MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 листопада 2015

5563 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 листопада

Модернізація України. Історія про Держдеп США та варену українську жабу

Це військова реформа, і ми бачимо підвищену увагу до перетворень в армії, і макроекономічна стабілізація. Де під тиском МВФ відбуваються радикальні перетворення, насамперед – на ринку газу й у банківському секторі. І реально вирішують проблеми, що накопичувалися роками. І відсікають потоки, на яких заробляли мільярди доларів. Неможливість арбітражу на ринку газу, за рахунок підняття цін газу для населення, позбавляє тих, хто сидить на потоці, кількох мільярдів доларів на рік.

Після вчорашнього провального голосування диппаспорти треба залишити лише кадровим дипломатам – Магера

Провальне голосування у Верховній Раді за зміни до КЗпП України (в частині необхідності запровадження антидискримінаційних обмежень) викристалізувало нагальну потребу суттєвого зменшення переліку осіб – власників дипломатичних паспортів. На мою думку, це можуть бути лише кадрові дипломати. Що ж до інших чиновників, депутатів, то нехай кожний збирає усі необхідні документи і довідки для отримання шенгенської візи.

"Хто туди поїде! Баба, що має 40 євро пенсії..." – Ляшко повторив аргументацію регіоналів проти безвізового режиму

Для тих, хто так дбають про те, щоб народ не поїхав на Капрі чи в Монте Карло, нагадую, що не депутати насправді масово вирушають у Польщу й Угорщину торгувати. А є ще сотні тисяч, які їздять на бюджетний відпочинок, зупиняючись в недорогих готелях, квартирах і кемпінгах, або студенти, що вчаться за кордоном в ЄС. Безвізовий режим потрібен простим людям, а не тіньовим мільйонерам з дипломатичними паспортами в кишені.

Пам'яті Андре Ґлюксмана – великого мислителя, видатної людини

Андре Ґлюксман (1937 – 2015) іще 1975 року проводив паралелі між комунізмом і нацизмом

Він і бунтар (активний учасник студентської революції 1968 року в Парижі, і правозахисник – виступив на захист Ічкерії, яку "зачищала" Росія. Його родина походить із Буковини. Військові завії двох світових війн занесли її до Франції. Однак пам'ять про Україну, не дивлячись на світову славу філософа, все ж зберігалася. Нам залишається пам'ять про відважну і мудру людину. І не тільки тому, що мала серце до України і, як він сказав, "ми віддали своїх дітей Україні, що більшого можемо зробити". А тому, що просто любив людей.

КВУ прогнозує низьку явку під час другого туру місцевих виборів

У першому турі ми мали явку лише на два відсотки менше, аніж на виборах 2010-го року. Тобто це є абсолютно нормальна явка. Більше того, наступні виборчі кампанії явка буде постійно зменшуватися, що відповідає європейським тенденціям.

Я не можу бути весільним генералом» у "Правому секторі" – Ярош склав повноваження провідника. ЗАЯВА

Отримавши поранення і потребуючи тривалого часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини проводу.

Конкретне реформування: підсумки року роботи в Національному центрі Олександра Довженка

Центр перебував нічим не в кращому стані, ніж Україна загалом (навіть війна, що точилась навколо нього, не вщухала). І я візьму на себе сміливість твердити, що якби в Україні здійснили ті радикальні заходи, на які ризикнули ми, можливо, сьогодні б говорили про дієвість українських реформ. Центр був маленькою моделлю держави: дефіцит бюджету в 3,35 млн грн., колапс виробництва, відсутність роботи, низькі зарплати, непосильні соціальні гарантії.

Гельмут Шмідт: він мав що сказати, й нам поталанило завдяки змозі його слухати

Гельмут Шмідт (1918 – 2015) був затятим курцем; і з поваги до нього колишньому канцлерові чи не повсюдно робили виняток: курити дозволяли навіть у прямому ефірі на телебаченні

Так, можливо, його висновки й аргументація були нам не до вподоби, але лиш подумаймо, що ми встигли застати людину ще з тієї епохи. Він мав що сказати. Від останніх тіней кайзерівської Німеччини через Веймарську, нацистську, повоєнну, європейську Німеччину до самісіньких наших днів.

У Києві затримали спільника Януковича, причетного до заволодіння Межигір'ям та Сухолуччям

Гулик був одним зі спільників Януковича в незаконному заволодінні останнім землями Межигір'я і Сухолуччя. Також затриманий у 2007–2010 роках очолював товариство з обмеженою відповідальністю «Київуніверсалсервіс», через яке протиправно переводилися в готівку кошти, в тому числі й державні. За рахунок виведених у "тінь" грошей товариство обслуговувало Межигір'я.

Сто років тому: Українські емігранти в Сполучених Штатах. ФОТО

Який вигляд мали українські мігранти в США понад сто років тому? Знімки зробив американський фотограф Авґуст Шерман – у період із 1902 по 1914 роки.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини