MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 грудня 2017

1379 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 грудня

Штаб АТО: Бойовики на Донбасі готуються до наступу

За даними розвідки, 19 грудня загарбники ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції через заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Зокрема, ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об’єктах Збройних сил України, об’єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокативних обстрілів у бік наших позицій і житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування

Обстріл Новолуганського: четверо постраждалих, згоріли три будинки. ФОТО

Дух "руского міра" щойно відчули на собі мешканці селища Новолуганського: близько 17-ї години на житловий сектор впало щонайменше 15 снарядів "Граду". Російські наймити поцілили в житлові будинки й дитячий садок. Станом на 18:35: виявлено вісім будинків із прямим влучанням снарядів: три з них згоріли, два загасили, один іще намагаються загасити. Постраждало четверо осіб: дві жінки та два чоловіки. Їм надають допомогу в Бахмутській і Світлодарській лікарнях. Одна особа постраждала сильно – її наразі оперують. Є імовірність другого удару по селищу. Люди попереджені й перебувають в укритті. На місці події розгорнуто оперативний штаб.

Саакашвілі оголосив мораторій на подальші марші та мітинги

Таке рішення було прийнято через вчорашні сутички біля Жовтневого палацу, зазначив член політради "Руху нових сил" Іван Лозовий. Однак він зазначив, що "Рух нових сил" не припинятиме своїх опозиційних акцій. "Опозиція – це дуже важлива частина демократії. Політика без опозиції – це авторитаризм і диктатура. Хоча ми знаємо, що Саакашвілі оголосив, що поки що діятиме повний мораторій на подальші марші чи мітинги, з огляду на те, що відбулося вчора", – зауважив Лозовий. Окрім цього, він пояснив, як триватиме діалог опозиції зі владою, якщо остання доволі радикально налаштована у своєму ставленні і до Саакашвілі, і до "Руху нових сил".

Тимчук: Нова російська тактика на Донбасі – звичайна багатоходівочка Путіна

Особливістю цієї багатоходівки Кремля є те, що Путін як любитель нав'язувати свою ініціативу тут сам діє ситуативно, реагуючи на чужу – України й Заходу – ініціативу. У цьому його слабкість. Так, у контексті зазначеного можна очікувати подальшого зростання активності окупаційних військ і серйозного загострення ситуації на Донбасі, але й тут є запобіжники. Наприклад, разом з уведенням пакета американських санкцій, що готується, Захід (США і ЄС) можуть відразу підготувати спільний "страхувальний" пакет подальших санкцій – на випадок, якщо Москва зробить ставку на ескалацію конфлікту.

Хай живуть розп'яті снігурі: російська неадекватність допомогла Україні вистояти

Вони й не могли цього прорахувати. Тому що для цього потрібно було Україну вивчати. Досліджувати. Аналізувати. Прораховувати. Без дурних ідеологем і безглуздої самовпевненості. Якщо у вас постачальник інформації про Україну – це "марков" або "затулін", то ви не маєте інформації про Україну. І чим довше така ситуація зберігатиметься – тим краще. Чим неадекватним буде їхній опис реальності – тим неефективнішими будуть їхні кроки. Кожне нове одкровення про "новоросію" або "іспанського диспетчера" – лише ще одне підмога для Києва.

У Мексиці Санта-Клауси влаштували святковий марафон. ФОТО

У мексиканському Монтерреї пройшов масовий забіг Санта-Клаусів та інших різдвяних персонажів. На старт вийшли близько 600 учасників. Для дорослих підготували траси на п'ять і 10 кілометрів, а маленьким Санта-Клаусам досить було пробігти три. Забіг був організований для благодійності. Частину зібраних коштів буде спрямовано на допомогу дітям із неблагополучних сімей.

День святого Миколая: найцікавіші традиції в Україні та світі

У своїй уяві хлопчики та дівчатка, здебільшого, малюють таку картину: сивобородий чоловік із величезним мішком, в якому безліч подарунків, спускається з небес і у супроводі своїх помічників – ангелика та чортика, непомітно підкладає під подушку коробки з дарунками або прутики. Те чи інше він кладе тоді, коли начебто одержує вказівку від янгола, який переконує, що впродовж року дитина була слухняна, чи від чортика, який згадує, у чому малеча прогрішилась. Проте у давнину свята Миколая чекали і дорослі. Традиційно у цей день вони сходилися варити пиво та веселилися. А після гулянь запрягали в сани найкращих коней і каталися навколо села.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини