MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 серпня 2018

574 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 серпня

Звільнення Сенцова можливе лише тоді, коли Путін захоче пропіаритись – політичний експерт

Cьогодні, 21 серпня, виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів з російських в’язниць. Політичний експерт, голова Free Voice Information Analysis Center Олексій Роговик в ексклюзивному коментарі для UAINFO розповів про можливі шляхи звільнення Олега Сенцова в нинішніх політичних умовах. "Тема визволення наших політв'язнів та полонених дуже важка. Складна не тільки тим, що російський агресор мордує у катівнях принципових та патріотичних українців, але й тим, що рішення про можливі обміни чи визволення приймаються винятково у Кремлі", – наголошує Роговик...

Блогер: На секунду уявив, як ці танки їдуть по Оборонній прямо до готелю "Луганськ" 

А ще ж  5 років тому в Києві на парадах танки були обвішані в**атими червоними зірками і колорадками. Всі ці "похідні каші", "дідівські сто грам" і інші ватники з пілотками. А тепер ось, красені з українськими прапорами. Ось цим і відрізняємося: у них нескінченна гордість за минуле давно перегнилих на нафту угроблених Сталіним солдатів, а у нас гордість за сьогодення, яке твориться тут і зараз.

Батьки 83% одеських першокласників свідомо обрали українську мову навчання для дітей

Станом на 16 серпня 2018 року в перші класи міста Одеси зараховано більше 11 тисяч дітлахів, з них 9 тисяч дітей бажають навчатися у класах з українською мовою навчання.

Про це  в ході брифінгу в мерії Одеси розповіла директорка муніципального департаменту освіти і науки Олена Буйневіч.

"Це 83% від загальної кількості наших майбутніх першокласників. І ця цифра на 25% більше, ніж в минулі роки", – зауважила вона.

Мосійчук: Росія страшенно боїться війни на два фронти

Остання кривава імперія світу Російська Федерація страшенно боїться війни на два фронти, боїться збройного повстання на і так не спокійному Кавказі. Повсталий, палаючий національно-визвольною війною Кавказ це запорука нашої української перемоги на окупованих росіянами Донбасі і в Криму!

Тріумф в Естонії: українські легкоатлети завоювали чотири золота

На міжнародному легкоатлетичному турнірі в Естонії українські спортсмени завоювали чотири золоті медалі. Про це повідомляєФедерація легкої атлетики України. Олександр Соколов став найкращим на дистанції 100 метрів. Тетяна Мельник оформила "золотий дубль" – вона завоювала золото на дистанції 300 і 100 метрів. Христина Гришутіна виграла стрибки у довжину.

ЗНО з математики стане обов'язковим для всіх випускників

Причина цього рішення – погані результати цьогорічного ЗНО і невтішна динаміка останніх років. Через два роки всіх школярів перевірять на знання математики: тестування з цього предмету стане обов'язковим.

У МОЗ розвінчали популярний міф про щеплення

Існує міф, що щеплення роблять лише у дитячому віці. Та насправді імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин — ревакцинація. Про це розповіли у прес-службі Міністерства охорони здоров'я: "Вакцинація від дифтерії і правця призначена не лише дітям, а і дорослим. Імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років. Тож дорослим роблять планові щеплення проти дифтерії та правця кожні 10 років".

Синоптик: осінь запускає своє промо поступово

 Сьогодні, 21 серпня нас перетне холодний атмосферний фронт. Десь поллє, десь капне. Переважно, на Заході та Півночі...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини