MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 жовтня 2016

1899 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 жовтня

Що перемовини в Берліні означають для Донбасу

Мені здається, українська сторона відчула, що в деяких випадках ми можемо тиснути; це проявилося у висуненні п'яти "червоних ліній", про які говорив заступник голови Амінінстрації президента Костянтин Єлисєєв, і які офіційний Київ не зможе переступити. Зокрема, поява такої "лінії", як демонтаж фейкових "владних" структур, які зараз існують на території ОРДО. Мені зараз навіть важко уявити, як це буде конкретно робитися, але це свідчить про те, що українська переговорна позиція стала більш жорсткою. Також ми вперше озвучили публічно питання по демілітаризації Дебальцева.

Європа потребує лідерів: програємо через брак сили волі

Андрей Кіска і Далай-лама

До подиву всіх присутніх, зокрема й самого Кіски, йому аплодували стоячи – на чолі з відомим польським журналістом та колишнім дисидентом Адамом Міхником. Це вперше промова на "Форумі-2000" викликала таку реакцію. Моя словацька знайома сказала, що ще ніколи так не пишалася своєю національністю. Не менший ентузіазм панував і серед моїх чеських друзів: не тільки через те, що слова Кіски були сміливими та правдивими, а й тому, що вони контрастували з примітивними й неприємними заувагами, які лунають у Празькому граді останніми роками.

У нас є шанс зовсім скоро побачити, як гучно впаде Російська імперія – дипломат

Аналізуючи цю ситуацію, Путін розуміє, що "фінансової подушки", яка в нього є, скоро не стане, а тому з останніх сил іде на ескалацію конфлікту. Завдяки ресурсам, що залишилися, російський президент намагатиметься дотягнути до виборів у США, Франції та Німеччині. Незважаючи на демократичну політику цих країн, Путін небезпідставно сподівається на те, що йому вдасться розхитати ситуацію в цих державах. Гадаю, це його остання надія. Саме тому, він зараз так активно концентрує ресурси на зміцненні збройних сил і дестабілізації ситуації у світі.

"Якщо за кожною собакою, що гавкає..." – Гаврилюк відповів "Кварталові 95". ВІДЕО

Гаврилюк, як і пообіцяв із посмішкою, відповів "дуже коротко, але зрозуміло". "Якщо за кожною собакою, що гавкає, нагинатися, щоб узяти каміння й кинути в неї, то ніколи не дійдеш до своєї мети", – філософськи зазначив традиційно спокійний і стриманий козак. І додав: "Най вони собі гавкають, най вони собі роблять свої справи. Я на них узагалі не звертаю уваги". "Тобто в Зеленського камінням не кидатиме?" – спитав журналіст, який відзначив дипломатичність нардепової реакції. "Якщо нагинатимуся по каміння, я нескоро дійду до своєї мети", – наголосив Гаврилюк.

Російська агресія й уроки історії для Європи

Українці, якщо серйозно думають про безпеку, не повинні тішити себе ілюзіями, що Путін хай і поганий, але от росіяни - добрий народ, приязно налаштований до українців. Більшої дурні і не придумаєш: ненависть Путіна до України знаходить більше ніж розуміння з боку переважної більшості росіян. Вони йому аплодують, і Путін у цьому питанні – плоть від плоті свого народу. Чи як колись в якомусь монолозі зовсім на іншу тему жартував Хазанов, "не просто плоть от плоти, а можно даже сказать, что его крайняя плоть".

Типовий колаж правди, напівправди та брехні – В'ятрович про публікацію ізраїльського волонтера

Саме деталі видають неоригінальність цієї статті. Пан Аріелі наводить таку тезу: "Другой идеолог украинского национализма Дмитро Донцов перевел многие работы Геббельса, Муссолини, Розенберга, Гитлера и Франко и опубликовал их в "Вишняке" и других журналах интеллектуалов украинского националистического движения". Не намагайтеся знайти журнал "Вишняк" зі статтями Донцова – його ніколи не існувало. Так пан Аріелі, який вільно оперує в матеріалі україномовними джерелами, чомусь назвав журнал "Вісник".

Богдан Гаврилишин: людина майбутнього, яка надихає покоління. ФОТО

Богдан Гаврилишин навіть у поважному віці завжди був людиною майбутнього. Найбільше любив спілкуватись з молоддю. Казав, що спілкування з натхненними молодими українцями дає йому можливість мріяти і жити в майбутньому. Пишаюся, що пан Богдан Гаврилишин – мій земляк. Ми навіть навчалися в одній гімназії в Чорткові – він на початку 40-х років минулого століття, а я майже 60 років потому. Два роки тому Богдан Дмитрович знайшов час відвідати "Рідну школу", поспілкуватися з гімназистами і мешканцями міста. Хочеться запам'ятати його таким – усміхненим і привітним, прикладом для наслідуванням і Людиною, яка надихає покоління!

Нацрада реформ підтримала зміни до Податкового кодексу

Національна рада реформ сьогодні підтримала зміни до Податкового кодексу України, підготовлені урядом спільно з народними депутатами і громадськістю. Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини