MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 жовтня 2017

1182 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 жовтня

Золото Москви: найбільша крадіжка в історії

Живучи в Іспанії, я із здивуванням зрозуміла, що комуністичні ідеї досить популярні на півночі цієї країни. За інші регіони не можу сказати. Мені доводилося досить часто сперечатись і доводити, що нічого доброго людству комуністичні ідеї не принесли. Але, напевно, людям хочеться вірити в те, що казки існують. І що найцікавіше, прихильність до комуністичних ідей висловлюють освічені люди середнього класу. Із робітниками я мала менше контакту, але думаю, що серед них любителів комунізму ще більше. Недавно я надибала на статтю в іспанській газеті La Gaceta, з якої дізналасч про ще один злочин радянського режиму. Коли я розповіла про цю публікацію моїм знайомим іспанцям, то виявилося, що майже ніхто з них не знав тієї історії. Людство має коротку пам’ять.

Волкер послідовно й адекватно оцінює ситуацію в Україні – нардеп

"Коли ми вперше зустрілися зі Владиславом Сурковим, він висловив стурбованість становищем російськомовного населення України. На що я відповів, що сам бував у різних частинах України, зокрема й у східній, і можу сказати, що російськомовному населенню погано тільки там, де є російські війська. Тож, може, ми просто виведемо їх звідти? Це вирішить усі проблеми і зніме вашу стурбованість!" Це Курт Волкер – спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України. Волкером складно маніпулювати. Ми знайомі з ним уже багато років, ще з часів його роботи директором Інституту Маккейна. За своєю першою професією він аналітик, починав кар'єру в ЦРУ й у службі зовнішньої розвідки Держдепартаменту.

Хімічні атаки й Україна. Про що знову брехав Кремль

Прокремлівська дезінформація любить поширювати суперечливі повідомлення: про те, що атака сталася на п'ять годин пізніше, ніж насправді, що сирійська армія виявила склад хімічної зброї терористів, що атака була інсценуванням, що це провокація "ІДІЛ", що фотографії жертв – підробка, а також, що атаку організували ЦРУ й Пентагон. Це широко використовувана стратегія. Ті ж техніки дезінформації вживалися, коли збили літак MH17, а також під час нападу на гуманітарний конвой в Алеппо. Інша популярна стратегія дезінформації – дискредитувати інших учасників дій у Сирії. Цей метод полягає в тому, щоб постійно, раз по раз звинувачувати США у створенні "ІДІЛ" і його підтримці в Сирії. Цього тижня такі неправдиві заяви знову прозвучали на "Первом канале"

Крізь московський окуляр: позбутися російської оптики

Припустімо, це ексцес, але не випадковий. Звідки беруться експерти? Загалом з університетів, де вони вивчають ту чи іншу країну. Так от, фахівці з України, як і решти пострадянських країн, – це здебільшого або русисти, тобто колишні студенти, які спеціалізувалися на російській мові, літературі, історії, або просто росіяни-емігранти. Інформацією вони живляться переважно з російських видань (відкриті джерела – важливий інструмент, але за такої частки пропаганди він може збивати з пантелику загартованих аналітиків). Інакше кажучи, їхній погляд на події в регіоні визначається російською оптикою, точка відліку для них – Москва.

"Сенсаційність" в інформаційних потоках відволікає нашу увагу від насправді важливих речей

Вони прагнуть тримати нашу увагу на цих подіях і темах якомога довше, але не для того, щоб ми краще зрозуміли суть, а насамперед, щоб продати нам під цим соусом свою рекламу. Тому при цьому забагато емоцій, крику, істерики і взагалі, безпідставної "скандальності", яка насправді лише симулює "сенсаційність" і відволікає увагу від насправді важливого. Кількість негативу в публічній комунікації просто зашкалює, він є скрізь, на всіх телеканалах, радіо чи інтернет-сайтах, в усіх "тиражних" блогерів. Тому що так функціонує теперішня бізнес-модель в медіа. І політична модель функціонує аналогічно.

Про що варто забути в Facebook і до чого прагнути

Соцмережі розроблені таким чином, що заохочують користувачів створювати  унікальний контент. Вони не люблять скопійований текст, взяту з Google картинку чи відео, яке неодноразово заливалося на інші сторінки. Але ще більше вони не люблять репости. Кожен репост – це підвищення рейтингу сторінки, інформацію якої ви поширюєте. Але рейтинг своєї сторінки ви, скоріше за все, знижуєте. Ви не докладаєте зусиль до створення контенту – просто ділитеся чужою інформацією. Якщо ви не генеруєте унікальний контент, не розраховуйте на хороше охоплення допису. Алгоритми соцмереж показують нам найцікавіше з того, що є у нашій стрічці новин. Це потрібно, щоб ми частіше повертатися сюди.

В Україні жовтень завершує цьогорічні гастролі потужним вітром – синоптик

30-31 жовтня північно-західний вітер досягатиме поривів 15-22, місцями 25-27 метрів за секунду. Будьте дуже обережними. Йтимуть дощі. Вже сьогодні подекуди дощ переходить у мокрий сніг, завтра цієї фази опадів – мокрого снігу – побільшає. У південній частині – місцями невеликий дощ. Температура повітря буде невисокою, протягом дня 31 жовтня +2 +7 градусів, на півдні до +7 +11 градусів, у західних областях місцями 0-3 градуси тепла. У Києві завтра дощ та мокрий сніг, ускладниться ситуація на дорогах – переходьте вже сьогодні на зимову гуму, протягом дня +4 градуси. І знову головним ньюсмейкером погоди буде сильний штормовий вітер у столиці! 1 листопада сильний вітер послабне до помірного.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини