MENU

Студенты должны поступать в вузы без всяких льгот — Гриценко

1061 6

Янукович підписав закон. Діти шахтарів тепер мають право вступу до вузів поза конкурсом. Що це насправді? Популізм, причому вкрай небезпечний!

Розумію, що такими оцінками закону, який так подобається шахтарям, я нариваюся на критику, тим більше перед виборами. Але...

Мій батько теж працював на шахті, має підземний стаж, він теж інвалід, першої групи. До вузу я поступав не поза конкурсом, а на загальних підставах, тож, думаю, маю право сказати гірку правду.

Подумаймо, чим цей популізм обернеться? Коли до вузів дітей набиратимуть не за знаннями, а поза конкурсом, залежно від професіі, стажу, чи інвалідності батьків?

Матимемо лікарів, до яких страшно лягти на операційне ліжко. Вчителів, до яких страшно підпустити дитину. Інженерів-конструкторів, на машинах (потягах, літаках) яких страшно їздити (літати)...

Чи потрібні пільги, точніше – державна підтримка при навчанні у вузах дітям малозабезпечених сімей, інвалідів, в тч шахтарів? Потрібна! Безумовно потрібна! Але – не до, а після вступу дитини до вузу. Це – принципово!

Вступ до вузу – виключно за знаннями, без жодних пільг!!! А вже після вступу – державна підтримка тим дітям, яких батьки виховали, вивчили гідно, але не можуть забезпечити іхнє навчання у вузі фінансово чи матеріально.

Яка саме підтримка? Гуртожиток. Підвищена стипендія. Перше робоче місце... Все ясно, не треба вигадувати чогось нового.

Розумію, що під час виборів такі розмови не дуже приємні і не дуже продуктивні. Але колись же треба зупинити той небезпечний популізм, від якого в кінцевому підсумку страждатимемо усі ми з Вами?!

Анатолій ГРИЦЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини