MENU

Медведчук боится навсегда остаться в тени популярной жены Оксаны Марченко

964 1


Віктор Медведчук колисьбув впливовим українським чиновником,очолював Адміністрацію президентаКучми, а зараз – просто чоловік популярноїтелеведучої. Бажання вийти з тіні своєїкрасивої жінки спонукає ВіктораМедведчука до сміливих кроків. Після 7років мовчання (з 2005 по 2012 рік) він вирішивповернутись в політику.

Але ж якийсучасний політик без інтернетів і такихпопулярних в обамівські часи «соціальнихмереж»? І ВікторМедведчук в березні 2012 року сміливозавів собі екаунти у Facebook, Twitter таLivejournal (в народі – ЖЖ).

 



Починав свій шлях усоцмережах Віктор Володимирович, як івсі інші трударі цієї нелегкої справи– безперервно додаючи друзів:

 


Навіть таких екзотичних:

 


Потім він почаврекламуватись у Facebook:

 


Ще кілька місяців томуекаунти Медведчука в соціальних мережахнічим не вирізнялись на фоні десятківінших пересічних політиківінтернет-початківців.

Але одногопрекрасного дня несподівано для всіхМедведчук став сенсацією та мегазіркоюукраїнського інтернету. Ви нічого нечули про нього? Значить у вас інтернетне правильний. Міняйте провайдера,друзів, і, напевно, країну.

ЗаразВіктор Володимирович найпопулярнішийукраїнець у соціальній мережі Facebook тадругий за популярністю у Twitter (післяТимошенко).

У Facebook в нього 80 тис.читачів:


У Твіттері майже 100 тис:

 


Додаються нові фоловери"пачками". Цілий день кількістьфоловерів може бути незмінною, а потімза 1-2 години, зростає одразу на кількатисяч. Ви не дивуйтесь такій динаміці– любов, вона має свої несподіваніпіки.

Окрім піків любові трапляютьсяінколи й невдячні користувачі, які зподивом з'ясували для себе, що вони сталифоловерами Медведчука, і не приховуютьсвоїх емоцій:


Але все це дрібниці інападки заздрісників.

Непоганісправі у Віктора Володимировича й в ЖЖ.Там він, не зважаючи на те, що популярністьблог-платформи знижується, зміг закілька місяців стати зіркою першоївеличини. У нього вже 5 тис. друзів.

Причомуінтерес людей до цього політика з Українинастільки високий, що багато людейнавіть в Росії заводять собі екаунтвиключно для того, щоб читати записиМедведчука у ЖЖ. У них екаунт, якийстворений не для того, щоб писати, а лишечитати. У них по 2 друга: один – це самекаунт (людина зафрендила сама себе),другий – Медведчук – єдина людина, якувони читають:

 


З 20 переглянутихвипадковим чином екаунтів, які є друзями Медведчука, більшість мають саме такіекаунти. Ось, наприклад:

 


Але все це, напевно,лише черговий раз підтверджує, наскількинепересічна особистість ВікторМедведчук.

Друзі Медведчука уТвіттері та Facebook малослівні. Майженічого не пишуть. Наприклад, кожен записЮлії Тимошенко в Твітері (коли вонаактивно писала) отримував десятки, аінколи сотні реакцій – коментарів,ретвітів. У Медведчука – на 10 йогоповідомлень – 2-3 реакції.

Схожаситуація у Facebook. Наприклад, більшістьповідомлень Віталія Кличка у Facebook, вякого втричі менше читачів, ніж уМедведчука, отримують 300-400 лайків. Апублікації Віктора Володимировичаотримують в рази менше лайків – як укористувача з 2-3 тисячами друзів тасотнею-двома підписниками.

А 5 тисячдрузів Медведчука у ЖЖ залишають йому3-4 коментарі. Тобто приблизно 1 на півторитисячі.

Звісно, причина може критисьу тому, що фанати Віктора Володимировичане люблять писати.

Тішить також те,що у Facebook Медведчука люблять не лише вУкраїні, а й в Росії, Казахстані, Білорусіта інших країн колишнього СРСР. Взагаліскладається враження, що люблять йогопереважно неукраїнські користувачі:

 


А ще Медведчука читаєбагато друзів, в яких нема навітьаватарки. В переліку його друзів інколиїх буває 5-6 поспіль:

 


Як і в ситуації з ЖЖ –багато друзів Медведчука завели собіекаунти виключно з однією метою – читатиМедведчука та невідомого нікомуукраїнського користувача Артема Сувороваз півмільйоном читачів.

З 20 випадковимчином перевірених читачів Медведчука,більше половини були читачами лише йогота Суворова:

 


У профайлі АртемаСуворова вказано, що він займаєтьсянакруткою будь-яких видів голосувань,опитувань, рейтингів, лайків і т.д. Є впрофайлі також лінк на сайт, з чіткимирозцінками на те, як отримати 50 чи 100тис. фоловерів (ботів) у Твіттері, Фейсбукута інших соціальних мережах. Лінк небуду давати – всі охочі самізнайдуть.

Звісно, все це збіги, і янавіть уявити не можу, що ВікторВолодимирович займається накрутками.Думаю, все простіше – є тисячі людей,яким просто цікаво читати саме АртемаСуворова та Віктора Медведчука. Що жтут дивного?

Бентежить у всій ційісторії інше – чому досі на офіційнийекаунт Медведчука на YouTubeпідписалисьлише 164 людини?

А у ВКонтакте – лише800 друзів:

 


Напевно, все криєтьсяв особливості прихильників ВіктораМедведчука: вони переважно живуть не вУкраїні, мають мало друзів, почаликористуватись Фейсбуком та ЖЖ лише зметою почитати Медведчука, малокористуються ВКонтакте і Ютюбом, алезатяті користувачі Твіттера, і найголовніше– вони взагалі не люблять писати.

Укожного політика своя особлива аудиторія.І ця – нічим не гірша за іншу.

P.S.Неперевершені успіхи Медведчукапровокують витончений тролінг з бокудеяких його політичних конкурентів:


Максим САВАНЕВСКИЙ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини