MENU

Суду поставлена задача не допустить Тимошенко к выборам - Яворивский

1065 1


«Помітивтаке: якщо Кірєєв, десь, на 2-й -3-й деньпочав підморгувати всім від нервовоготіку, то зараз у суддів з'явилася нова«мода» – тікати із засідання. Саме таксталося вчора у Київському райсудіХаркова, який розглядав питання пропорушення кримінальної справи протиЮлії Тимошенко щодо ЄЕСУ», -пишет в свойм блоге народный депутат,писатель Владимир Яворивский.

«На самомупочатку судового засідання почаласягостра дискусія. Виступив СергійВласенко, і доволі гостро сказав, щозасідання має відбутися: Юлія Тимошенкоза станом здоров’я не може прибути інаписала заяву, в якій просить проводитизасідання без її участі. Але, як виявилося,за 3-и – 4-и дні перед цим, перший заступникГенерального прокурора України РенатКузьмін заявив, що потрібно створитиекспертну медичну комісію для визначеннястану здоров’я Юлії Тимошенко.


Прокурори,як папуги, зразу почали заявляти, що вніякому випадку не можна продовжуватизасідання суду, бо їм не відомо, чисправді Ю. Тимошенко хвора. Цим вчинком,прокурори «дали ляпаса» найкращимпрофесіоналам з Німеччини, клінікиШаріте, згідно висновків яких ЮліїВолодимирівні не рекомендуєтьсяз'являтися на засіданні суду, оскількитой прогрес, який вони здобули у лікуванні,може зникнути. Якщо, не дай Боже, такстанеться, вона знову опиниться на граніможливої інвалідності. Отже, виявляється,для прокурорів німецькі лікарі неавторитет.


Після цьогоклопотання суддя так рознервувався, щовискочив із зали суду, навіть не сказавшина який час. Дві години ми сиділи, незнаючи що буде далі. Думали: можливосуддя вийде і скаже, що знімаютьсябудь-які обвинувачення. Десь через 2години незрозумілого чекання, суддяповернувся і повідомив про перенесеннязасідання на 10 липня.

Хочузазначити, що в залі суду були присутніАлександр Кваснєвський – екс-президентПольщі, а також Пет Кокс – екс-президентЄвропейського парламенту, які буквально,«втягували голови», явно не розуміючи,що відбувається. Вони були абсолютноспантеличені. Що це за судилище? Як такможе бути, що прокуратура керує судом,а не суд встановлює істину».


Сьогоднізранку ми були вже на іншому суді, - назасіданні Вищого спеціалізованого судуУкраїни. Це суд зовсім іншого рівня, алетам судилище продовжилось, відбувсяйого другий тайм.


Прокурориі цієї справи послались на те, що створенаКомісія для надання експертного висновкущодо здоров’я Ю. Тимошенко, тому розглядсправи потрібно перенести.


Роблювисновок. Все робиться для того, щобзатягнути розгляд справи, щоб Європейськийсуд не міг оперативно розглянути всіці колосальні порушення, які відбуваютьсяв українській судовій системі і допуститиЮлію Тимошенко до виборів.


Отжетак Україна наражається на ще одинколосальний спротив зі сторони Європи».

 

ВЫБОРЫ2012

РЕЙТИНГИПАРТИЙ

ПОЛИТИЧЕСКИЕПАРТИИ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини