MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 липня 2016

3441 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 27 липня

Bellingcat: "Брат" коло воріт. Сліди переходу українського кордону й російських прикордонних артилерійських позицій. ФОТО

Нещодавно в Google Earth було додано супутниковий знімок ділянки російсько-українського кордону за 26 серпня 2014 року. На цю дату припав пік російського вторгнення в Україну. На супутниковому знімкові видно розгортання російської військової техніки й артилерійських позицій, а також нові сліди переходу українського кордону. Час зйомки збігається з різким нарощуванням російської активності в Україні на прикордонній території, зокрема з появою російських військових у селі за десять кілометрів від кордону. Супутниковий знімок Google Earth від 26 серпня 2014 року дає змогу краще вивчити російське вторгнення в Україну, здійснене майже два роки тому.

Ар'єв опублікував фото "афганців", які вивели вбивць-беркутівців із революційного Києва

Слідство має версію, що на прохання кривавого міністра МВС Захарченка беркутят-убивць вивели з революційного Києва ці двоє колишніх афганців з організації "Ніхто крім нас" – Чобітько та власник гіпстерської бороди Олександр Ковальов, сепар за поглядами і голова міської організації "Ніхто крім нас" у Києві (на фото – біля Донецької ОДА під час захополення будівлі терористами). Володів незаконними копанками в Донецькій області. Він і заховав цю зброю. Ковальов останнім часом перебував в Києві, жив на бульварі Лесі Українки, їздив на позашляховику з номерами АА4004ВР. Інші "помічники" зараз опрацьовуються.

Знову без російського газу взимку – найімовірніший сценарій для України

Минула зима показала, що за умов відносно теплої погоди ми в змозі повністю обійтися без прямого постачання газу з Росії. Навіть якщо частина газу, який ми отримували з країн Євросоюзу протягом опалювального сезону 2015-2016 року, спочатку надходив до цих країн із Російської Федерації, це не є принципово важливим. Більше того, якщо подивитися на запаси газу, які залишилися в нас по завершенню опалювального сезону, то вони були навіть більшими, ніж ті, що лишилися після опалювального сезону 2014-2015 років. Значить, якщо не буде вкрай холодної зими, яка різко збільшить потребу в газі, Україна може обійтися без російського газу взагалі.

Хресні гастролі "руского міра" в Києві добігають кінця: більша частина трупи вже вертається до свого смітника

Світлина Владислава Мусієнка

Невелика групка маргіналів із шести чоловік, які намагалися розгорнутим плакатом "Донбас – це рускій мір!" нести киянам благість, – відпочивають тепер в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особистості та їхні аргументи, на молебень вони не потрапили .. Десяток складаних ножів, вилучених на рамках безпеки, – повернули власникам перед посадкою в автобуси додому. Чотирьох патріотів, які намагалися різкістю рухів зупинити це церковний захід, – попросили не створювати шансу для провокації антиукраїнських сил, і після бесіди – хлопці поїхали додому. Ніякої картинки для ворожих ЗМІ, і ніякої провокації. Рутинно – і ніякого "руского міра"!

Луценко особисто навідався до "хворого" судді, аби вручити йому повідомлення про підозру. ФОТО, ВІДЕО

Генпрокурор особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Вікторові Швецю в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів.

Сюрреалізм у Києві: екс-регіонали вшановують пам'ять Героїв Небесної сотні. ВІДЕО

Журналіст Олексій Братущак опублікував відео, на якому нардепи Вадим Новинський, Нестор Шуфрич та Андрій Деркач публічно вшановують пам'ять загиблих активістів Євромайдану – Героїв Небесної сотні. Кореспондент наголошує на абсурдності ситуації. Саме ці політики 16 січня 2014-го голосували за прийняття так званих "Диктаторських законів", що призвело до загострення силового протистояння у Києві.

У мережі з'явилася розповідь військового, який після іловайського полону та коми перейшов на українську. ВІДЕО

Микола Стародубцев, родом з Кропивницького, пішов воювати як доброволець з самого початку АТО. До лютого 2015 був командиром саперного взводу батальйону НГУ "Донбас", брав участь у звільненні Попасної, Лисичанська, Курахового, у боях за Іловайськ та обороні Дебальцевого. У ході боїв за Іловайськ, отримавши численні важкі поранення, потрапив у полон до російських військових з 76-ї Псковської десантної дивізії, командир яких одразу поінформував, що вони мають завдання "тримати українських добровольців". Під час перебування у полоні бачив, як на його очах від тяжких поранень та знущань вмирали побратими, яким не було надано будь-якої медичної допомоги.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини