MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2015

2706 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 20 жовтня

Національна рада реформ: потреба рішучої кавалерійської атаки на корупцію та євроінтеграційні перспективи України

Міністр закордонних справ Павло Клімкін детально поінформував про стан справ з ратифікацією країнами Євросоюзу Угоди про асоціацію з Україною. 25 держав ратифікували Угоду: 22 повністю, Італія та Чехія найближчим часом очікують на підписання главами держав, Бельгія (де потрібна також ратифікація місцевими парламентами) – на ратифікацію місцевим парламентом Брюсселя. Наразі увага українських дипломатів сфокусована на трьох останніх викликах: Греція, Кіпр, Нідерланди.

Реалії виборів на Донбасі: як регіоналівські недобитки піднімають голову в Красноармійську

Рішення про друк бюлетенів ухвалили на засідання ТВК сімома голосами – абсолютною меншістю від складу ТВК. Із бюлетенів викинули трьох кандидатів взагалі поза всяким правовим полем – 15 жовтня, коли вже минули всякі граничні терміни, ТВК виключила кандидатів з бюлетеней, навіть не знімаючи їх з виборів. У ЦВК цей фінт чомусь не помітили. ... Отакий милий міжфракційний адюльтер заради захоплення Опоблоком місцевих рад і мерій агломерації Красноармійськ-Димитрово.

Місцеві вибори 2015. Українська громада може здивувати центральну владу і зіграти свою гру

Інтрига виборів полягає в такому – президент і парламентські партії хочуть посилити свою владу на місцевому рівні, водночас в своїй більшості не будучи прихильниками децентралізації. Українська громада зацікавлена саме в реальній децентралізації, яку водночас не підтримує центральна влада. При цьому громада зацікавлена в продовженні люстрації кадрів старого режиму та приході нових політиків і партій від активних громадян на місцевому рівні.

Нова українська армія стає вирішальним фактором у російсько-українській війні

За час бойових дій українське військо суттєво змінилося. ... Певен, у Кремлі все це також зауважують і розуміють. Ініціативу на Донбасі втрачено. Наступного наступу не буде. І схоже, до «керівництва» «ДНР» і «ЛНР» починає доходити, що війна для них і справді скінчилася.

Що краще: повія чи гі*но? – Сашко Лірник про виступ Бондаренко на «Свободі Слова»

Ми всі слабкі люди. Не всі можуть із дерев'яними щитами захищати палаючі барикади, не всі можуть піти добровольцями на фронт, не всі можуть ночами плести маскувальні сітки, здавати свою кров і оперувати поранених. Але запросити стильну мадам на танго під час похоронного співу можна було б і відмовитись.

Куликов розповів, навіщо покликав Бондаренко на «Свободу слова»

Час від часу необхідно нагадувати глядачам наше зовсім недавнє минуле. А пані Бондаренко, на мою думку, є одним з найяскравіших його представників. Завдяки подібним ефірам у нас є можливість згадати прийоми і методи пропаганди, якими користувалася «Партія регіонів», а також задуматися, чи варто нам повторювати цей сумний досвід. Або, можливо, варто якось по-іншому будувати свою країну.

Правозахисники добилися, щоб проти Вілкула порушили кримінальне провадження. ВІДЕО

До отримання ухвали суду заява про злочин, яку подали ще 2 вересня, пройшла довгий і заплутаний шлях. Прокуратура не реєструвала її, слідчий суддя не виносив ухвалу про відкриття кримінального провадження, система чинила активний опір. Але наразі ухвала суду є, і слідство має відбутися. За словами правозахисників, Вілкула у заяві звинувачено за ч.5 ст 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2ст.364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Кандидат на посаду міського голови Бучі Таможній і його «ватна» товаришка

Цього разу Олександр іде в мери Бучі від «Партії захисників Вітчизни». Проте радше за все у цій партії він надовго не затримається, як і в усіх попередніх політичних силах, членом яких устиг побувати Таможній. А був він членом «Народної партії» й навіть «Ліберальної партії України».

Із Сирії до Севастополя прибуло судно з тілами 26 загиблих морпіхів РФ – українські розвідники

За даними української розвідки, у зв'язку із неможливістю російського командування забезпечити нормальні санітарно-гігієнічні умови перебування, місце мають масові випадки інфекційних захворювань особового складу ЗС РФ на території Сирії.

Вибори по-одеськи: спочатку осміяти – потім обирати

Особливо ж насичені колоритним одеським гумором агітаційні акції. Так на мосту Коцебу, що вже давно дихає на ладан, було влаштовано флешмоб, де четверо персонажів у масках мерів Одеси просили у перехожих милостиню на його ремонт. Особливо ж дісталося нинішньому голові міськради Геннадію Труханову, який уже має власну партію «Довіряй ділам». Учасники акції написали на мосту «Довіряй дірам» і обмалювали крейдою провали на проїжджій частині.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини