MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 травня 2018

2807 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 травня

СБУ затримала організатора вбивства Бабченка

Затримання відбулося сьогодні декілька годин тому. "Близько трьох годин тому організатор цього злочину нами був затриманий у місті Києві. Прямо зараз тривають слідчі дії з цим громадянином", – сказав Василь Грицак. Орім того, голова СБУ додав, що проводиться низка обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування цього чоловіка. Служба завчасно отримала інформацію про готування замаху на життя Аркадія Бабченка та пошуку виконавців вбивства. Спецслужби РФ був завербовали громадянина України "Г", який отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців для скоєння ряду терористичних актів із численними жертвами.

Журналіст Аркадій Бабченко – живий, убивство інсценовано

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що СБУ завчасно отримала інформацію про підготовку замаху на життя Аркадія Бабченка. "Зараз я можу повідомити деталі спецоперації Служби безпеки України, завдяки якій нам вдалося не тільки зірвати цинічну провокацію, але і задокументувати підготовку російськими спецслужбами цього зухвалого злочину", – заявив Грицак.

Росія відмовилась від переговорів про звільнення заручників – Геращенко

Українська сторона і на ТКГ, і в безпековій та гуманітарній групах засудила ескалацію насильства, вбивство 15-річної Дарина Казeміровоі та 12-річного Дмитра Мацуя і запропонувала прийняти спільну заяву ТКГ, в якій засудити вбивство українських дітей, висловити співчуття жертвам збитого Боїнгу МН17, засудити причетність РФ до цієї трагедії( визнану і зафіксовану міжнародною слідчою групою), негайно розблокувати звільнення політв‘язнів Кремля і допустити нарешті МКЧХ до тюрем на окупованих територіях та в РФ. 

Парубій в Ізраїлі зустрівся із головою та депутатами Кнесету. ФОТО

Дуже активний день зустрічей та переговорів в Ізраїлі. Провів зустріч із головою парламенту Ізраїлю – Йоелем Едельштейном, і депутатами Кнесету. Обговорили з ізраїльськими колегами перспективи ухвалення Договору про Зону вільної торгівлі між Ізраїлем та Україною. Подякував Акраму Хасонові – депутатові Кнесету, авторові законопроекту про визнання Голодомору – геноцидом українського народу парламентом Ізраїля за його ініціативу. Звернувся до голови та депутатів Кнесету зі проханням ухвалити цей важливий для всього українського народу законопроект.

Як українські медіа й експерти стають корисними ідіотами російської агресії

28 травня, телеканал "1+1", програма ТСН дає картинку із Залізного Донецької області, де в наслідок ворожого обстрілу загинула 15-річна дитина. Текст у кадрі: "Снаряд 122-го калібру залетів в один із будинків уночі. Другий снаряд потрапив на цей двір удень, унаслідок чого загинула дитина. Рідні звинувачують у трагедії українських військових. Поліція кваліфікувала обстріл бойовиків як теракт". Усе. Крапка. Тобто український телеканал за фактом звинуватив українську армію в самообстрілі, повторивши пропагандистський штамп рашистської пропаганди.

США втрачають популярність у Європі

Політика Трампа щодо ЄС і зокрема Німеччини поступово руйнує партнерство, тому назвати її дружбою доволі складно. США ігнорують 70 років довіри, яка гарантувала мир і добробут у Європі, й таким чином підіграють Росії. Така політика викликає незадоволення в європейців і створює небезпечну ситуацію, яку доведеться вирішувати за участю всіх членів ЄС, НАТО, а також потенційних союзників. Чи можуть США дозволити собі залишатися солітером в ізоляції? Чи не час уже ухвалювати продумані, кваліфіковані й ефективні рішення, які забезпечать мир і стабільність у Європі?

Позбутися 29 годин безнадії: залізничне сполучення має бути швидким і доступним

Чому я впевнена, що ідея спрацює? Все почалося в січні цього року зі проекту "Потяг на Маріуполь". Дорога між Києвом і Маріуполем займала одним потягом 17 год і другим – 18 год 45 хв. Ініціативна група представила два сценарії, як можна скоротити час у дорозі до 15 год 30 хв і 13 год 30 хв унаслідок зміни маршруту та пришвидшення на деяких ділянках шляху. Автоматично змінювався також графік потяга. Людина могла виїхати ввечері з одного міста, приїхати рано-вранці в інше і встигнути зробити всі свої справи. Після цього розпочалася адвокаційна кампанія, пошук союзників у Маріуполі, Києві й інших містах, підтримка активістів, зустрічі з депутатами та самим міністром транспорту.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини