MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 березня 2016

3791 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 березня

СБУ "привітала" зрадників України. ВІДЕО

Совок – у головах і ГПУ: прокурори з областей накатали листа на захист Шокіна

Але до цього листа є запитання: а як його готували? Свій допис Сакварелідзе опублікував учора о 10:24. Лист датований 24 березням. Тобто прокурори мали максимум 13,5 годин, щоб написати текст, узгодити його і головне – поставити свої підписи. Ще раз: прокурори зі всієї країни від Львова до Харкова за 13 годин зібралися в одному місці і підписали спільний лист. Самі. За власною ініціативою.

Володимир Кличко дотримав слова й подарував сестрі Василя Стуса квартиру. ФОТО

Брат купив квартиру в Святошинському районі столиці, недалеко від скверу імені Василя Стуса, і подарував її Марії Стус, яка внаслідок російської агресії на Сході і військових дій була вимушена покинути рідний Донецьк і переїхала до Києва. На оглядини нового помешкання Марія Семенівна прийшла з онукою та двома правнуками. Квартира їм сподобалася – в новому будинку, недалеко від метро, поряд школа і дитсадок, на першому поверсі будинку буде аптека і гастроном, розвинена інфраструктура.

Як нам постити – поради історика Ярослава Грицака

Ярослав Грицак

Для початку бодай вимкнімо телевізор. Особливо, коли там показують Савіка Шустера чи подібне політичне шоу. Або спробуймо прожити день без "Української правди" чи Facebook. Натомість краще прочитати чи послухати щось таке, що нагадує про "справи вищі й вічні". Коли ви востаннє читали "Республіку" Платона чи "Кобзаря" або слухали "Страсті за Матвієм" Баха – твори, які, до слова, виникли не в найкращі для їхніх авторів часи? Це те, що я стараюся робити під час посту.

Макаров: Хочу вступитися за Львів

Це не львівська проблема й не львівський порядок денний, від Львова тут лише "бантики", couleur locale. Воно взагалі не про те. Не про ґеїв і не про мораль "християн", які полінувалися дочитати Євангеліє від Івана до глави 8 ("Хто з вас без гріха?"). То все похідне. Корінь проблеми розкрила реакція місцевої влади та деяких глибоко шанованих мною - кажу це без іронії, справді шанованих – львівських інтелектуалів. 

Сумно і дико: молодики у балаклавах та бабусі мітингують проти реформи держзакупівель. ФОТО

Купка однакової молоді в балаклавах, купка однакових бабусь із плакатами. Почали рівно о 9:00, за що стоять, звичайно, не знають... Сумно і дико. Якщо ви хочете побачити, що таке тиск на реформи – ну так от. А потім наші "найчесніші журналісти", які "завжди дають слово всім сторонам конфлікту" розносять це лайно по кожному місту і селу. І всі знову скаржаться, що реформ немає. Бо новина, що "реформ немає", як бачите, коштує дуже дешево.

Київ: що допомагає долати знебарвлення сірої пори року. ФОТО

Київ – тим особливе місто (і, можливо, тому й стало найбільшим) саме через унікальне розташування на стику лісової частини країни і степової. Правий берег на чорноземах із листяними деревами, пагорбами, урвищами, таким собі мікрогірським ландшафтом, а лівий берег – це рівна дошка, з півночі і сходу всіяна хвойним лісом. Я б не сказав, що захоплений лівим рівнинним берегом, бо все таки більше люблю перетяту місцевість, гори, пагорби, краєвиди. Але на лівому березі є одна перевага.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини