MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 липня 2018

2062 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 липня

Крим – це Україна. Інституції США на нашому боці

На сайті Держдепу США опублікувано потужну заяву під заголовком Crimea Declaration. В ній навіть є посилання на Декларацію Веллеса 1940 року, що США ніколи не визнавали окупації Радянським Союзом країн Балтії. Так само й анексії Криму ніколи не визнають. Чому саме держсекретар Майк Помпео її озвучив? Бо це сфера його відповідальності. Та й хто як не Помпео. Це один із найбільших русофобів, який ще в квітні 2014 року на посаді керівника ЦРУ приїжджав до України, на Донбас, та на власні очі бачив російську агресію.

Сумна доля путінських референдумів із гітлерівсько-сталінськими цифрами

Цю світлину зробили у вересні-жовтні 1938-го в чехословацькому судетському місті Рейхенбезі (зараз – Ліберець). На ній зображена німецька сім'я, яка переїжджає з однієї квартири до іншої. Можливо, навіть до відібраної в чехів. Адже Третій райх щойно анексував Судети, й вермахт зайняв місто. Однак знімок обійшов тоді газети Німеччини з підписом – німці, які ховалися в лісах від чехів, повертаються додому. Таких фото міністерство пропаганди Геббельса замовляло досить багато. Їхню фейковість помічали майже відразу, але спростовувати мало хто наважувався. Недарма Путін якось висловився про Геббельса, що той був хорошим фахівцем у своїй сфері.

Кораблі НАТО в Одесі: важливий фактор стримування російської агресії

Зазвичай якийсь один корабель із угруповання, що проводило Breeze заходить в Одесу. Але щоб ось так, великою групою з шести кораблів – безпрецедентний випадок. Також у цій ситуації впадає в очі фраза командувача Постійної військово-морської групи НАТО №2, офіцера королівських військово-морських сил Нідерландів Боудевіна Бутса, про те, що: "Нам потрібно навчитися маневрувати в умовах ситуації воєнного конфлікту...". Такого формулювання раніше я не зустрічав. Зазвичай вживають обтічніші фрази на кшталт "покращувати сумісність військових кораблів різних країн". Так, навчання багато в чому можуть скидатися на ті, що проводилися й у попередні роки, але така фраза сказана вперше.

Після зустрічі із Трампом Путін чекав чого завгодно, тільки не такої декларації про Крим – Портников

Не потрібно недооцінювати те роздратування, яке висловлюють в Москві після оприлюднення Держдепом США "Кримської декларації". Ми можемо дивуватися тій реальності, у якій перебуває російське керівництво, але від зустрічі із Трампом Путін очікував чого завгодно, тільки не цієї декларації, яка відкидає "спробу Росії анексувати Крим". Хочеться ще раз підкреслити цей важливий дипломатичний нюанс – спробу! Тобто анексію Криму не сприймають у Вашингтоні як завершений політичний акт. Відкинуто тезу Путіна та його поплічників про те, що тему крадіжки закрито. Проведено недвозначну паралель з іншою огидною анексією – анексією Радянським Союзом країн Балтії.

"Політичні тварини": вони рідко помиляються – це подобається більшості

Час від часу вам здається, що хтось із політиків каже абсолютну дурню. Вам треба зрозуміти, що вони це кажуть, аби сподобатися виборцю. Про таких політиків кажуть "political animals" – вони відчувають, що треба сказати, щоб сподобатися. І вони рідко помиляються – це подобається більшості. Якщо вам не сподобалося, значить, ви просто не належите до цієї більшості. Якщо ви не згодні – спробуйте вийти до аудиторії, де сидить тисяча навмання вибраних людей (не ваше оточення, що поділяє спільні цінності), й усім сподобатися. Або принаймні проведіть цей експеримент у маршрутці.

САП поставило хрест на деклараціях – активіст

Декларація депутата з патріотичного "Народного фронту" є показовою. Документ міг стати першим, який би довів велику рибу до судового вироку. Ще на початку цього року Національне агентство з питань запобігання корупції зробило висновок, що Дзензерський у 2016 році не задекларував боргів перед трьома банками на 4,8 мільярди гривень. Причому зробив це умисно. Оскільки за рішеннями суддів із його парламентської зарплати встигли стягнути 25 тисяч гривень. Тож депутат точно знав про свої борги.

Шизофренічна бідність по-закарпатськи

Не можу сказати зі 100% впевненістю, що викликало цю шизофренічну картину, але підозрюю, що це комбінація масового залучення жителів Закарпаття до роботи та життя в ЄС, помножена на тінізацію економіки та масштабну залученість до контрабанди (інакше мені важко пояснити "масове голодування" в опитуванні на фоні низкього показника по країні в цілому – так видається, що закарпатські домогосподарства просто неправдиво відповідають). 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини