MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 травня 2016

2035 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 12 травня

Atlantic Council: Рік по тому. По всій Україні – сплеск довіри до патрульної поліції

Наразі однією із найдієвіших українських реформ лишається запровадження нової патрульної поліції у двадцяти трьох містах країни. Там спостерігається значне збільшення рівня вдоволення населення діяльністю поліції. Понад 60% респондентів, опитаних у Києві, схвально відгукуються про нових поліціянтів. Лише рік тому цей показник становив 19%. По-перше, це демонструє, що українці позитивно ставляться до тих реформ, які можуть побачити на власні очі й до яких можуть "доторкнутися". Враховуючи суттєвий серед українських громадян песимізм із приводу розвитку країни, успіх цієї реальної реформи – символ надії.

У Сумах прийняли присягу більше 250 патрульних поліціянтів – Аваков

На сьогодні в патрульній поліції Національної поліції України служить 11,5 тис. поліціянтів. Ми крок за кроком здійснюємо реформу. Через два дні урочисто відкриємо патрульну поліцію в Слов'янську і Краматорську, потім – Сіверськодонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Маріуполі. Це загони поліції з особливою місією: забезпечувати правопорядок у містах, які пережили страх і біль окупантсько-колаборантського режиму, й одночасно допомагати відновлювати розорені будинки, зруйновані долі та віру в допомогу і захист держави.

Український суд відмовився визнавати факт збройної агресії Росії проти України

"Це, безумовно, політичне рішення. Потрібно брати на себе відповідальність, а навіщо ? Ми послідовні, йдемо далі та оскаржимо рішення в апеляції, але завдячуючи безхребетності судів та виконавчої влади сьогодні Росія поінформує всі країни світу, що навіть український суд не визнає агресію РФ. Нам варто набратися терпіння і рухатися у обраному напрямі. Я думаю, суспільство має бути консолідованим навколо даного питання. По суті – це і є наша стратегічна мета: показати людям правду й об'єднати навколо національних інтересів", – зазначив Батурин.

Український єпископ отримав найвищу нагороду Франції

Для цивільної (невійськової) особи цей орден є найвищим визнанням заслуг перед Францією ."Цей орден приймаю від імені десятків тисяч українських воїнів, що зараз безстрашно захищають не лише гідність, незалежність та територіальну цілісність України, але й гідність і цінності всієї Європи, зокрема і Франції. Зі вдячністю згадую їх жертву та жертву Героїв Небесної сотні, що загинули в лютому 2014 року на Майдані. З мільйонами вони відстоювали своє право обирати майбутнє, право на свободу, право на гідність. Вони жили і вмирали в дусі fraternité, egalité, liberté", – сказав під час вручення нагороди Борис Ґудзяк.

Декомунізація – це повернення втраченої України

Ми відновили історичну справедливість – повернули древні кримськотатарські назви населеним пунктам Криму. Це не просто назви, запропоновані до відновлення Українським інститутом національної пам'яті, але й узгоджені з Меджлісом кримськотатарського народу. Нагадаю, що 18 травня – День вшанування пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу. Сьогоднішнє голосування – данина пам'яті всім жертвам репресій, зокрема кримським татарам, яких сталінський режим знищував у минулому і яких путінські окупанти знищують сьогодні.

Показові підступи акредитації на тимчасово окупованих територіях

Гуманітарні організації потихеньку заповнювали якісь "реєстраційні бумажки" бойовиків, щоб "працювати і допомагати"... Результат: їхня діяльність все одно повністю заблокована бойовиками. З літа 2015 року! . "Медиків без кордонів", структури ООН видворені з окупованих територій, інші гуманітарні організації так само не можуть здійснювати там свою місію, МКЧХ не допускають до тюрем... Не допомогли ніякі реєстраційні папірці, а деякі організаціі бойовики взагалі звинуватили в ...шпіонажі. Чомусь згадалося в контексті дискусіі про акредитацію украінських журналістів у бойовиків.

Генпрокурором відтепер буде Юрій Луценко

Верховна Рада України підтримала президента України Петра Порошенка у призначенні Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора України. За таке рішення проголосували 264 нардепів. Виступаючи з трибуни перед голосуванням, Луценко сказав, що сповідуватиме два принципи: закон – один для всіх і невтручання в справи. "Той хто вчинив злочин – має відповісти і мені байдужий колір його партійного квитка, місце народження, прізвище, національність і релігія. Закон – один для всіх", - підкреслив він.

Український геній світового масштабу Іван Марчук святкує ювілей

Сьогодні виповнюється 80 років Івану Марчуку – художнику, якого знають по всьому світу. У 2007 році видання The Daily Telegraph склало рейтинг 100 найвизначніших геніїв сучасності. Поряд із Нельсоном Манделою, Білом Ґейтсом і творцями Google єдиним представником України був саме Іван Степанович Марчук. У художника дуже класний секрет успіху: він вірний "чорному календареві". Підкорюючись йому уже півстоліття, Іван Степанович стоїть прикутим до мольберта без вихідних і святкових днів. Ще Марчук каже: "Мав би тисячу років, розмалював би небо, ніде не повторившись".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини