MENU

«Украина — Вперед!» Королевской стала клоном Партии регионов

4165 3

  

Проект колишньої бютівки Наталії Королевської не лише вбився упір’я, а й продемонстрував притік свіжоїпартійної крові, провівшигламурний з’їзд посеред кукурудзяногополя. Шхуну «Україна — вперед!» політичні покровителі пустили у вільнийканьйон, пообіцявши подоланняпсихологічного 5-відсоткового виборчогобар’єру з подальшим потраплянням доВерховної Ради.


За місце під сонцем дляпартії Королевської будуть боротисяїї «нові лідери»: володар «Золотого м’яча 2004 року» АндрійШевченко та Народнийартист України Остап Ступка.


Мабуть, невипадковопартію «Україна — вперед!» експертиставлять у ряд з політичним монстромПартією регіонів. Звісно, не запопулярністю, а вагою гаманця. Прослідкуймо.30 липня «Перший національний телеканал»півтори години транслював наживо з’їзд Партії регіонів. Як потім відрапортувалокерівництво державного каналу, регіонализа «живу картинку» заплатили 1,5 млн грн.1 серпня годинний ефір замовила партіяКоролевської, що у підсумку такожзаплатить пристойну суму.


Та грець з тими грішми,скажете ви, лишень досягти позитивногосприйняття у виборців. З цим, якз’ясувалося, шкутильгає і Партіярегіонів, і «Україна — вперед!». Першіж граблі, на які полюбовно наступили Азаров з Королевською, стосувалисяоприлюднення партійного і мажоритарногосписків кандидатів у народні депутати.Якщо регіонали дали громадськості окомзазирнути у зведений партійний список,то прізвища своїх мажоритарниківзалишили за сімома замками. Це й недивно, оскільки на 225 одномандатнихокругах ПР виставлятиме… по два кандидатина кожен округ. Такі «каруселі» недуже  вітаються «прохідними»мажоритарниками-регіоналами, котрівочевидь повинні плати виборчу кампаніюза себе і за того хлопця.


Із партією «Україна —вперед!» ще складніше. У проплаченомупрямому ефірі Наталія Королевська незмогла втамувати допитливу спрагужурналістів щодо першої десяткипартійного списку. Натомість вонавибірково озвучила прізвища чотирьохкандидатів, акцентуючи увагу навсесвітньовідомих іменах Шевченка іСтупки (відповідно, 2-й і 3-й номерисписку). У сейфі навмисно залишила спискимажоритарників, котрі обиралися за, такзваним «Народний список».До прикладу, на Хмельниччині виникскандал, коли з «народний списку»Королевської було викреслено трьох ізвосьми кандидатів.


Не вчаться на помилкахпопередників Партія регіонів і «Україна— вперед!», які бойовий арсенал першоїп’ятірки списку «начинили» відомимиіменами з шоу-бізу, спорту та кіно. Так,під другим номером ПР ітиме Заслуженаі Народна артистка України ТаїсіяПовалій. У Королевської цю ношу зайнялиАндрій Шевченко і Остап Ступка. Згадаймо,що схожий прийом «взяти відомимиобличчями» 2006 року на черговихпарламентських виборах застосував БлокЛитвина. До п’ятірки кандидатів записаливідому співачку Софію Ротару, першогоукраїнського космонавта ЛеонідаКаденюка, академіка Валерія Смолія(привіт регіоналам — №86 у списку доВР-2012 — авт.). Як наслідок, концертиРотару по всій Україні забезпечилиБлоку Литвина сьоме непрохідне місцедо ВР з 2,44%.


У цій ситуації українськівиборці повинні скрупульозно відокремитизерно від полови, аби потім не вдаватисядо плачу Кравчука «маємо те, що маємо».Поки є ще час.

 

Виталий ТАРАНЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини