MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 вересня 2018

1544 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 вересня

Користь примусу: військові проти "міцних господарників" на Донеччині

Ці приклади, як на мене, символічно віддзеркалюють реальну картину співпраці влади на вільних територіях Донеччини. "Міцні господарі" хоча вже й співають гімн із рукою на серці, проте зовсім не поспішають робити радикальні, але потрібні під час війни кроки. Вони не бажають втрачати свій електорат, який має проросійську орієнтацію навіть на п’ятий рік війни. Але активно пручатися генералам не ризикують, тому в області вже відчутний потужний вплив військових. Тепер уже не окремих командирів, які намагалися патріотизувати локації, де дислокувалися частини, як це було на початку війни, а на рівні вищого керівництва по всій області.

Японський приклад для України

Японська сторона негайно відкинула пропозицію російського президента щодо укладення мирного договору без попередніх умов. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який під час висунення Путіним цієї пропозиції перебував поруч із російським президентом у Владивостоці, навіть не став цього коментувати. А генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга підкреслив, що японська сторона "наполегливо продовжуватиме вести переговори на основі такого курсу – вирішити проблему з поверненням північних територій, а потім укладатиме мирний договір".

Реваншисти всіх мастей, єднайтеся! Ведмежа послуга від Медведчука

У союзі Льовочкіна-Фірташа й Рабіновича-Медведчука Ахметову робити нічого. Хтось насправжки може уявити собі ставку Ахметова на Бойка? Отже, Опоблок входить у зону особливо потужної турбулентності, в якій особисто я бачу лише два можливих варіанти розвитку подій. Перший – Ахметов заморожує ситуацію такою, якою вона є. Точніше повністю її ігнорує. Іде як іде. Якщо потрібно остаточно прийняти факт смерті "Опозиційного блоку" й розрив домовленостей із Фірташем у рамках цього політпроекту – Ахметов це може зробити.

Три уроки 1968-го: на Майдані – виставка про вторгнення СРСР до Чехословаччини. ФОТО

Жодного поділу на сфери впливу. І жодної політики умиротворення. Лише верховенство міжнародного права та безкомпромісна солідарність, яка поставить на місце будь-якого агресора. Не лише Мілошевича чи Хусейна, а й Путіна. Всі засоби демократичний світ для цього має. Боротьба за відсіч російській агресії в Україні – це боротьба не лише за одну країну, а за світовий правопорядок і безпеку кожної країни. За те, щоб ні 1938-й, ні 1968 роки ніколи більше не повторилися.

"Темний" бік виборів: Гриценко покликав на допомогу "майстра електорального меча"

Самого Балогу можна оцінювати як завгодно. Історії про його "темні" справи на кордоні, про "прихований русинський сепаратизм" і "закарпатський клан" загальновідомі. Балога був потрібен багатьом кандидатам на найвищу посаду. У 2004 році він активно родичався з Віктором Ющенком, 2010-го "кував" перемогу для Віктора Януковича, а в 2014-го тусив на Майдані й подавав сигнали Петрові Порошенку. Балога вміє робити те, що не вміють і не хочуть робити інші. Це "темний" бік виборів. І за свої послуги він візьме сповна.

У мінських домовленостях немає логіки, тому що вони виводять за дужки агресора – Волошина

Напередодні президентських і парламентських виборів в Україні тиск до "примирення" ставатиме сильнішим. Росії конче потрібно, щоб мільйони отруєних пропагандою ненависті виборців повернулися в електоральне поле України. Але за умови, що вони так і залишаться під впливом і тиском окупантів. Логіка моменту вимагає визнання, що Мінські угоди були зірвані РФ тоді, коли попри домовленості продовжилися обстріли, вбивства, викрадення та катування. Псевдовибори на окупованих територіях слід розглядати як остаточне зізнання РФ у тому, що вона не хоче й не виконуватиме ініційованих нею ж угод.

Західним політикам є чого повчитися у Вселенського патріарха Варфоломія

Ось що томос живодавчий робить! РПЦ, яка не так давно зробила все від неї залежне, аби зірвати Варфоломієві проведення Вселенського собору, тепер зненацька зажадала нагально провести... Вселенський собор для обговорення "українського питання". На місці Варфоломія, я б зараз відчував глибоке моральне задоволення. Воістину, помста найсмачніша, коли її подають холодною. Водночас це урок західним політикам: єдиний ефективний спосіб мати справу із Кремлем – це ставити Кремль перед фактом.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини