MENU

«Батьківщина» и «Свобода» формируют спецотряды по охране избирательных участков

970 0

16 жовтня 2012 року у Львові відбулася прес-конференція на тему: «Які провокації перед виборами готують влада та конкуренти проти опозиції і як їм протистояти?», у якій взяли участь голова Львівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода», єдиний кандидат від об'єднаних опозиційних сил у 119-му виборчому окрузі Ірина Сех та голова Львівського регіонального виборчого штабу об'єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Степан Кубів.

За словами Степана Кубіва, що ближче до дня виборів, то більше зростає шквал огульної критики й брехні щодо опозиційних сил – «Свободи» та «Батьківщини».

«З першого дня виборчої кампанії Об'єднана опозиція та ВО «Свобода» опинилися під шквалом безпідставної критики і відвертої брехні. Особливо у нас, на Львівщині, мовляв, ми не будемо говорити про Партію регіонів, ні про Януковича, Азарова, Табачника, Литвина, а от будемо говорити, що опозиція не так сформувалася, не те говорить, що ВО «Свобода», «Фронт Змін» на рівні обласної чи міської рад не впливають на демократичні процеси. Та коли ми розібралися, то побачили, що Львів став регіоном, де багато самовисуванців стали реальним термометром щодо виміру політичного нагнітання і спротиву саме позиції демократичного об'єднання ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода», – розповів Степан Кубів.

Він також зазначив, що так звані «самовисуванці» приховують свою причетність до збанкрутілої влади: «Вигідно бути замаскованою «овечкою», яка згодом стане «тушкою», що бореться з власним народом. Це потенційні «тушки», які згодом використають всі свої ресурси і перейдуть служити Партії регіонів. Вони буквально через місяць покажуть себе».

Керівник штабу ВО «Батьківщина» на Львівщині наголосив, що сьогодні, аби приховати фальсифікації, влада зомбує людей вигаданими рейтингами: «Ми є свідками справжнього зомбування з боку влади. Сьогодні оприлюднення великих рейтингів Партії регіонів та третіх сил показує, що маніпуляції або фальсифікації на виборах будуть підкріплені «соціологією». Реальний рейтинг опозиційних партій вони свідомо занижують, щоби мати процент і люфт для маніпуляції.

Для того, аби не допустити фальсифікацій, «Свобода» і «Батьківщина» вестимуть паралельний підрахунок голосів. «Ми закликаємо всіх, хто хоче приєднатися до нас, нехай запропонують, на яких засадах вони можуть проводити спільні дії, щоби протистояти «бульдозеру» Партії регіонів. Розуміємо, що понад 60% дільничних комісій, а ОВК ще більше, сформовані з представників ПР. Та ми обов'язково захистимо кожен голос українця», – повідомив Степан Кубів.

Свободівка Ірина Сех повідомила: для того, аби захистити волевиявлення громадян, українці вже зараз формують загони для охорони проблемних виборчих дільниць.

«Ми не просто зараз готуємо спостерігачів, шукаємо людей з відповідною технікою, щоб робити відеофіксацію. Ми готуємо спеціальні загони для охорони дільниць. Є інформація про те, що тут, на Львівщині, відбуватимуться надзвичайні події – підпали й інші речі, щоби пізніше визнавати вибори на дільницях недійсними. Що стосується мого 119-го округу, то провладні сили і кандидати хочуть половину результатів визнати «недійсними». Тому ми зараз працюємо з людьми, щоби забезпечити на дільницях, які є проблемними, охорону та зберегти результат. Крім того, зараз працюємо над списками осіб, які є за кордоном, щоб за них не «проголосували», бо влада дає вказівки, аби замість тих людей вкинули бюлетені. Також звертаємося до виборців з проханням масово прийти на вибори», – заявила Ірина Сех.

  ua_vybory_2012

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини