MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 липня 2018

1544 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 липня

Нищівна кримська поразка Кремля

Декларація Державного департаменту та реакції на неї європейських держав вказують на єдність Заходу в питаннях захоплених українських територій. Жителі півострова мають розуміти, що всі запевнення російських загарбників про те, що американці та європейці "ось-ось визнають" Крим "російським" – це брехня. Кримчани для цивілізованого світу залишаються громадянами України, а півострів – тимчасово захопленою територією. Москва може розраховувати на підтримку окремих союзників, але політика США та ЄС у цілому залишається незмінною: Росію рано чи пізно змусять забратися з української землі.

Тупа покора, убозтво, страх і приреченість: ці люди сьогодні заполонили Київ. ФОТО

Якийсь часовий портал відкрився над Києвом, над українською святинею – Лаврою, яка сьогодні в полоні темних сил. Звезені автобусами, вони ж насправді нічим не відрізняються від персонажів картини із дрімучої російської глибинки позаминулого століття. Тупа покора, убозтво, страх і приреченість. Правда вигідно мати таких прихожан? Вони не лише ідеологічна, вони – біологічна зброя насправді. Поки ми не відірвемося від цього мракобісся, від цієї темряви й ненависті, ми не зможемо змінити свою країну. Нам треба нарешті наглухо закрити цей часовий портал.

Психічна атака: для РПЦ і її філіалу УПЦ МП хресна хода – це огляд військ

А хресна хода 2018 року – ще й попередження Константинопольському патріархатові: не варто йти на конфлікт із Москвою, он скільки її прихильників в Україні! І вони готові, за твердженням російського олігарха з українським паспортом Вадима Новинського, не просто до церковного конфлікту, але до "громадянської війни".Хресна хода РПЦ в Україні 2018 року – це своєрідна "психічна атака", яка повинна довести Константинопольському патріархатові, що така "громадянська війна" дійсно є можливою, а відповідальність за неї буде на тих, хто хоче подолати розкол в українському православ'ї й дати мільйонам прихожан УПЦ КП й УАПЦ змогу возз'єднатися зі своїми одновірцями.

Криворіжка, криворожка чи криворожанка? Як називати мешканку Кривого Року

Олександр Пономарів

Читач Павло пише: на одному авторитетному сайті прочитав пораду замінити скальковане слово обнадіювати на стилістично кращий варіянт подавати надію. Чи можна тоді казати онадіювати? Бо є, наприклад, слово ощасливлювати. Замість слова обнадіювати справді краще казати подавати надію. Наявність слова ощасливлювати не дає пістав для використання відсутнього в українській мові слова онадіювати. Чи правильно Одіссей, Одіссея, одіссея за чинним правописом? Бо зустрічалося й написання Одисей. Написання Одисей – за "Проєктом українського правопису" 1999 року, який поки що не затверджений офіційно, але широко вживаний у багатьох виданнях.

Ганебний прояв повзучого реваншу корумпованої системи

Те, що Холодницького залишили на посаді, – ще одне свідчення, що зміни в Україні не стали незворотними, а політична культура ще далека від стандартів західної демократії.  Після оприлюднення доказів того, як Холодницький давав незаконні вказівки прокурорам, інструктував фігурантів кримінальних проваджень, щоб допомогти їм уникнути відповідальності, він мав би сам піти у відставку, в найгіршому разі його обов’язково мала би зняти з посади контрольно-дисциплінарна комісія. Те, що за такі кричущі порушення керівник антикорупційної (!) прокуратури відбувся доганою й лишився на посаді – ще один прояв повзучого реваншу корумпованої системи. 

Повсякденне життя Африки в яскравих знімках

Африка – другий за площею материк після Євразії, омивається Середземним морем з півночі, Червоним – із північного сходу, Атлантичним океаном із заходу й Індійським океаном зі сходу й півдня. Африкою називається також частина світу, що складається з материка Африки та прилеглих островів. Площа Африки становить 29,2 млн км², з островами – близько 30,3 млн км², покриваючи таким чином 6% загальної площі поверхні Землі і 20,4% поверхні суші. На території Африки розташовано 55 держав – це більше, ніж на будь-якому іншому континенті.

Падіння вищого товариства: слабкі місця меритократії

Меритократія, крім того, не дає змоги мислити категоріями інституції. Організації ставляться до меритократів як до коліщаток, необхідних для непомильного функціонування інституційної машини. Але етос, традиційно властивий інституції, вже не приваблює найкращих із найкращих, бо вони ставляться до неї як до щабля у своїх індивідуальних кар’єрах. У результаті найважливіші для функціонування суспільства інституції, наприклад освіта, політичні партії, парламент, так знекровлюються, що стають просто негодящими. А звідти вже тільки мить до появи тих, хто прагне збурити наявний лад.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини