MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 травня 2016

2953 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 13 травня

Сайт "Миротворець" закривається після резонансу з особистими даними журналістів

Співробітники центру проводять архівування всієї наявної інформації, яка пізніше буде викладена у відкритий доступ. Після цього будь-хто охочий зможе її завантажити. "Ми дякуємо силовим відомствам України за те, що вони користувалися нашою системою виявлення проросійських бойовиків, російських шпигунів, тим самим оберігаючи наш мир і спокій, а також усім, хто заради суспільного блага присилав нам інформацію про колаборантів, терористів, найманців та інших військових злочинців. Спасибі за те, що ви були з нами, і всією душею вболівали за Україну", – йдеться в повідомленні.

Чому призначення Луценка генпрокурором – гарна новина

Генпрокурор з-поза меж системи – це категорична вимога, необхідна (але не достатня) умова. Зв'язаний зобов'язаннями, він не буде переслідувати олігархів та друзів президента. Але зможе почати трощити систему зсередини, хоча би декілька разів лупанути по болючих місцях і тим розпочати процес. Зможе зайнятися Майданом та низкою інших резонансних справ. Вірю, що зможе, і щиро бажаю йому впоратися. Не все одразу, панове максималісти. Важливий перший удар. Будь-яка стагнація – це погано. Будь-який рух – добре. Бо час уже не працює на нас, він працює проти. No news – good news, кажуть британці. У них усе гаразд. У нас усе негаразд. Наше гасло: any news – good news. Будь-які новини, що наближають кінець старої системи, є гарними.

Дотискали 17 місяців: корупціонерів змусили сплатити 23 мільйони гривень штрафу

"Укрпошта" закупила касові апарати моделі Datecs Neon W у компанії "SystemGroup" по 6500 грн, коли роздрібна вартість такого апарату на сайті самої компанії становила 3390 грн. Фактично державна компанія, що фінансується за кошти платників податків, переплатила більше 10 млн гривень на одній закупівлі. На цій закупівлі "Укрпошта" не зупинилася. Придбавши 3200 апаратів, тендерний комітет провів нові торги – ще на 16 млн грн (1290 касових реєстраторів). На них знов не було нікого, крім "Систем груп Україна" та нечужої їй "УБС Лтд".

Гра пацюків. Чому Росія завжди й повсякчас передбачувано програє

Серіали й онлайн-ігри стали всепроникним явищем нашого існування, сформувавши свій особливий простір, щодо якого вже й не знаєш, як його називати – інформаційним чи культурним. Дехто живе в ньому всім собою й носа назовні не показує, а дехто, як я, живиться час від часу відголосками, щоб учергове просканувати сучасність. Познайомившися з деякими іграми, я неминуче мусив завести контакти в середовищах досвідчених українських гравців. І тут виявилося, що ситуація у віртуальному просторі абсолютно тотожна тому, що відбувається в реалі: усіх дістали росіяни.

Школярам бахмутської школи №12 вчителі показали російську пропаганду, де українці ґвалтують монашок

Школярам-п'ятикласникам вчителі організували показ російського кінофільму "Единичка", де події розгортаються в часи Другої світової війни. Стрічка переповнена пропагандистськими штампами, які Росія нав'язує Україні. Україномовні герої в стрічці показані епізодично, і як колаборанти і гвалтівники. Дітей привели на сеанс організовано вчителі. Цей захід, як будь-який за участі цілих трьох класів, не міг би відбутися, якби його не санкціонував директор школи. Тобто наявні колективні зусилля керівництва школи-вчителів-керівництва кінотеатру задля того аби всунути в голову дітям антиукраїнську пропаганду.

Український суд не визнав факт агресії Росії. Які основні загрози від такого рішення

"Неотримання компенсації від держави-агресора за збитки - це перша загроза. Друга загроза полягає в тому, що такими діями президент по суті стимулює до того, щоб вони йшли і судилися з українською державою. Намагалися отримати компенсацію своїх втрат, нанесених Росією, з української держави", – зазначає політик. І, до речі, вже є такий прецедент. В апеляційному суді Слов'янська ухвалено рішення про компенсацію заявникові за будинок, який був зруйнований під час воєнних дій. Суддя постановив задовольнити позов, у результаті вирішено стягнути з держави України в особі Міністерства юстиції за рахунок державного бюджету 387 тисяч гривень.

Головний реальний витвір російської пропагандистської машини. ФОТО

Якщо в тебе на голові картонний танк, що в тебе в голові? Якщо в тебе на голові російський танк й ім'я російського ватажка, а твоє обличчя розмальоване смугами російського царського (і сучасного) прапора, то сам ти – втілення національної ідеї. Й головна формула – ми завше мали рацію – й коли будували храми, й коли висаджували їх у повітря, коли ставили царя й коли розстрілювали його разом із сім'єю, малолітніми дітьми зокрема, коли укладали союз із Гітлером і коли воювали з ним.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини