MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 вересня 2018

1124 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 вересня

Підготовка до автокефалії: Вселенський патріархат призначив до Києва своїх екзархів

Призначення Вселенським патріархом своїх екзархів у Києві обумовлене необхідністю проводити активну роботу з підготовки надання автокефалії православній церкві в Україні, проведення відповідних зустрічей і консультацій. Звання чи титул екзарха в цьому випадку означає особисте уповноваження Вселенського патріарха представляти його особу й церкву при виконанні конкретного завдання – підготовки до надання автокефалії. Для світської аудиторії функції Екзарха в цьому разі можуть бути порівняні з функціями надзвичайного і повноважного посла.

Тепер зрозуміло, чому Росія наважилася на вбивство Скрипалів

Поки Скрипаль був зрадником держави, він міг розраховувати на суд, вирок, помилування, обмін. Але щойно він торкнувся інтересів мафії – йому було підписаний смертний вирок. Мафіозна держава жорстока. Ми повинні це розуміти – тому що за часів Януковича ми мали саме мафіозну державу. А після 2014 року в нас почався транзит від мафіозної держави до корумпованої. І якщо після виборів 2019 року цей транзит продовжиться, якщо Україна продовжить позбуватися мафіозних рудиментів в існуванні держави й суспільства, це і стане нашою найбільшою перемогою.

Українці допомагають Чехії

Економічна (Торгово-промислова) палата (ЕП) Чеської Республіки (ЧР) вестиме перемовини з урядом щодо збільшення вдвічі річних квот на працевлаштування громадян України. Це виходить зі схваленої урядом ЧР програми "Режим Україна". Понад 2 млрд чеських крон (€77 млн євро) за рік надійде до бюджету Чехії від прямих і непрямих податків та відрахувань, пов’язаних із наймом працівників, залучених до цієї програми. Кожен українець, який досі був працевлаштований завдяки програмі, щорічно відраховує 440 крон кожному пенсіонерові.

Що таке вказівець і чому немає жодних фінтіфлюшок

Олександр Пономарів

Чи можна сказати українською мовою фінтіфлюшка, поїхати сюдою і я скучив? Финтифлюшка українською мовою – витребенька, (про легковажну жінку) – вітрогонка, шелихвістка. Поїхати сюдою, на жаль, не є літературним зворотом. Потрібно казати поїхати цією дорогою. Колись це слово мало три наголоси – бАйдуже, байдУже, байдужЕ (див. "Словник" за редакцією Б.Грінченка, том 1, сторінка 20). Тепер лишилося два – на першому й на другому складі. Значеннєвої відмінности між бАйдуже і байдУже немає.

Це перемога: української мови на радіо стане ще більше

Незабаром, 8 листопада, закон про радіоквоти запрацює на повну силу й української мови на радіо ще побільшає. Але розуміємо, що радіо – це лише одна зі сфер, де мова потребує підтримки. Для повноцінного відродження української мови необхідно нарешті ухвалити Громадський закон про мову 5670(д), який стосується всіх сфер і забезпечить комплексний ефект. Приклад радіоквот доводить, що закони на підтримку мови можуть бути цілком успішними та бажаними, а страхи та маніпуляції опонентів мови не мають підстав.

Як концерт U2 Боснію об'єднав

Лише екран на сцені мав площу в сімсот квадратних метрів, а важив приблизно тридцять тон; на сцені й за нею було тридцять п’ять кілометрів кабелів; все це електричним струмом забезпечували три генератори, які U2 возили за собою на всі концерти; апаратуру вагою в тисячу двісті тон привезли п’ятнадцять автобусів, п’ятдесят дві фури й один літак типу Boeing 757; технічна команда, що обслуговувала тур (а отже, і цей концерт) налічувала сто сімдесят людей; лимон заввишки десять метрів, а оливка, наколота на тридцятиметрову зубочистку – дванадцять..

Побужжя: героєм цієї казки може стати кожен українець. ФОТО

Чи можливо за три дні заблукати в зеленому лабіринті, дістатися до Пупа Землі, розбити табір біля поховання скіфських царів, спуститися в каньйон Диявола і скупатися у мертвій воді на одній із найдавніший у Євразії ділянок суші? Звучить, як зачин фантастичної повісті, головним героєм якої може стати практично кожен українець. Для цього потрібен хіба що: надійний автомобіль, зручні кросівки та завзятість. Ну і звісно фотокамера, бо цю неймовірну красу захочеться зафіксувати і зберегти враження на все життя.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини