MENU

Черговий обман Януковича вивів українців на вулиці – "Еuropa press"

1800 0

Сотні людей зібралися в Києві, протестуючи проти результатів парламентських виборів, – пише іспанська "Еuropa press".

Сотні людей зібралися у центрі Києва на знак протесту проти результатів виборів. Опозиція стверджує, що бул обман зі сторони українського президента Віктора Януковича на парламентських виборах 28 жовтня.

Протестуючі зібралися перед головним офісом Центральної виборчої комісії у відповідь на заклик опозиційних партій, в тому числі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, – відмічає видання.

Міліція попередила протестантів через мегафон, що акція є незаконною і може бути розігнана силою, якщо вони не розійдуться. Їм погрожували у відповідь на те, що учасники протесту ігнорували попередження міліції.

"Партія регіонів" вкрала голоси українців і віддала їх кандидатам від партії влади", – заявив Арсеній Яценюк, який очолює опозицію за відсутності Тимошенко, яка відбуває тюремне ув'язнення.

"Ми зібралися тут, щоб захищати наш вибір, вибір України і українців. Україна продемонструвала, що вона здатна перемогти Партію регіонів", – додав він, звертаючись до присутніх.

Напруга зростає через те, що через тиждень після виборів результати ще не оголошені і підрахунок голосів триває. У дев'яти округах правляча партія після маніпуляцій наполягає на перерахунку голосів, причому все це відбувається в присутності членів опозиційних партій і партії Януковича, які вимагають перерахунку голосів або загрожують звернутися до суду. В одному з таких округів міліція застосувала сльозогінний газ і кийки для того, щоб розігнати протестуючих.

Опозиція пригрозила бойкотувати новий парламент, якщо їх вимоги не будуть виконані, – пише видання.

"Якщо уряд негайно не припинить фальсифікацію голосування і не скасує незаконні рішення (...) Об'єднана опозиція готова залишити новий парламент і наполягатиме на проведенні одночасно парламентських і президентських виборів", – йдеться в заяві.

Катерина РИЗАНЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини