MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 липня 2018

1751 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 липня

Як брехня УПЦ МП спрацювала проти неї самої 

Це не заява патріарха Варфоломія не вписується в "результати" поїздки єпископів УПЦ МП у Стамбул. Це їхня інтерпретація результатів і завдання за всяку ціну показати своїм вірним, що "зради" немає, – не вписуються в реальні наслідки цього візиту. Сумні для УПЦ МП наслідки. ... А скільки такої, правду кажучи, брехні було й раніше? А вірні все вірили й вірили – на те вони й вірні. А реалії все далі й далі йшли супроти тієї штучної картинки повної підтримки УПЦ МП у світовому православ'ї. Цікаво, кому вірні ставитимуть запитання "що відбувається?" – знову Константинополеві, який, бачте, "не вписується" в їхню уяву?

В окупованому Криму українського активіста Балуха засудили до п'яти років колонії

В окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха засудили до п’яти років колонії загального режиму та штрафу в 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) у другій "кримінальній справі" проти нього. Нову "справу" проти патріота порушили через заяви "начальника ізолятора тимчасового тримання" в селищі Роздольному Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам політв'язень і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього. Нагадаємо, Балух голодує з 19 березня через незгоду із "судовими" переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Про що йшлося на зустрічі президента із підприємцями. ФОТО

Зустріч президента України з бізнесом зібрала біля 600 вітчизняних та іноземних підприємців. Попередня була в березні та проходила в досить критичній і напруженій атмосфері. Президент почав із того, що на очах зібрання підписав прийнятий парламентом довгоочікуваний закон "Про валюту", назвавши його актом економічної свободи. Цей закон заміняє древній декрет, що протягом більше ніж 20 років стримував розвиток економіки. Також президент приділив увагу нещодавно ухваленому законові про антикорупційний суд. Наступною темою був податок на виведений капітал, що став предметом активної суперечки між політиками та підприємцями.

Чи дивиться український вболівальник російський футбол? ОПИТУВАННЯ

Чемпіонат світу з футболу 2018 вже назвали "мундіалем на крові", й усі добре знають, чому. Чи дивиться футбольні матчі з Росії український глядач? Дізнавалася кореспондентка UAINFO. Як показало опитування, більшість футбольних фанів не готові відмовитися від перегляду матчів із Росії. Поціновувачі футболу запевняють, що спорт поза політикою, і слідкують винятково за грою, а не за місцем проведення чемпіонату. Знайшлися й ті, хто відмовився від перегляду мундіалю принципово, адже матчі відбуваються у країні-агресорці.

Внутрішня політика Польщі послаблює її позиції в ЄС – Портников

Головне це те, що внутрішня політика польської влади й реакція на неї в ЄС послаблюють позиції Польщі в Євросоюзі та зменшують вагу тих справедливих слів, які вимовляють польські політики на міжнародній арені. Адже – незважаючи на наші конфлікти навколо політики історичної пам'яті або генерування внутрішньопольських криз – політика уряду "Права і справедливості" залишається послідовною та спадкоємною. Це політика протистояння кремлівському гегемонізму в умовах, коли багато країн "старої Європи" заради примарної вигоди готові зрадити принципи, на яких будувався Євросоюз.

Чотири джерела фінансування політичної кампанії в Україні

Очевидно, політична кампанія в Україні потребує грошей, чи то президентська, чи то парламентська. Гроші можна взяти лише в чотирьох місцях: 1. із власної кишені; 2. в олігархів; 3. у середнього класу; 4. у Кремлі. Інших джерел грошей немає. Люмпени не фінансують свого кандидата, скидаючись по одній гривні мільйонами людей. 1. Щоб узяти гроші із власної кишені, треба їх мати. І бути готовим спалити ці гроші в шаленій кампанії. 2. Щоб узяти гроші в олігархів, треба їм пообіцяти, причому не просто збереження статус-кво, а якісь більші можливості. Причому будьте певні, що ті хлопці знайдуть спосіб домогтися виконання угоди, – інакше би їх давно всі кинули.

Зліт "Мрії" показали з кабіни пілота: яскраве ВІДЕО

На офіційній сторінці ДП "Антонов" у соцмережі Facebook оприлюднили захопливе відео, як пілоти підіймають АН-225 "Мрію" на злітній смузі посеред джунглів. Зазначено, що запис було зроблено з аеропорту Чиморе в Болівії. "АН225 виконує серію рейсів з перевезення бойлерів вагою 150 т для теплоелектростанції в Болівії з міста Ікіке, Чилі, до Чиморе, Болівія. У кожному рейсі "Мрія" доставляє вантаж вагою до 160 т", – розповідають у ДП "Анотонов".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини