MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 грудня 2017

1719 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 грудня

На шляху до нових міністерств: річні підсумки реформи державного управління

Я вже неодноразово писав про реформу державного управління, яку вважаю однією з найголовніших. Зараз багато кажуть про гальмування всіх реформ, і не в останню чергу причиною цього є відсутність людей, спроможних ці реформи розробляти q eтілювати. Навіть наявність політичної волі, що стала постійно повторюваною мантрою серед широких верств громадян, не гарантує реальних змін, якщо їх нема кому робити. Словом, реформа передбачає зміну трьох ключових складників: люди, структури, процеси. Набрати нових людей із новими цінностями в нові структури з новими, чітко визначеними цілями та показниками ефективності, а також озброїти їх новими процесами і процедурами.

(Не)виконані обіцянки під ялинку, або що можуть зробити народні депутати в останній пленарний тиждень 2017 року?

Останній пленарний тиждень 2017 дає парламентській більшості останню цього року нагоду виконати чимало публічних обіцянок, зокрема щодо скасування дискримінаційного електронного декларування для громадських активістів і створення можливості для внесення нового законопроекту про антикорупційні суди, що неодноразово обіцяв президент. Традиційно ухвалення чималої кількості важливих рішень залишається "під ялинку", а значить, шанси на їхнє прийняття пропорційно зменшуються. Тому нагадаємо вимоги громадськості щодо порядку денного реформ, підготовлені РПР.

Загарбники не збираються припиняти вогонь на Донбасі – Цаплієнко

Розстріл мирних мешканців із "Градів" замість різдвяного перемир'я. Це в їхньому стилі. Ворогові не дають спокою наші звільнені села. Два тижні поспіль вони били з артилерії по селищам Травневому (колишній Металіст) і Гладосовому. У підсумку, не витримавши ночівель у підвалах, багато мешканців пішли в Новолуганське, яке рік тому повернулося під контроль української армії. Й ось учора, приблизно о 17:00, російські найманці почали обстріл Новолуганського. "Градами". Реактивні "Гради" б'ють не точково, а по площах. Щоб було зрозуміло, окупанти обстрілюють не військові, а житлові будинки.

Зимова казка: з'явилися перші фото засніженого різдвяного містечка в Києві

Сьогодні о 19:00 відбулася церемонія запалювання вогнів на головній ялинці України. Облаштування різдвяного містечка в Києві майже завершено. Свіжі фото засніжених локацій опублікували організатори на сторінці у Facebook. "Вже майже все готово, навіть сніг завітав до нас і турботливо вкрив усе навколо білим полотном. До казки лишилася лише одна мить..." – ідеться в повідомленні. 

Як зробити українські школи сучасними та креативними

Це довгий процес, але що можна зробити вже в кожній школі, яка все ще відчуває себе як фортеця в облозі? Найкраще це опановувати на практиці. Але кому все ж бракує часу на майстер-класи, тренінґи чи хоча б консультації, пропоную три поради, які можна застосувати вже зараз. Замість того, щоби вимагати від учнів справного відтворення фактів, дайте їх їм і скажіть, де взяти ще більше, але поставте перед ними завдання, відповіді на які немає наприкінці підручника. Оцінюйте не "правильність" відповіді, а хід думок і отриманий зворотній зв’язок. Заохочуйте вміння знайти нові, незвичні, але дієві, лінії, що зв’язують відомі факти й дають нове знання.

''Країна Мрій". Гурт ВВ презентував мультик до дня Святого Миколая. ВІДЕО

 

І в казці, й у житті, чорну смугу змінює світла, а добро – бере гору над злом. Часом ми не відчуваємо беззахисності та вразливості наших дітей. Адже нездатні сприймати світ таким, яким бачать його вони. Через це дітлахи інколи не отримають захисту, якого потребують та очікують від нас. Наше відео допоможе батькам поглянути на світ очима дитини. У мультику використано образ чарівної парасольки. Вона захищає від родинних штормів і негоди в людських стосунках. У переддень святого Миколая всім нам залишається вірити в диво й чекати добра, миру та кохання. Віримо, що він подарує це диво кожному з нас і всій нашій Україні.

Попросімо в Нього щастя. Так, щоби для всіх. І поділімося з ким зможемо

Іде святий Миколай. А у школі казали, що святого Миколая нема. У сім років ця інформація справді дуже серйозна. Учителька так і казала, що Його нема. Що це мама й тато підсовують під подушку подарунки. І що Він не приходить через відкриту кватирку, бо як туди може вміститись великий і бородатий дядько? І це було так правильно і так правдиво… Але ми не вірили. А як було вірити, якщо Миколай знову приходив пізньої ночі, коли стомлені очі самі собою заплющувались і – вкотре! – ти таки не дочекався цього старого дідугана, який мав таку погану звичку приходити тоді, коли ти вже спиш?… Але ж Він був! Он і машинка нова, і цілий стосик книжок, і пакуночок з цукерками та мандаринки.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини