MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 грудня 2022

295 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 грудня.

"Ласкаво просимо в пекло": експерт пояснив різку перевірку боєготовності армії Білорусі

Петро Черник нагадав, що Україна досить добре зміцнила рубежі.

Російська Федерація лякає Україну наступом з Білорусі. Білоруські війська, швидше за все, не зможуть пройти оборонні рубежі.

"Раптова перевірка боєготовності армії Білорусі свідчить про те, що Росія піднімає ставки, підкреслю, що саме Росія, а не Білорусь. Немає такої суб'єктної держави, як Білорусь. Лукашенко нелегітимний і нелегальний, як з точки зору власного народу, так і в широкому міжнародному контексті. І Путіну дійсно потрібно, щоб Білорусь офіційно вступила в сухопутну частину війни з Україною, тому що нагадаю: важкі ракетні удари все-таки відбуваються з боку Білорусі. Тобто, по факту, вони вже знаходяться з нами у війні", - розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

Він вказав, що Росія залякує українців погрозами з боку Білорусі, але якщо Олександр Лукашенко перейде цю "чорну лінію", то його військам не поздоровиться.

Андрусів: У кумира орків Суровікіна намічаються серйозні проблеми 

Тим часом, у нового кумира орків намічаються серйозні проблеми. Ми пам’ятаємо особливу любов Путіна до дат. На горизонті маячить дата Новий рік, і так би мовити, Путіну хотілося б з чимось таки прийти в новий рік. А генерал Суровікін пообіцяв Путіну взяти Бахмут до Нового року, а Донбас до 24 лютого.

Про це у власному блозі пише виконавчий директор Українського інституту майбутнього віктор Андрусів, інформує UAINFO.org

Саме такі обіцянки дозволили йому безболісно для себе вивести війська з Херсона, і ще й отримати дифірамби "дивіться, який талант". Хоча саме цей "талант" і командував угрупуванням Південь, і саме цей талант привів їх до ж**и, з якої був тільки один вихід. Зрештою, ідея полягала в тому, що виведені війська, а це переважно десантура, сконцентрувати на стабілізації фронту в Луганській області і штурмі Донецької. Путін ідею одобрив, а результат схоже не отримає. 

Тому ближче до 1 січня генерал -армагеддон або по нашому просто довб...б, буде здійснювати колосальну утилізацію окупантського м’яса та техніки. Нам доведеться складно, але шансів досягнути успіхів для окупантів я не бачу. Ще більше шанси близької “кончини” генерала-довб..ба наближає загроза неминучого прориву ЗСУ по лінії Сватова - Кремінна. Чмобіки і погода відтягують цей прорив, але оперативна ситуація показує, що обвал фронту по цій лінії є неминучим.

У партнерів України закінчується зброя для ЗСУ: Олександр Коваленко пояснив, чи це так насправді

У партнерів України закінчується зброя та боєприпаси для ЗСУ.  Люблю подібні статейки від західних шурналюшок, які позбавлені навіть сотої частки аналітики, але так радісно публікуються в нашому інформаційному просторі і так подобаються нашим ворогам.

Про це у своєму блозі пише воєнний експерт Олександр Коваленко, інформує UAINFO.org.

А якщо увімкнути мозок? 

Ряд західних ЗМІ написав кілька белетристичних статейок, на сторінках своїх "шановних" видань про те, що у партнерів України з боєприпасами та зброєю - все. Промислова база США здатна задовольняти попит. Але чи це так? 

Почасти та й кардинально – ні.

Насамперед, нагадаю, що по всій Європі розміщені склади Холодної війни, на яких в ідеальних умовах, у порівнянні з російськими ГОСТами, зберігається велика кількість техніки і БК до неї. 

Тобто якщо й говорити про обмеження постачання боєкомплекту, то виключно у форматі нинішніх виробничих можливостей ВПК країн-партнерів, але ніяк не запасів. Але, що тоді виходить, ВПК партнерів поступається виробничим можливостям Росії? 

У Кремлі готують масові відставки чиновників, відповідальних за зовнішню політику РФ: в списку одіозні фігури — The Insider

У кремлівського диктатора Володимира Путіна готують масові відставки чиновників, які відповідали за зовнішню політику Росії. У списку є одіозні фігури.

Про це повідомляє видання The Insider, посилаючись на власні джерела. За їх словами, декого спишуть за віком, а когось виженуть за принизливими причинами, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Звільнити збираються 75-річного Юрія Ушакова, який мав вийти на пенсію ще 5 років тому. Він практично не з'являється на роботі, хоча особисто курирує всю зовнішню політику. Ушакова недолюблює міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, але це не головна причина рішення відправити його на відпочинок разом із усією командою.

У кар'єрі Ушакова було багато провалів. Наприклад, його помічник зливав секретні дані ЦРУ, а потім втік на Захід. Він також брав участь у підготовці ультиматуму НАТО та США щодо гарантій нерозширення. Крім того, в травні він же займався переговорами між Україною та Росією щодо припинення війни.

Свій пост може залишити Філіп Іллічов, якого називають "смотрящим" за Африкою та Ізраїлем.

У Зеленського спрогнозували, як вб'ють Путіна

Швидше за все, президента Російської Федерації Володимира Путіна отруять.

Люди, наближені до глави РФ, не виступають проти нього, оскільки розуміють, що мають власність і владу тільки під час його "правління", тому і немає виступів, розповів радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю журналісту і засновнику видання "Гордон" - Дмитру Гордону, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, ситуація в оточенні Путіна може кардинально змінитися після того, як близькі до російського президента люди зрозуміють, що народ своєму лідеру "поставив незалік масово".

Арестович вважає, що з Путіним не розмовлятимуть, оскільки він втратив здатність нормально сприймати аргументацію.

"...Я думаю, що розмови з ним не буде. Його отруять, швидше за все. Розмовляти про що? Щур, загнана в кут...", - додав співрозмовник.

Використовують як м'ясо. Окупанти завербували до ПВК "Вагнер" 23 тисячі в'язнів, – ЦНС

Російські окупанти в Україні кидають на штурм практично на смерть десятки тисяч своїх найманців приватної військової компанії "Вагнера", завербованих у в'язницях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ, інформує UAINFO.org

"Загалом окупанти завербували 23 тис. ув'язнених, яких використовують при штурмі як м'ясо. Причиною є те, що їх смерть не резонує в російського суспільства й тому дозволяє росіянам не думати про втрати", - йдеться у публікації.

Зазначається, що противник фактично "обмінює життя дешевих бійців на життя українців".

Інтервенти формують з ув'язнених штурмові загони, при штурмі використовують аеророзвідку, завдяки якій командири груп спостерігають за діями своїх підлеглих.

У ЦНС звертають увагу, що при цьому такі втрати не деморалізують ПВК "Вагнер", оскільки кваліфікований особовий склад та керівництво у штурмах не бере участі.

Дружина київського наркодилера Чернецького, якого посадили на 5 років до в’язниці, заявила про розставання. ВІДЕО

Дружина київського наркодилера Юрія Чернецького Інна Воронова повідомила, що вони більше не разом. Свого вже колишнього коханого вона назвала "чудовою людиною, яка трохи збилася зі шляху".

Про це Воронова розповіла в Instagram напередодні публікації повідомлення про вирок Чернецькому – його засудили до п'яти років в'язниці. Вона наголосила, що Юрій почав просити її "робити такі речі, які можуть її підставити"пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

На думку співачки, він чинив так через переляк чи розгубленість.

"Для мене це...Мій чоловік так не може, мій чоловік може чинити тільки дуже мудро, піклуючись про мене, про моїх дітей, думати про те, щоб я була в безпеці. Він так не робить. Тому це кінець. Я поважаю себе як жінку і я хочу, щоб мій чоловік думав про мою безпеку", – сказала Воронова.

Вона додала, що завжди буде вдячна Чернецькому та не тримає на нього зла.

На Закарпатті в грудні зазеленіла липа і зацвів бузок: фото природної аномалії 

На Закарпатті було зафіксовано природну аномалію – в середені грудня там зазеленіла липа. А в Ужгороді тим часом навіть зацвів бузок. 

Про це у Facebook повідомив місцевий онлайн-журнал "Varosh" , інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

У коментарях місцеві жителі писали, що в Мукачеві нещодавно розквітла сакура. 

"Пам’ятайте, навіть серед найлютіших зим і холодів завжди є надія на весну! Будьмо незламні!" – сказано в дописі.

Зелені гілки дерева виглядають дуже незвично на тлі засніжених вулиць. Цікаво, що рослини пробудилися саме зараз, коли на Закарпатті сніжить, а вночі стає доволі прохолодно. Та й удень температура не підіймається набагато вище за нуль. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини