одиниць Т-90. Основний бойовий танк рашистів – радянський модернізований Т-72 різних модифікацій. За час війни орки втратили 2,9 тис. і змушені розконсервовувати дуже застарілі Т-62. Танкові війська федерастам доведеться відбудовувати заново. 

Авіація. Темпи оновлення парку літаків не вражають. За останніх 30 років збудовано 220 нових винищувачів (25% від всієї кількості), 150 бомбардувальників (30% від всієї кількості), 300 ударних гвинтокрилів (20% від всієї кількості), кілька сотень апаратів модернізовано. Всього у Росії до війни було близько 1400 бойових літаків та 1500 гвинтокрилів. 280 літаків та 260 гвинтокрилів вона вже втратила в Україні. Авіацію Росія береже, бо це дорога техніка, складна у відновленні.

Не військові чи політичні завдання. Арестович пояснив, для чого Путіну ракетні обстріли

Росії не вдасться масованими ракетними ударами по Україні змінити хід війни або призвести до повного блекауту, проте керівник Кремля Володимир Путін не припиняє такі обстріли, переслідуючи інші цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова радника Офісу президента Олексія Арестовича в ефірі "Фейгін Live", інформує UAINFO.org.

"За обстрілами вже не стоять завдання військового характеру. Не стоять навіть політичні. За ракетними обстрілами України стоять понти. Багатомільярдні понти, випущені в повітря", - зазначив він.

На думку Арестовича, Путін таким чином хоче показати, що армія РФ є високотехнологічною і здатною "на якісь дії".

"Захід на це реагує новими санкціями та поставками озброєнь, а ми постимо меми. Якби прибрати ракетні удари - вдень, під сотні камер - виявиться, що вся доблесна російська армія може звітувати за взяття Курдюмівки", - сказав радник ОП.

Так, вважає Арестович, Путін "пустив на понти" стратегічний запас ракет, прикриття відсутності боєздатності армії та "відтягування свого кінця". При цьому платитимуть за це за це покоління громадян РФ, а з кожним наступним ракетним ударом по Україні результат для противника "все нижче і наближається до нуля", додав він.

Пішли ва-банк: Жданов пояснив, чому на Донеччині точаться найзапекліші бої

Військовий експерт Олег Жданов порівняв ситуацію на Донеччині з подіями Першої світової війни, а саме з операцією в березні 1918-го, коли німецькі війська під керівництвом Еріха Людендорфа здійснили останній наступ, що призвів до катастрофи.

Про це пише ТСН, інформує UAINFO.org.

За його словами, Генштаб РФ розпочав схожу операцію на Донеччині.

"Що зараз відбувається на Донбасі?.. Вони (російські війська - ред.) вплуталися в цю битву, вперлися в Бахмут-Авдіївку-Соледар-Піски і зосередили там основні зусилля. На решті ділянок вони не мають сил. Вони сидять і моляться, щоб ми не перейшли в наступ. У них наступального потенціалу більше немає ніде. Те угруповання військ, яке вийшло з правого берега річки Дніпро, кинули на Донецький напрямок. Вони позбавили себе можливості маневру", - зазначив Жданов.

Він додав, що окупанти вже не можуть змінити основний вектор наступу і пішли ва-банк: неспроможні ані зупинитися та перекинути війська на інший напрямок, ані наступати, тому що втрачають живу силу.

Кремль у вогні та Зеленський із Залужним: на сайтах в РФ з’явилися привітання з Днем ЗСУ

Українські хакери опублікували на російських сайтах 6 грудня привітання захисників України з Днем ЗСУ.

Про це інформує Telegram-канал Ukraine NOW, пише ТСН,  інформує UAINFO.org.

"На російських сайтах з'явилося вітання від ЗСУ. У такий спосіб кібер-воїни Сил оборони привітали колег із професійним святом", – зазначається в повідомленні.

Зокрема, на сайті "росводоканал. краснодар" була опублікована вітальна листівка із зображенням президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на тлі охопленого вогнем Кремля.

А на сайті "держпідприємства" "ДНР" – "донецька залізниця" – теж з’явилася листівка із Зеленським та Залужним, проте вже з іншими їхніми фото і на тлі напису "Вітаємо Збройні Сили України зі святом. До зустрічі!"

Бізнес-імперію Трампа визнали винною за всіма пунктами у справі про шайхрайство та ухиленні від податків

Суд присяжних Манхеттена визнав винними дві компанії бізнес-імперії колишнього президента США Дональда Трампа за численними звинуваченнями в злочинному податковому шахрайстві та фальсифікації ділової документації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN, інформує UAINFO.org.

"Trump Corp. і Trump Payroll Corp. були визнані винними за всіма пред'явленими їм звинуваченнями", - пишуть журналісти.

Трампу та його родині не було висинуто звинувачень у цій справі, але під час судового процесу прокурори неодноразово згадували експрезиденту США про його причетність до пільг, наданих певним керівникам, включаючи фінансовані компаніями квартири, оренду автомобілів та особисті витрати.

Бізнес-імперія Трампа може отримати максимальний штраф у розмірі 1,61 мільйона доларів після винесення вироку в середині січня.

"Їй не загрожує ліквідація, тому що згідно із законодавством Нью-Йорка немає механізму ліквідації компанії. Однак засудження за кримінальний злочин може вплинути на його здатність вести бізнес або отримувати кредити чи контракти", - вказують у CNN.

Принцеса Шарлотта може отримати цікавіший титул, але тільки за двох умов 

Нещодавно у британських ЗМІ почали обговорювати можливий новий титул для принцеси Шарлотти – дочки принца та принцеси Уельських. Пишуть, що король хоче надати їй титул герцогині Единбурзької.

Кажуть, принцеса може здобути новий титул від короля Чарльза III на знак емоційної данини до королеви. Раніше цей титул, передбачалося, мав отримати молодший брат короля Чарльза, принц Едвард. Але не все так однозначно, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Принцу Едвардові титул обіцяв його батько принц Філіп, останній власник титулу герцога Единбурзького. Існувала навіть певна домовленість, згідно з якою Чарльз, вступивши на трон, надасть цей титул братові. Але коронація поки що не відбулася, хоча надавати титули король може вже, як суверен.

Що стосується принцеси Шарлотти, то їй також пророкують інший важливіший титул у майбутньому — титул королівської принцеси, який від 1987 року належить принцесі Анні. Видання express.co.uk вважає, що коли її батько принц Вільям стане королем, його дочка може здобути титул королівської принцеси, але тільки в тому випадку, якщо його попередньої володарки – принцеси Анни – вже не буде серед живих. Нині Анні 72 роки.

"Плачу кожен день": солістка гурту KAZKA розповіла, що їй допомагає впоратися з тривожністю 

Українська співачка та солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька зізналася, що війна вплинула на її психологічний стан. Дівчина стала тривожною і, як і більшість українців, переживає не найкращий період життя. Вона продемонструвала просту техніку, яка допомагає їй заспокоїтись.

Крім того, 30-річна виконавиця у відео на YouTube-каналі поліції Івано-Франківської області розповіла, що вона часто прокидається серед ночі. Артистка не вважає, що сльози – це показник слабкості і закликає не накопичувати емоції в собі, пише Обозреватель,інформує UAINFO.org.

тала дуже тривожною, не довіряю людям. Я по 10 разів перевіряю, чи зачинила двері. Часто прокидаюся серед ночі. Плачу кожен день. Сльози якраз допомагають, цього не треба боятися", – розповіла Олександра.

У відеоролику Заріцька показала, як вона справляється з тривожністю. Для цього потрібно схрестити долоні, зчепившись великими пальцями так, щоб вони нагадували метелика. Прикласти долоні до грудей і по черзі ритмічно постукати по ключицях. Через внутрішні вібрації ви відчуєте звуки, подібні до гучного серцебиття. Продовжувати вправу потрібно доти, доки дихання не вирівняється.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини