MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 грудня 2018

3246 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 грудня

Чому не можна казати дітям, що cвятого Миколая буцімто немає

В Америці звільнили з роботи вчительку, бо розповіла дітям, що немає на світі Санта-Клауса, Зубної феї та ще когось. Діти потім довго плакали й мали проблеми зі здоров'ям. Ну то я вам зараз доведу, що та вчителька – дурепа. Кілька років тому в Києві тато й мама, успішні айтішники, намагалися переконати двох своїх синів і, перепрошую за інтим, одного всиновленого (п'яти, семи й восьми років), що cвятого Миколая не існує. Малі вислухали, посміялися, похитали головами, що згодні, й розійшлися спати.

Чому не варто надто перейматися листом ізраїльського посла щодо року Бандери на Львівщині

Я не знаю, чи був лист посла його особистою ініціативою або частиною тактичної гри із Росією. Але я впевнений, що описані вище стратегічні фактори набагато важливіші у практичній сфері будь-якого "року Бандери". Хотілося б думати, що в Ізраїлі це теж розуміють. І я сподіваюся, що українська сторона виявить стриманість і здоровий глузд, і не сприйматиме непродумане висловлювання посла як свідчення недружнього ставлення держави. Тим паче, якщо я помиляюся, і лист не було продиктовано бажанням підлеститися до Кремля, а з'явився з його приватної ініціативи.

Відсіч морській агресії Росії потребує нестандартних рішень

Що заважає Україні самій зняти напругу в морі? По-перше, відсутність грошей. По-друге, відсутність технологічних можливостей швидко наростити силу. На розробку й виробництво подібних кораблів йде від п'яти до семи років – і якщо нам сьогодні потрібні ці судна, то починати їх будувати потрібно було давно. А якщо грошей немає, потрібно шукати інші шляхи й вигадувати нестандартні рішення. У нас, наприклад, досі немає закону про офсетні операції – є тільки постанова Кабміну, самого закону немає.

Сила долі: яким був воєнний стан у Польщі

У будинку не було телефону, а отже, ми були цілковито відрізані від світу. Десь за тиждень вирішили вибратися електричкою до Варшави, відвідати батька-матір, подзвонити до приятелів (у трубці чоловічий голос повідомляв, що "розмова контрольована"), одне слово, зорієнтуватися, що діється. Стан цілковитої непевності тривав до кінця грудня. У телевізійних новинах диктори, вбрані у військові мундири, поважним голосом читали з аркуша новини, які, безперечно, були не новинами, а тільки пропагандистськими повідомленнями.

Чому всім нам слід пам'ятати про довгу перспективу

Європейська цивілізація побудована на надії, на духовності, що не боялася смерті. Це дозволяло людям будувати катедри – що тривало сотні років, і люди знали, що не побачать результату, але працювали разом. Нині ми хочемо результатів негайно. Коли ми втрачаємо довгу перспективу, виникає страх, а він є поганим порадником. Сьогодні десятиріччями усталені речі зазнають тектонічних змін, і нам потрібно джерело впевненості та внутрішнього миру. Роздумуючи над подіями, що трапляться незабаром (наприклад, вибори), треба пам'ятати про довгу перспективу.

Така журналістика: замість української правди – маніпуляції

Стежте за руками. 1. Заголовок: "Конкурент Епіфанія розповів, як Порошенко вмовляв його зняти кандидатуру". 2. Перша фраза: "Митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, що зняв свою кандидатуру на виборах предстоятеля нової православної української церкви, бо його шантажували". Читач ковтає ці дві фрази поспіль й одразу формує асоціативний ряд: "Отже, Порошенко й шантажував". Хіба не логічно? Але потім матеріал розставляє крапки над "і" за принципом "не подумайте плохого".

Подвійне підпілля святого Миколая

У моєму дитинстві святий Миколай був нелегалом. Він ховався не лише від малюків, яким приносив подарунки, але й від дорослих, які боролися з релігією та націоналізмом. Офіційним його замінником був Дід Мороз, підсилений для певності Снігуронькою. Проте до нашої хати цей сурогат не ходив, і я стрічався з ним лише на різних "утрєнніках" десь під кінець року. А Миколай продовжував діяти у своєму подвійному підпіллі, й чемні українські дітки отримували подарунки саме в ніч на 19 грудня.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини