MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 липня 2017

1238 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 липня

Чому швидко побороти корупцію не вдасться

Боротьба з корупцією – це евфемізм. Це боротьба з цінностями виживання, які сповідує більшість населення. Й у короткостроковій перспективі цю ситуацію змінити не вдасться. Це буде тривалий процес. Ті інститути для боротьби з корупцією, які зараз впроваджуються, будуть іще змінюватися. Багато разів ми будемо починати спочатку. Тому що вони впроваджуватися тільки тією мірою, якою наша стратегія виживання буде відступати. Якась невелика частина населення вже позбулася цієї стратегії виживання. У цьому немає нічого трагічного, тому що революційні події, як правило, відбуваються коли активна меншість впливає на пасивну більшість і змінює країну. Так що тут усе цілком природно.

"Винен" у тому, що українець. Сьогодні – день народження кремлівського бранця Сенцова

Сьогодні день народження Олега Сенцова. В окупованому Криму його чекають донька, син, мама. По всьому світу за Олега боряться люди доброї волі – й ми ім за це дякуємо. Дякуємо його мужній сестрі, пані Наталі, яка дуже багато робить задля звільнення брата. Всім украінським дипломатам і консулам. Олег – приклад мужності і патріотизму. Він має бути на волі. Звертаюся до " Нової газети", яка цими днями щодня друкує звернення матері військового злочинця Агеєва. Надрукуйте звернення мами режисера Сенцова – зі проханням звільнити іі сина. Він не воював проти інших країн і нікого не вбивав. Він був на своїй, кримській землі. Його "вина" тільки в тому, що він – українець! 

Ганебний ювілей: від кого веде свій родовід 128 ОГПБр З

Підрозділ хотів гучно відзначити 95 років, невже і підписатися, що окупація Туркестану, Угорщини, Чехословаччини, Афганістану це те, чим слід пишатися? Дива математики – Україні 26 років. А 128 бригаді – 95. Ні, можна було б зрозуміти, якби підрозділ вів відлік від Перших визвольних змагань, але ж ні – від російського окупаційного з'єднання. Думаєте, 128-ма єдиний підрозділ, що веде свій вік від частин окупаційного режиму СРСР? Ні. І військових не бентежить, що СРСР – це наслідок окупаційних дій Росії. Наслідок знищення української держави. Тобто якщо зараз ми програємо, і Росія нас завоює, створить з українців колабораційні підрозділи, це і буде по суті Красна армія часів 1922 року.

Як відпочивали на західній України майже 90 років тому. ФОТО

Добре облаштованими пляжами могли похвалитися і Заліщики – супермодний польський курорт міжвоєнного часу. Сьогодні в цьому тернопільському райцентрі майже нічого не нагадує про часи, коли вздовж Дністра росли акуратно підстрижені клени, стояли пальми в діжках, а між доглянутими доріжками на лежаках насолоджувалися теплом курортники. Береги Дністра в Заліщиках в спекотні дні і сьогодні заповнені охочими відпочити. Але від колишнього благоустрою не залишилося і сліду. Пляжі облаштовували всі курортні карпатські містечка, навіть ті, де не було затоплених шахт або великих річок.

Активісти на сесії ЮНЕСКО вперше озвучили факти про неконтрольовану забудову навколо Софії та Лаври

Тепер активісти очікують на результати, зокрема, що їм нададуть документи, які уможливлять захист культурної спадщини столиці. Попередньо ЮНЕСКО вже ухвалила резолюцію, згідно з якою українська влада повинна скасувати всі дозволи, надані на будівництво в буферній зоні Софії та Лаври. "В Україні мають не тільки скасувати дозволи, але й провести демонтаж у буферній зоні Софії Київської, щонайменше, знести декілька поверхів будівлі по вулиці Гончара. Київська влада й міський голова підтримують цю позицію", – наголосила юристка, захисниця архітектурної спадщини Києва Марина Соловйова.

Окупований Донбас: екологічна катастрофа вже сьогодні. ФОТО

На окупованих Росією територіях Донбасу з кожним днем неоголошеної гібридної війни наростають явища екологічної катастрофи. Пішов вже четвертий рік руйнування агресором економічного, соціального, природного довкілля. Донбас, який колись був індустріальним серцем Радянського Союзу, завжди вважався екологічно проблемним. Роками вибудовувалась складна промислово-екологічна інфраструктура, в якій кожний елемент виконував природозахисні функції. Окупаційна влада в гонитві за грошима, в умовах зменшення фінансування з Росії, безжально порізала на метал обладнання водовідведення шахт Чистякова (колишнього Тореза) й інших міст Донбасу.

Неначе справжній рай – там, де українці

Рай виникає саме там, де селяться українці. Йде за ними  по п’ятах, як гарбуз по городу, зеленіє оазами плодових дерев та виноградних альтанок у жаркому степу. Втім, це дуже оманливий рай, як виноградники на попелі Везувія. Як тільки з нього з якихось причин зникають українці, як із тридцятикілометрової чорнобильської зони чи Північного Криму, він знову стає пущею й пусткою. Насправді всі оті древні храми Софії й мазепинські барокові дзвінниці при них, підручники "Арифметика” Магницького та "Граматика” Смотрицького, всі оті "Повісті временних літ", "Літописи Самовидця" й "Вірші на жалісний погреб шляхетного рицаря Петра Конашевича Сагайдачного" були створені під час війни й попри війну. І предки якось навчилися з цим сотні років жити. Схоже, мусимо й ми.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини