MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 жовтня 2015

2241 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 21 жовтня

Три чверті виборців підуть голосувати, але майже третина ще не визначилися, за кого

Основна причина відмови від участі у виборах – відсутність кандидатів та парій, за які варто проголосувати. Вагомими причинами є також переконання, що «вибори нічого не змінять, бо місцева влада нічого не вирішує» (25%), зневіра в тому, що вибори будуть проведені чесно (20%), та байдужість до виборів взагалі, бо «життя від них не залежить» (19,5%).

Журналісти «Вєстєй» продовжують брехати, нагнітати паніку і перекручувати факти. Контент-аналіз

Перекручування фактів і недомовки грають на руку не окремим українським політикам, а Росії. Видання регулярно лякає читачів різними можливими апокаліпсисами, підводить до думки, що Європа – це погано, а добре те, що вигідне Росії. Наприклад, план Мореля щодо Донбасу і робота антивірусу Касперського на комп'ютерах українских чиновників.

Новий податковий кодекс. Шанс на довгоочікувану реформу

Знаю, що МВФ проти. Мене це не бентежить, оскільки МВФ був проти й грузинського податкового кодексу. Та коли по різкому зниженню ставок збори до бюджету зросли, МВФ не мав підстав для заперечень. У нас є шанс створити найкраще податкове і регуляторне середовище в Європі.

18 найпоширеніших запитань щодо декомунізації і відповіді на них

Український інститут національної пам'яті зібрав запитання, які найчастіше ставлять у зв'язку із ухваленням декомунізаційних законів, і підготував стислі відповіді на них. На основі спостережень вибрали ситуації, які найчастіше викликають запитання. Тож якщо для вас є незрозумілі моменти в декомунізаційному процесі – ці відповіді будуть для вас корисними.

Чому президентові й коаліції небагато вдається. Показовий приклад

У березні ми ухвалили чудовий антикорупційний закон – на п'ять років передати закупівлю ліків міжнародним організаціям. Їх при всіх президентах та урядах досі купували через українські «прокладки». І в середньому 40% грошей платників податків кралися одразу. Цього року так заплановано украсти десь півмільярда гривень. Щоб це сталося всупереч ухваленому закону, треба, щоб Міністерство охорони здоров'я «не встигло».

Не так страшні російські воші, як українські гниди: реваншисти всіляко перешкоджають люстрації

Уже завтра, в четвер 22 жовтня, Суд Януковича... вибачте, Конституційний суд України розглядатиме Закон «Про очищення влади» на відповідність Конституції! ... Те, ЯК це робиться, КИМ це робиться – це замах на вбивство не закону, а шансу позбавитися того, щоб реваншисти знову отримали доступ до ПОСАД. Фронт на сході, фронт усередині теж.

Агітація на виборах у Болгарії: ми не самотні в своїх нещастях. ФОТО

Якщо ви досі вважали, що в Україні лихо із політиками й депутатами, то, може, вам полегшає. Адже в Болгарії хтось голосує за таке.

74% українців відмовляються голосувати за гроші – опитування

58% респондентів негативно ставляться до роздачі продуктових наборів та не планують голосувати за таких кандидатів. 28,6% ставляться до цього нейтрально – можуть взяти допомогу, але на їхнє голосування це не вплине. 6,4% ставляться позитивно і заявили про готовність проголосувати за такого кандидата.

«День Суркова». Особливості кремлівських ляльковиків. ВІДЕО

Десять технологій із фільму «Назад у майбутнє 2», що стали реальністю

Саме 21 жовтня несамовитий винахідник Емет Браун разом зі своїм товаришем Марті Макфлаєм вирушив рятувати світ і власне майбутнє.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини