MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 жовтня 2023

104 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 жовтня. 

Гроші на оборону: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про виділення понад 21% ВВП

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО (Ради національної безпеки і оборони) щодо виділення з держбюджету на оборону більше 21% ВВП (волового внутрішнього продукту). Про це стало відомо сьогодні, 10 жовтня.

До президентських виборів у березні наступного року на території Росії ще одна мобілізація є малоймовірною. Кремль уникатиме непопулярних рішень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter, інформує UAINFO.org.

Як зазначається у звіті, президентські вибори в Росії відбудуться 17 березня 2024 року. Президент Росії Володимир Путін майже напевно знову балотуватиметься, незважаючи на те, що ще публічно не оголосив про свій намір зробити це. Є припущення, що передвиборча кампанія Путіна неофіційно розпочнеться у листопаді 2023 року.

"Хоча вибори в Росії зазнають втручання та контролю з боку Кремля, вони залишаються основним інструментом політичної легітимації", - йдеться у повідомленні. 

За даними британської розвідки, майже напевно передвиборча кампанія Путіна буде зосереджена на темі Росії як окремої цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів. Цей наратив часто використовується для виправдання дій держави та консолідації влади Путіна.

Французький політик назвав вторгнення РФ в Україну "повністю виправданим", заявивши про "катування і вбивства" російськомовних

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків, які продукували світові ЗМІ. Серед них заява французького політика, який назвав вторгнення РФ в Україну "повністю виправданим" через нібито "катування і вбивства" російськомовних

Про це йдеться у підбірці ЦПД при РНБО України, інформує UAINFO.org

Дезінформація: Експерт з міжнародного права та публіцист з Франції Режіс де Кастельно заявив: "Після перевороту 2014 року російськомовне населення України зазнало переслідувань, катувань і вбивств. Цей фактор, як і багато інших, повністю виправдовує дії Росії у 2022 році з правової точки зору". 

Маніпуляція: Польське видання Myśl Polska написало: "Знову ж таки, інтереси тих геополітичних сил, які підштовхували Польщу до підтримки України всупереч її власним інтересам, сьогодні змушують нас підтримувати Ізраїль на шкоду собі". 

Маніпуляція: Американський журналіст Майкл Трейсі у соцмережі X (раніше Twitter) написав: "На практиці "Stand With Ukraine" призвів до "Уможливлення та сприяння півторарічному огидному руйнуванню, якому не видно кінця". Невже комусь справді потрібно розтлумачувати переклад "Stand With Israel" по буквах". 

На порозі лежали трупи 7 терористів: в Ізраїлі подружжя ціною власного життя врятувало своїх 10-місячних близнюків

В Ізраїлі поблизу Сектора Газа подружжя ціною власного життя ліквідувало кількох бойовиків ХАМАС, щоб врятувати своїх дітей. Ізраїльське подружжя сховало дітей, очікуючи на терористів у будинку.

Деталі трагічної історії розповів консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков, інформує UAINFO.org.

Захищаючи дітей, загинули Адар та Ітай Бердичівські із кібуцу Кфар Аза. 

Як розповів Вишняков, подружжя сховало своїх 10-місячних близнюків у бомбосховище. Щоб відвернути увагу терористів від дітей, вони чекали на бойовиків ХАМАС у будинку.

Консул зазначив, що Адар та Ітай служили в армії, були офіцерами та мали зброю вдома. Після нападу ХАМАС подружжя не здавалося і стало на захист власного будинку.

Олег Вишняков розповів, що на порозі будинку подружжя лежали трупи 7 терористів.

Діти Бердичівських, які на самоті провели в кімнаті 13 годин, вже в безпеці. Дітей знайшли брат Ітаю та батько Адар, які весь цей час билися з терористами.

"Це фейк": Симоньян "дала задню" і заявила, що не пропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян вкотре "дала задню", цього разу – після  феєричних пропозицій щодо застосування ядерної зброї над російським Сибіром для виведення з ладу "всієї радіоелектроніки та всіх супутників". Незважаючи на те, що її пропозиція прозвучала в ефірі та зафіксована на відео, пропагандистка божиться, що "нічого такого не пропонувала і не промовляла".

При цьому поціновувачка життя "з дротовими телефонами" замість сучасних гаджетів ще й оголосила про намір позиватися до тих, хто процитував її блискучий "план". Із виправданнями Симоньян прийшла в ефір до колеги-пропагандиста Володимира Соловйова, передає Обозреватель, інформує  UAINFO.org.    

Так, в ефірі кремлівського каналу "Росія-1" Симоньян назвала сказані нею ж слова про те, як допоможе Росії у війні застосування ядерної зброї над Сибіром "фейком".

"Мені було дуже неприємно цього тижня, коли раптом сотні ЗМІ поширили про мене повну нісенітницю про те, що я закликала завдати ядерного удару над Сибіром. Послухайте, я 20 років працюю в ефірі, мене ніхто не міг запідозрити в тому, що я божевільна. Для деменції мені якось зарано, а для дебюту шизофренії начебто якось запізно. Зрозуміло, нічого подібного я не пропонувала, не говорила і говорити не могла", – заявила пропагандистка.

Свої принижені, на її думку, "честь і гідність" Симоньян має намір захищати у судах. Судитиметься вона з тими, хто процитував її ж слова.

Повний ігнор. Окупанти намагаються підкупити українців "гуманітаркою", але її ніхто не бере. ВІДЕО

Кремлівський режим відчайдушно намагається домогтися хоча б найменшої прихильності жителів тимчасово підконтрольної РФ частини України, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

А оскільки їхні ставленики з-поміж місцевих колаборантів є різноманітними маргіналами із сумнівною репутацією, які не мають абсолютно ніякого авторитету серед людей на окупованих територіях, то росіяни вирішили спробувати підкупити їх своїми дешевими подачками.

Російські пропагандисти поширили у соцмережах відео, на якому військовослужбовці ЗС РФ як ошпарені метушаться вулицями українського села з чорними пакетами з так званою "гуманітаркою", однак ніхто з українців її брати не хоче, та навіть не виходить до них.

"Господарі!", — відчайдушно намагалися докричатися бодай до когось російські загарбники, помітивши ознаки життя на подвір'ї однієї з хат, однак, окрім собак, що обгавкали непроханих гостей, до росіян так ніхто й не вийшов.

Порнозірка Мія Халіфа втрапила в гучний скандал через підтримку ХАМАС: Playboy припинив з нею співпрацю 

Американська порноакторка та вебкам модель ліванського походження Мія Халіфа відкрито заявила про свою підтримку терористів ХАМАС, які ведуть бойові дії в Ізраїлі. Вже через кілька днів співпрацю з нею розірвав відомий журнал Playboy, політика якого не схвалює підтримку насилля.

У заяві компанії висловили сподівання, що Халіфа усвідомить наслідки своїх необачних постів у X, який раніше називався Twitter. Про рішення журналу повідомили журналісти Daily Mail, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ми пишемо сьогодні, щоб повідомити вам про наше рішення припинити співпрацю Playboy з Мією Халіфою, включаючи видалення каналу Мії на нашій платформі. Мія зробила огидні і гідні осуду коментарі, в яких прославляла напади ХАМАС на Ізраїль і вбивства невинних чоловіків, жінок і дітей", – йдеться в заяві.

У Playboy додали, що заохочують свободу слова та конструктивні політичні дебати, але різко засуджують будь-яке толерування мови ненависті.

Мія Халіфа кілька днів на своїй сторінці в X, яка нараховує 5,6 млн. підписників, обговорювала війну в Ізраїлі, називаючи терористів ХАМАС "борцями за свободу". Вона звернулася до них з проханням знімати горизонтальні відео.

Олег Скрипка знову оскандалився недолугими заявами про жінок 

Відомий український музикант Олег Скрипка вкотре оскандалився своїми сексистськими заявами. Фронтмен гурту "Воплі Відоплясова" не тільки видав порцію абсурдних та вже давно неактуальних стереотипів, а й поскаржився на "незахищеність" та "утиски" чоловіків. Наприклад, на думку артиста, представники його статі "страждають", бо одяг із чоловічим одягом в магазинах знаходиться переважно на другому чи на третьому поверсі, а з жіночим – на першому.

Крім того, Скрипка переконаний, що красиві жінки "притягують до себе абʼюзерів хамовитою поведінкою", і саме нібито через це стають жертвами насилля. Гучні скандальні заяви співак зробив в інтервʼю Олексію Суханову для його YouTube-каналуOBOZREVATEL зібрав шість прикладів-цитат зірки, які показують його недолугу та несучасну позицію, інформує UAINFO.org 

"Фемінізм – це є незрілість особистості жінок"

Так, на думку Скрипки фемінізм – це ніби "гра" для дівчаток-підлітків, які в силу віку протестують проти батьків та їхніх настанов.

"Фемінізм потрібен підліткам, коли вони в підлітковий період відкидають батьків. Їм треба побудувати свою самостійність. Це є незрілість особистості жінок. І коли жінка визріє, тоді, як ми з віком повертаємось до батьків і можемо побудувати з ними здорові стосунки, жінкам треба побудувати такі ж стосунки з чоловіками. В минулому в Європі був мачізм, і фемінізм – це реакція на мачізм. В Україні мачізм майже не представлений", – переконаний артист.

"Чоловіки незахищені законом, бо чоловічі відділи в магазинах на другому поверсі"

Щороку від домашнього насильства гинуть 600 українських жінок. Загалом, за інформацією ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів жінок. Саме тому жінки так переймаються своїми правами та незахищеністю. Однак Скрипку це мало хвилює. Він вважає, що чоловіки від насилля та несправедливості страждають більше, адже відділи чоловічого одягу найчастіше розміщують на другому, а не на першому поверсі.

"Напевно, в моєму оточенні якраз є домашнє насильство тільки в іншу сторону: і морально, і психологічно, а іноді й фізично. І на сьогодні, на жаль, чоловік законом ніяк не захищений. Ви бували колись в магазинах одягу? На першому поверсі знаходиться жіночий одяг, іноді – на другому. А аж на третьому – чоловічий. Я – чоловік, який любить красиво вдягатися. Для мене це реально проблема. Тому що чоловічого одягу разів в п’ять менше, ніж жіночого", – видав Скрипка.

​​Так роблять мільярдери. Педан дав пораду батькам, які вагаються – купити дітям квартиру чи заплатити за навчання

Олександр Педан, український шоумен та телеведучий, розповів, що ті батьки, які дають дітям все – програють. Він підтримує своїх сина та доньку, враховує їхню думку щодо майбутнього, проте, квартиру не перепише.

У розмові з РБК-Україна шоумен зауважив, що такої позиції відносно виховання дітей притримуються і заможні люди. Зокрема і через те, аби в молодого покоління була мотивація розвиватися  інформує UAINFO.org.

"Мені здається, програють ті батьки, які дають дітям все. Програють ті, які купують дітям квартиру, а не готові платити за навчання. Це розуміють видатні бізнесмени, олігархи, мільярдери, які дають їм роботу, можливості працювати, але не переписують на них всі свої статки", – зазначив телеведучий в ефірі.

За його словами, молодь в якої є все, одразу знецінює це і не має мотивації працювати, через відсутність потреби у рості. Ведучий також додав, що на власному досвіді знає як це, коли потрібно починати спочатку, а не на всьому готовому жити у столиці України.

"Ті хто приїхав в Київ, голі й босі, рвуть, беруть кредити, відпрацьовують, повертають, вигризають. Я по собі побачив, що це важливо. Я даю доньці можливість навчатися в одному з найкращих вишів країни. Це інвестиція", – зауважив Педан.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube 

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини