MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 січня 2019

3056 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 січня

Фурса: Випадок із Зеленським – це величезна самоомана

І не звинувачуйте потім Коломойського. Це буде ваша вина. Ви повірили в його історію. Історію, яка потрібна йому. Тому що Коломойському потрібна навіть не перемога Зеленського. Коломойському потрібна слабка Україна. Як і будь-якому олігархові, до речі. Але Коломойському потрібніше, тому що сильна Україна змусить його заплатити за "Приват". Забере активи, що в Україні, що за кордоном. Слабка Україна не буде здатна на це. І дозволить продовжувати заробляти. На Україні й українцях.

Три погляди на показники України у Світовому індексі сприйняття корупції

Ми поки живемо наслідками досягнень 2014-2015 років. На нас працюють ProZorro, "ProZorro.Продажі", автоматичне повернення ПДВ, відкриті реєстри власності (хай і не досконалі), відкриті бюджети (хай і не повні). Ми просуваємося переважно тому, що інші падають (цього року Казахстан та Азербайджан, минулого – Росія). Нам треба наводити лад із системою правосуддя, позбавити правоохоронців можливості кошмарити бізнес, спростити стосунки бізнесу та влади (бо в нас усе занадто зарегульовано, і при цьому ці регуляції не працюють через слабкість держави), оновити НАЗК і САП...

Високий рівень державного боргу й одне з головних питань у рік подвійних виборів

Вочевидь, якщо ми продовжимо поточну політику фіскальної консолідації та рефінансування боргів, – за кілька років боргова проблема вирішиться чи принаймні стане значно менш гострою. Це передбачає продовження політики низьких бюджетних дефіцитів і стабільне виконання програми МВФ. Заходи, які призведуть до зупинки програми МВФ (наприклад, штучне зниження тарифів, чи скасування незалежності НБУ) чи значного зростання дефіциту, перервуть тенденцію до зниження боргового навантаження та призведуть до економічної кризи.

Потік розбрату: суперечки щодо скандального газопроводу набирають обертів

Широкий консенсус у німецькій політиці й серед громадськості, на який федеральний уряд досі міг спиратися у справі "Північного потоку-2", починає поступово розвалюватися. Хоча досі лише "Зелені" чітко висловилася проти проекту, але застереження з’являються вже й у ХДС – силі Анґели Меркель. Заперечення лунають і від німецької економіки. Впливовий Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung – інститут економічних досліджень – нещодавно порахував, що в разі реалізації "Північного потоку-2" ФРН не зможе досягти цілей Паризької кліматичної угоди.

Фінляндія розпочала грандіозний експеримент в галузі штучного інтелекту

Цікаво, що ця ініціатива зародилася не в уряді, а у фінському суспільстві. 2018 року Гельсінський університет запустив безкоштовний масовий онлайн-курс Elements of AI. У рамках навчання кожен охочий може ознайомитися з базовими принципами роботи штучного інтелекту та зрозуміти, як працює машинне навчання. Аби пройти курс, студентам не потрібно вміти програмувати – з них не готують інженерів AI. Ціль – загальне розуміння можливостей та обмежень технологій штучного інтелекту. Вже більше 10 000 людей встигло успішно завершити цей онлайн-курс. 

Крути – поразка чи перемога? ІНФОГРАФІКА

Пам‘ять про Крути повернулася в Україну із відновленням її незалежності в 1991-му. Але тоді та протягом наступних двох десятиліть цей бій згадували як трагедію чи навіть поразку. Оборонці станції загинули, більшовики продовжили свій наступ на Київ. Ось що говорили про Крути. Для більшої драматизації суттєво завищувалася кількість українських втрат, понижувався їхній вік. Тож згадування цієї події перетворилося на плач і розпач від чергової поразки. Такий підхід далекий не лише від об‘єктивної історичної оцінки того, що сталося під станцією Крути 29 січня 1918 року.

Яскрава ілюстрація цивілізаційної прірви між нами й нашими пращурами

Я полюбляю іноді змушувати на все це дивитися чужими очима. І я згадав своїх двох бабусь, які ніколи у своєму житті нічого такого не бачили й побачити не могли. І подумав, як би їх зараз від цього видовища ковбасило... Від цих кавалків норвезького лосося. Від м'ясива різних видів. Від заморських фруктів, що навіть назв їхніх вони ніколи не чули. Лічі, авокадо, лайм... Думаю, вони просто би збожеволіли. Від самого факту, що може бути так багато різної їжі, від надміру у виборі. І річ не в тому, що вони чогось такого дуже хотіли. У них не було навіть можливості подумати про таке бажання.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини